Паническо разстройство - 51

• 39 115
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
Георги Дяков, аз пък искам да попитам как светът е достигнал до това ниво което е сега, като пра дедите ни са пили именно само домашен гроздомицин. Едно време не е имало лечители и медикаменти. А сякаш хората са били по-здрави... Заболи го гърло пие си ракийка. Весело му е пие. Тъжно му е пие. На сватба, на погребение - пие. И израза, че отровата е в дозата.
Я ми кажи до кое ниво е стигнал света да видим?
Средна продължителност на живота на българина през 1916? Основна причина за смъртност през 1920? Нива на визуален стрес през периода 1930-1936?
Аз ще ти дам подсказка - не са живели над 55 масово, и през 1920 са умирали от "лош корем". Та толкова за дедите. Съвременния свят прекалено силно стимулира всички рецептори и това води до хипер реакция на тялото и мозъка. И от там просто се сриват системите. Отделно - колко често мислиш, че са били диагностицирани психични заболявания при дедите? Е не са, защото не е имало лекари. Който е много шантав - намирали го на дъното на кладенеца. Неврози при жените си е имало винаги, сега им викаме паническо разстройство. Незнам каква ти е представата за миналото и медицината но нещата не са се променили особено. Просто сега е по изчистено всичко. И информацията е много много повече.

Не подхожда на женен мъж с дете да говори за жените, че винаги са били с неврози, а сега  го наричат паническо разстройство. Теб лично бях те чела, че си пийваш и ще те цитирам с риск да ми се обидиш.
"Един ден просто в магазина видях бутилка Финландия и си взех заради добрите стари студентски години. Сипах си в нас и след 100 грама в мен се разля божествено спокойствие, което не бях усещал от над година назад. Пих още 100 и всичко мина повече от прекрасно."
Ще спра до тук, за сега!
Е че аз не отричам, че се оправих с алкохол и коаксил. Не го крия. Просто неврозите са били диагностицирани при жени. В казармата и аз нямах паники, ама тия паниките ги гърчехме. Излекуваха се и те. В крайна сметка това е състояние, не болест. А аз не пия от доста време насам, просто нямам вече нужда. А факта, че 85% от жените са с някаква форма на тревожно разстройство или истерии не мога да го променя.

# 481
Тук съм изцяло съгласна с Георги.
И двете ми баби бяха с нервози, чувала съм, че преди години лечението е било вливане на някакви витамини от Група В и още нещо.
Баба ми Р. Имаше дни когато е 6, градината ще прекопае, после лежи 3 дни. Освен това се е прибирала от работа с тежки нервни кризи цялата трепереща ( това го разказва майка ми). Просто годините били такива, че не могат да те махнат. Сега е друго.
Често разпознавам себе си в нея и обратното.
Другата не може да спи от младини и пие лексотан. сега гледам са й дали атаракс. И аз пия същото.
Жените са по-склонни към този вид проблеми, но и мъжете вече ги имат.
Стрес, много шум, много напрежение, несигурност, загуба на работа, пари дом. Всичко помага да има такъв пик. Като цяло искаме да контролираме живота си, а то не става така. И това ни изкарва от релси.

Примерно баба е погребала две деца и това е отключило неврозата - сега са други неща.
Всяко поколение си носи кръста. Тв мисля много вреди на хора като нас, особено с тия черни хроники.
Иначе - правете добри неща, помага. Един ДМС на месец за болно дете ( струва 1 лев), един пакет дрехи на близкия манастир, дом или дори във фейсбук. Аз не пропускам. Не е за да изкупя вина, правя го, защото смятам, че бог ми дава повече пари отколкото мога да изхарча  и трябва да помагам. Наех двама души без да имам нужда и им плащам, дадох работа на колега който беше закъсал. Наскоро също помогнах на друг - не очаквам благодарност нищо. Правя го, защото смятам че имам излишно и не ми коства нищо.
Лека вечер! И да ни е спокойна.

# 482
И аз мисля, че жените са по-склонни към такива състояния. Иначе при първото приемане на АД преди няколко години, нямах никакви странични ефекти. Гаденето отмина, но аз съм си постоянно във филма. По ПКК може ли да се открие, дали има нещо лошо? Ходих на какви ли не специалисти, какво ли не ме боля. Сега пак съм с някаква болка и чета какви ли не ужасии. 6г., 20г., а аз съм в ужас, дали не са ми навредили безвъзвратно след 3г. Не знам .....

# 483
Днес цял ден съм в ада, ужасно гадене от ада, трае по 3-4 часа и леко ме успокоява и след 1-2 часа пак така, пих 2 диазепама, за довечера ако пак ми стане така, имам и клонарекс, абе неземно мъчение...
Дуфастон пил ли си?

ОКР се лекува бавно и с хапчета , комбинирани с психолог. Само това е начина.
Дуфастон не съм приемал никога, одеве звъннах на психиатъра и каза че всичко ще го оправим и ще ми мине, каза че няма да ме прави наркоман, ще ми изпише читави и точни хапчета, вдъхна ми надежда... Simple Smile
Това и аз мога да ти го кажа Grinning Дуфастон ще ти премахне позивите за повръщане, принципно е добър в това. Не е лош и като АД де.

Дуфастон не е антидепресант! Дуфастон се исползва като ХЗТ (хормонозаместителна терапия). Съдържа активното вещество дидрогестерон, което е заместител на човешкия естроген.
И изобщо няма да се съглася с Георги, по никакъв въпрос, не само за последния. Кой е той? Неврозата е много обширно понятие, което включва и фобия, а фобии има всеки втори човек. И това е прието в обществото като нещо нормално. А специално за жени и бабите ви с невроза, сами сте си отговори защо са такива. Не е лесно да погебе жената децата си. Даже е пагубно. Отделно пак да се обърна лично към Георги, от какво се оплакват мъжете, че да са с каквато и да била диагноза!? Понеже жените ходят на работа наравно с тях, гледат си децата, готвят, перат, простират, събират дрехите, гладят, слагат масата, вдигат след това, приспиват децата, после намират време за себе си, да обърнат време на мъжа си и утре пак с начале. Аз съм така. Сутрин ставам, готвя, малката я водя на децка градина, че мъжа ми не може, кака е на училище, отивам на работа, вечерта се сервира, а мъжа ми какво само пъшка, много бил изорен, децата пита добре ли са, ама знае, че са добре понеже си имат майка. И ние сме с неврози пък те са много изморените мамини синчета дето след майките си намират жени. Георги какво прави в тази група освен да се прави на суперразбирач!?!

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 22:50 от Aleks81

# 484
  • София
Aleks81 не е така, не може да кажеш че мъжете нямат никакви  тревоги. Поне за моите познати мога да кажа , че семействата им  са на техните рамене. И съм имала приятели  дето  са се чудели как да свържат  двата края. Всички имаме тревоги, всеки може да изпадне в такова състояние. От това , което пишеш излиза,  че ти  с децата си много изморена,  а мъжа ти работи ли нещо ? Сега ако търка дивана цял ден направо ще те посъветвам да хващаш метлата. Обаче не слагай  всички под общ знаменател.

# 485
Aleks81,  не всички мъже са като този,който ти описваш. За това "дередже"само и единствено ти си си виновна. Има огромно значение как се поджожда към един мъж ... И не ,не са чехльовци и да, имат тревоги.

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 16:32 от Zuchero

# 486
Здравейте от 8 години съм с ПР, като от 1 година не пия АД, принципно се чувствам добре въпреки, че тези дни мрачното и дъждовно време ме потиска и се чудя дали пак не е време за АД, че зимните сезони са ми трудни, лятото съм ОК. Въпроса ми към вас е има ли някой проблем със сърцебиенето  и ускореният пулс? Аз съм с ниско кръвно и нормален пулс, но от няколко седмици усещам на моменти ускорен пулс, особено когато лежа. Възможно ли е да е от нашите състояния или е редно да потърся лекар ?
Благодаря ви предварително!

# 487
Имат си тевоги, не съм отсяклакла категоригно. Но като цяло грижата е на жената. Мъж къщовник няма. Пари и аз мога да нося.
Ели, и аз познавам такива мъже които носят семействата на гърба си финансово - имат възможност правят го! Ние работим и двамата. Но голямата дъщеря скоро прави 16г, да ви кажа сама си я отгледах и без една стотинка от биологичния ѝ баща. Без да ѝ е липсвало нищо и без лишения. Та знам какво е да носиш семейство на гърба си. Понятието "Розов данък" не е за мъжете, понеже са по-способни, а е за жените, тогава какво излиза...

Ох, ама това не е важно гледам, че никой не е отговорил на Анонимен от вчера вечерта. На въпроса ти дали са ти навредили безвъзвратно - ами Не, не мисля. Спри за известно време да ходиш по доктори и това само по себе си разбива психиката. Като съвет го казвам, не настоявам.

Към elica_2007 от кога е така? По - скоро си мисля, че е редно да потърсиш мнение от специалист.

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 18:13 от Aleks81

# 488
elica_2007, по-вероятно е да е от тревожност. Кажете ми, моля, имал ли е някой болки в плешките и над гърдите като опасваща болка? Обиколих толкова лекари в последните месеци, че ме е страх да ходя и по болници. И ПСР тест правих (-). В такава хипохондрична криза съм, че вече никой не ми обръща внимание. Имам усещането, че този път или Аритавито, или Флуанксола не ми понасят. Страх ме е.
Цвети, как си след отказването?

# 489
Благодаря ви, аз се чудя дали не е редно да изследвам хормони на щитовидната жлеза. Преди 1 година, когато бях с Ковид ми го каза един доктор, но поради епидемията, а и нямах оплаквания и го отложих. Възможно ли е от щитовидната жлеза да ми се ускорява пулса,  какви хормони трябва да изследвам?
Иначе и тревожността ми е увеличена,  та може и от нея да е въпреки, че 8 години с ПА не съм имала този проблем
Иначе да докладвам, че за ПА 7 години пих Ципралекс и 5 години към него Флуанксол, който и сега започнах, а се чудя дали не е време да върна и Ципракса
Анонимен аз скоро имах болка високо отзад в плешката, която обхвана и рамото и малко от ръката и се оказа плексит

# 490
Група,на вас,когато сте изживяли стресови ситуации и тревожността ви се усили на макс,усещате ли повече да се задъхвате от физически усилия и дейности?За се задъхвате,сърцебиене,задух при физическо натоварване,леко замайване?

# 491
Elica, много вероятно е от щитовидна жлеза да имаш ускорен пулс. Изследва се пакет от хормони - ft3, ft4, tsh, tat, mat. Има ги в лабораториите като комбинация на по-ниски цени. Не е достатъчно да са в норма, tsh примерно трябва да е под 2.5, макар нормата да е по-висока. Тат и мат показват дали е налично автоимунно заболяване на щитовидната - Хашимото. Хубаво е да ги чете добър ендокринолог. Повишен пулс може да има просто от тревожността, а може и да е признак за прекалено малко движение и застоял начин на живот. Когато започнах редовно да спортувам пулсът ми се понижи. Много е важно движението за всички депресивни и тревожни състояния.

# 492
Горе-долу съм добре

# 493
Антонито, да има го всичко което описваш при тревожност.
Анонимен спри да ходиш по лекари и да четеш за болести и ще ти мине. Всички болки при теб са психосоматични. При мен също де. Ама не се шашкам вече.
И не, не си повредена от хапчетата. Тук половината сме на хапчета, да не кажа повече..

# 494
Имат си тевоги, не съм отсяклакла категоригно. Но като цяло грижата е на жената. Мъж къщовник няма. Пари и аз мога да нося.
Ели, и аз познавам такива мъже които носят семействата на гърба си финансово - имат възможност правят го! Ние работим и двамата. Но голямата дъщеря скоро прави 16г, да ви кажа сама си я отгледах и без една стотинка от биологичния ѝ баща. Без да ѝ е липсвало нищо и без лишения. Та знам какво е да носиш семейство на гърба си. Понятието "Розов данък" не е за мъжете, понеже са по-способни, а е за жените, тогава какво излиза...

Ох, ама това не е важно гледам, че никой не е отговорил на Анонимен от вчера вечерта. На въпроса ти дали са ти навредили безвъзвратно - ами Не, не мисля. Спри за известно време да ходиш по доктори и това само по себе си разбива психиката. Като съвет го казвам, не настоявам.

Към elica_2007 от кога е така? По - скоро си мисля, че е редно да потърсиш мнение от специалист.
Понеже много питаш... Имам 3 фирми, които въртя, и отговарям за хора. Отделно съм и подизпълнител в друга фирма, в която се водя, че ми е офиса. У нас аз готвя, понеже жената се прибира късно, аз съм и този, който взима детето от градина и го води. Чистенето пак аз го правя, защото жена ми е уморена често. Сега правя и ремонт и не я ангажирам освен да даде мнение за нещо. Не искам от нея нищо, освен да е здрава и да си почива. Купил съм си всичко необходимо като роботи прахосмукачки, роботи за прозорци и т.н. да улесня нещата. Автоматизирал съм и доста битови техники с цел да не ги мисля. Толкова по тоя въпрос.

Дуфастон беше поправен от речника на телефона, когато написах дулоксетин Не съм имал предвид женския медикамент.

Аз колко да знам, нищо не знам, само дето дълги години съм бил в сферата на одобрението на медикаменти. И все с лекари работя за добро или лошо.

А скрития феминизъм , дето насаждаш няма място тука, ясно е, че всеки е с ролята си, или нещата са разпределени според договорка.

Общи условия

Активация на акаунт