На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 35

• 90 671
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
А какви са в момента действащите мерки в Турция що се отнася до работно време на магазини и заведения? И маските все още ли са задължителни на открито?

# 196
  • Русе
Честно казано доста хора ходят без маски. Като видяхме това и ние на моменти бяхме без маски. Например докато отивахме пеш от хотела до Марги. Почти нямаше хора по тротоара. От кого и кого да пазя?

# 197
  • Пловдив
Здравейте! И ние за пръв път самостоятелно ще ходим до Одрин в събота. Досега съм ходила 2 пъти, но с тур.агенция. Честно казано имам  някакви бегли спомени, но искам да събера още информация, защото времето ще е малко.
Моля за насоки относно:
1. На границата се изключват мобилните данни - това достатъчно ли е или е добре да си изключа телефона, за не се изненадам с голяма сметка?
2. Купувате ли риба, каква и откъде? Казаха ми, че някъде около Джамията има пазар?
3. Какво е каймак и за какво го използвате?
4. Препоръки за хубав омекотител? Ползвала съм преди години Yumos, не си спомням да съм била впечатлена. Сега купувам Maxima Sano и Ленор.
5. Кой е техния чай и откъде мога да купя?
6. iv4enceto_91, откъде си купила тази вкусна баклава, за която пишеш в твоя сайт? ОТ Faruk ли е и къде се намира?

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 13:27 от lili_78

# 198
1. На границата се изключват мобилните данни - това достатъчно ли е или е добре да си изключа телефона, за не се изненадам с голяма сметка? - достатъчно е. Моят телефон си е нагласен автоматично да изключва нета в роуминг и не се налага да правя нещо.
2. Купувате ли риба, каква и откъде? Казаха ми, че някъде около Джамията има пазар? Риба съм взимала само от Мигрос след всички коментари за стара риба от рибната борса. Самата рибна борса( две маси на кръст) е към края на главната, където е шадравана с русалката в дясно от него
3. Какво е каймак и за какво го използвате? - точно каймак си е , нещо средно между сметана и масло, пухкаво. Ползвам го към месо или при направата на катмер, някои си гомажат и на филийка.
4. Препоръки за хубав омекотител? Ползвала съм преди години Yumos, не си спомням да съм била впечатлена. Сега купувам Maxima Sano и Ленор. - и на мен не ми допада особено Юмош, ама като цяло ползвам рядко омекотител и то основно Ленор в минимално количество.
5. Кой е техния чай и откъде мога да купя? - варианти има много . В Мигрос примерно има цял рафт с чай . Турски насипен черен е този , който предлагат най-често, ама си има специфика на приготвяне , за да стане като по заведенията.
Ние пазаруваме основно от Мигрос 5М, който е в Кипа.

# 199
Здравейте! След като изчетох половината теми тук, бях в Одрин тази неделя и понеделник, съответно ще Ви споделя моите наблюдения:
Като цяло преминаването и в двете посоки беше изключително бързо и безпроблемно. В самия Одрин имаше доста трафик, предимно местни, гърци и бълари.
Относно мерките, ние както и повечето местни НЕ сме носили маска в откритите места и по улиците. За всички магазини, и молове бяхме с маски. За Мигрос, Ераста и Марги аутлета ни изискваха хес код.
-относно моловете за мен Ераста откъм мода беше пълно с неща с ниско качество, на близки до БГ цени. По стойностни неща имаше в Ipekyol, ADL и най-вече в Perspective ( margi outlet). Но пък като цени, не бяха много изгодни
Откъм храни и други:
-мигроса беше добре зареден..имат хубав микс ядки тази седмица е на 56 тл. Препоръчвам ви шоколадовите сладки, от насипния щанд, и белия лешников крем на Sarale.
- За насипни подправки в количества повече от 100 гр по-добре заложете на магазинчетата около центъра. Същото важи и за ореховата халва и оцетите от орехи и нар
-кори взех от mehmet cece, баклава от Fistikcioglu - на мен ми хареса като качество и препоръчвам тази с шамфъстък. От baklava house  не взех нищо, но цените бяха два пъти по-високи от тези в цвнтъра. Например аз взех голяма кутия над килограм за 75 тл а в баклава хаус почваха от 120-160тл
-Силно ви препоръчвам бонбоните Lavi от Kahve dunyasu ( видях само в ераста), даже ме е яд че взех само половин пакет микс..но за съжаление следващия път ще знам и ще имам точен списък откъде какво

# 200
  • Русе
Здравейте! И ние за пръв път самостоятелно ще ходим до Одрин в събота. ......
6. iv4enceto_91, откъде си купила тази вкусна баклава, за която пишеш в твоя сайт? ОТ Faruk ли е и къде се намира?
Ами тя Ивчето писа, че и снимки има.
И аз си купих от там баклава. На мен ми хареса, пръхкава и не толкова сладка, но домочадието не я одобри. Имала им вкус на крава.
Купих 10 парчета - 5 с орехи и 5 с шам фъстък. От тях 3 раздадох и 3 прибрах във фризера. Дано става за ядене после. Аз две парчета изядох, но имам чувството, че веднага ми се залепи, затова и я скрих Joy

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 20:21 от viki_1974

# 201
-Силно ви препоръчвам бонбоните Lavi от Kahve dunyasu ( видях само в ераста), даже ме е яд че взех само половин пакет микс..
Петя,бихте ли снимали бонбоните,щом са толкова вкусни.
Приятна вечер.Kissing Heart

# 202

Петя,бихте ли снимали бонбоните,щом са толкова вкусни.
Приятна вечер.Kissing Heart
Не съм Петя, но ето ги : https://www.kahvedunyasi.com/arama/lavi
Харесвам и кафето им с шамфъстък и бях много доволна, когато откриха магазина в Одрин.

# 203
Чудесни са. Аз взех такива

# 204
Моля за съвет!
Ако знаете някакво турско мазило, което помага за дископатия, казвайте!
Тези, които се продават и тук не ми вършат работа.
Ще бъда много благодарна,
ако някой помогне с акъл!

# 205
Да точно това са.. нашите даже свършиха 😁😁 Ивчето е похвалила и някакви трюфели пак от там, така че обърнете внимание на асортимента 😁

# 206
  • Варна
Моля за съвет!

Ами аз съм супер доволна от Dikloron %1 Jel 50 g (с апликатор е тубичката) и ми помага много и на мен и майка ми. Купила съм си и турски Волтарен (още не съм го ползвала) и едно друго мазило ALGESAL, но и него не съм ползвала. Като хапчета съм взела ей така за резерв Apranax fort. Всичко беше на много ниски цени в сравнение с БГ.

# 207
Моля за съвет!
Те и турските не са много по-различни, особено Алгесал е супер слабо. Мен ме спасява единствено гимнастика и , като видя много зор, инжекции дискус композитум.

# 208
  • Най-красивата страна
Ние ще пътуваме другата седмица.
Да попитам за хес код-трябва да го изтегля ли и от къде?
Изискват ли го и в хотелите?
Не е ли достатъчно да се покаже сертификат,тест или паспорт?

Ние пазаруваме от Мигрос,Waikki,смятам да посетя и Derimod-за кожени якета и чанти.
Баклава купувам от един цех,точно до джамията в Центъра.

За аптеката-правя си предварително списък с турските имена на лекарствата.Давам го в аптеката.

Купувам
Dikloron-за дископатия и ишиас
Algesal-за  ревматични болки
Kamfolin-също
Nimes-за мигрена
Aerius-алергии
Claritine-алергии
Otrivine menthol sprey-капки за нос
Spazmol plus-спазмалгон-за болки в корема и кръста
Parol-парацетамол
Buscopan-бусколизин
Coldeks-това е Колдрекс
Lopermid-лопедиум
Fenistil gel-фенистил

Риба и месо-знам ,че са забранени да се внасят в България и не съм купувала.

Каймак купуваме-мъжът ми и детето си мажат филии с каймак и мед.

Чай- Lipton -купувам от Мигрос-

# 209
Veni,  камфолинът помага ли за болки в кръста?

Общи условия

Активация на акаунт