На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 35

• 90 807
  • 737
  •   3
Отговори
# 180
За съжаление е вече така. Лекарство, швейцарско производство, което вече не се предлага в аптеките в България, струва 25 лири в Турция за 20 таблетки и 4.60€ с доставката от Аптека Промахон за 30. А до миналата година струваше 10 турски лири. Ако не са другите покупки, ходенето до там ми става безсмислено.

# 181
Не съм съгласна за вноските стоки, аз лично съм пазарувала от HM, Mac и бяха с 30 процента отдолу цените, без да да са на промоция.

# 182
Говорех главно за вносните лекарства.

# 183
За Мак не знам, но HM имат производство в Турция и в този смисъл немалко продукти в магазините им са си местни, не внос.

# 184
  • Стара Загора
МАК излизаха евтино като се срина лирата. След това вдигнаха цените. Някои неща пак излизаха изгодно, но пък мен марката не ми е уау и предпочитам други дрогерийни вместо тях. 😁

# 185
Ходила съм точно преди година и тогава не беше мисля на такива ниски нива, няма значение, ще проверя нещата на място, главно колагена ме интересуваше, може ли да ми препоръчате турски в такъв случай. Благодаря

# 186
Здравейте, интересувам се от работно време на заведенията в Турция и ма ли ограничения като тук и какви са.Главно за вечерните часове се интересувам

# 187
  • моята мила родна страна
HES код ни искаха за влизане в Ераста, в Марги аутлет и в Кипа - общо-взето навсякъде, с изключение на малките магазинчета.

А освен него искат ли и паспорт за сверка на данните?

# 188
  • Пловдив
Не, само го сканираха.

# 189
Относно цените на вносните лекарства в Турция искам да споделя само един факт: от няколко години купуваме инжекции Cingal с хиалуронова киселина за коленете на съпруга ми, като в Турция цената е около 230 лв., а в България е 550 лв. за един брой. Производството е едно и също - канадско, не турско. Става въпрос за абсолютно едно и също лекарство! Вие си правете изводите!

# 190
Относно цените на вносните лекарства в Турция искам да споделя само един факт: от няколко години купуваме инжекции Cingal с хиалуронова киселина за коленете на съпруга ми, като в Турция цената е около 230 лв., а в България е 550 лв. за един брой. Производството е едно и също - канадско, не турско. Става въпрос за абсолютно едно и също лекарство! Вие си правете изводите!
Да. И аз съм съгласна с Вас. Купувам едно лекарство за моя близка, което в Турция е внос от Австрия или Полша. В България това лекарство струва 80лв. В Турция е 27лв.

# 191
Да. И аз съм съгласна с Вас. Купувам едно лекарство за моя близка, което в Турция е внос от Австрия или Полша. В България това лекарство струва 80лв. В Турция е 27лв.
За лекарствата трябва ли рецепта и въобще как става покупката им?

# 192
Зависи от лекарството. Някои се продават свободно, за други искат рецептата, а за трети - рецептата трябва да е издадена от турски лекар.

# 193
Въз основа на опита ми с лекарства в Турция и това че имаме приятели с аптека в Лозенград, знам че рецепта искат само за антибиотици и за транквиланти (тези, които се продават със зелени рецепти в България). Признават само рецепти от турски лекари. Български рецепти изобщо не признават!

# 194
Здравейте, не намерих информация за преминаването от Турция към България, същият ли антигенен тест ще важи. Става въпрос за 2 нощувки в Одрин и ще прекрачим 48-те часа.

Може ли и някой ако има информация да сподели в Одрин и около него за магазини за памучни/ленени платове, по-конкретно кенар търсим. Нищо не откривам в интернет.

Общи условия

Активация на акаунт