Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Септември 2021 (Тема 14)

• 81 675
  • 868
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Пробвах прогресивни на една приятелка - не ща такова нещо. Засега се оправям като вдигна моите на главата. В смисъл моите са -, обаче вече имам и лек +.
Щях да си правя слънчеви, но наистина ми се видяха скъпи. Може би следващото лято...

# 586
  • София
Аз нямам нужда от очила на вън все още, но ми се струва, че до една година ще проимам. Тогава ще се замисля за лещи.

# 587
  • София
Плюсови за навън не ти трябват много-много. Аз преди не се харесвах с очила и ходех с лещи, но от около 40 г възраст, почти не свалям очилата.

# 588
Аз имам над 8 диоптъра късогледство с астигматизъм и нося титаниева рамка от много години, защото и най- изтънените стъкла ми тежат и топят костта на носа. Тя е скъпа, но на практика вечна. Сменям само стъклата през 5 години, като предпочитам японски с абсолютно всички екстри. Не съм минавала 800 лв. за стъклата, но ползвам големи намаления. Дори и с нова титаниева рамка няма да станат 2 хл. Очилата свалям само когато спя и не пипам с ръце въобще. Както ги поставя така ги свалям вечерта.

# 589
  • София
Денси, май не си в БГ. В чужбина има страхотни намаления и застраховките покриват. И в БГ има планове, включващи очила.

# 590
В България съм.

# 591
  • София
Денси, а стават ли ти петна по задушниците от парфюмите? Или не пръскаш там?
Стъклата си ги правя на баница към следобяд. Не знам как става. 🥴Нося си кърпички.

# 592
Не, не пръскам там. От двете страни на врата, но ниско и в деколтето пръскам. Рядко и на врата отзад, ако парфюма е нетраен.
Никога не си бърша очилата с кърпички. Само вкъщи вечер ги мия с течен сапун и ги избърсвам с мека хавлиена кърпа. От прах ги чистя, не от пръсти.
Най- омразното нещо на света ми е да вали дъжд и аз да съм навън без чадър, заради очилата.

# 593
И аз искам очила дето да не свалям, ама не става. При мен е едно постоянно сваляне и слагане и съответно вечно търсене на очилата. И за лещи не съм. Smirk
Далекогледа съм с много нисък диоптър и висок процент астигматизъм. Трябват ми очила само до 20 см. за четене и до 40-60 см. за комп., на далече виждам до километър. Simple Smile

# 594
  • пустинята Гоби
Съвременните монитори имат добри защити, не знам очилата за компютър какво допълнително защитават, макар че последния път и аз си купих по-специални стъкла, срещу някаква синя светлина ли беше, забравих.

# 595
И аз чакам да ми дойде времето за прогресивни стъкла, но лекарката ми още не дава, а ми писна да сменям очилата за близо и далече. Понякога в бързината се опитвам да ги сложа едни върху други даже, не се усещам. И с това постоянно пипане много се цапат и разширяват рамките. Готова съм да платя колкото ми кажат, само да ми е удобно. За прогресива не трябва да се пестят пари. Много хора си купуват по- евтини и не могат да свкнат с тях, става им лошо, вие им се свят, докато при скъпите не било така. Това съм чувала от хора, които носят, не съм пробвала.

# 596
Само едно не мога да разбера - едни и същи стъкла от едни и същи производители в чужбина излизат по-евтино, отколкото в БГ. Забележете, че не казвам "евтино", а "по-евтино", понякога с доста. Нима в чужбина не правят печалба от продажбите!?!?

Наглостта на нашите търговци ме оставя без думи. Това лято в скромна софийска оптика в Младост пред мен (обслужваха по 1 клиент заради Ковид рестрикции) така обработиха един мастит чичка, че му докараха сметка от 1800++ лв и с дискаунта "такава невероятна цена, никъде не може да намерите подобна" до 1500 лв.  Докато ми дойде ред вече бях бясна и сериозно развеселена. Посочих коя рамка искам, обясних им да си спестят маркетинг глупостите, които пробутаха на клиента преди мен и в прав текст им рекох, че ако ще плащам подобна сума за очила ще си ги направя в Милано, а не в Младост. В крайна сметка си тръгнах с много приятна олекотена рамка на Армани, която мисля, че ми отива и ми е много удобна и със стъкла, които ще сменя при някой, който не е толкова нагъл, че да прави 300-500% печалба на мой гръб. Иначе и аз съм с очила/лещи от малка и подкрепям заключенията на Рокси... Луксотика и подобните и печатат брандове като невидели.
https://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/slunceto-raboti-d … zata-na-luksotika

# 597
Денси, май не си в БГ. В чужбина има страхотни намаления и застраховките покриват. И в БГ има планове, включващи очила.
Би ли обяснила повече за тия планове?

Иначе, аз вече съм готова със смяната на дрехите в гардероба.Открих много нови дрехи, които бях забравила🙂.
Бях решила да ходя само на ток, но след един такъв ден, по нашите улици, освен кървава пришка, нокътя на големият ми пръст е като отлепен, държи се само в едното крайче на пръста, но не мога да го махна целия.В чуденка съм дали да отида на хирург или ще си израсте, но ...ако почне много да боли, решението ще е ясно.
Болка не болка, ето така бях на разходка с приятели😁

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 22:38 от Seeflower

# 598
Да скъпи са стъклата у нас и има негласно съглашение между оптиките да се поддържат високи цените.
С прогресивни стъкла не можах да свикна и се върнах към традиционните стъкла. Свалям, слагам.
Денси, добре е обясниха за високите диоптри, там  избора на рамки е много по-малък. А титаниевите на теория са вечни, докато не седнеш върху тях и не се усучат, или докато не метнеш върху тях един тежък класьор документи и не ги намериш прекършени.
Не знам аз ли съм непохватна, но много чупя очила. Имам всякакви и скъпи и евтини, с всякакви марки стъкла. Някаква фрапираща разлика за окото не намирам от стъклата.
Но пък ако рамката не ми е удобна също не мога да ги нося. И двете неща са важни, както и добре да се изработят.
Не е до евтино и скъпо, а до точните за мен очила. Имам в ценови диапазон от 200 до 1000 и си ги нося защото са ми удобни, както имам и греди, с които не мога да свикна и все са когато ги правя в някоя различна оптика от предпочитаната ми.
Последно си взех silhouette, наистина са уникално леки и много удобни, не се усещат въобще, но пък не стават да си ги слагаш на главата какъвто навик имам. Може пък да ме дисциплинират да се откажа от него.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 16:40 от zari65

# 599
  • София
М да, аз съм имала Safilo и Marcolin. Обаче тук, в магазин не съм ги виждала даже.

Нокътя няма да те боли. И моя е отлепен наполовина на единия палец на крака, чакам си го.

Общи условия

Активация на акаунт