Паническо разстройство - 51

• 39 105
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
На мен тази вечер ми се случи нещо странно. Пих две бири (обикновено всяка вечер пия по 1-2, но само бира, рядко нещо друго) и изведнъж ми прилоша, смисъл все едно съм пил много направо ми стана зле и сега още ми е някакво лошо и все едно не мога да дишам добре, нещо ме стиска. Кръвното е добре, не ми е паднало,както си помислих, за да ми прилошее. Та се чудя от какво може да ми е станало така, дали е нещо пак психическо или не, не знам вече. Но действително не съм се разтревожил или нещо, просто наистина ми стана зле и сега се притеснявам от какво така изведнъж. Буквално ми стана едно такова замаян, прималяло от нищото

# 496
На мен тази вечер ми се случи нещо странно. Пих две бири (обикновено всяка вечер пия по 1-2, но само бира, рядко нещо друго) и изведнъж ми прилоша, смисъл все едно съм пил много направо ми стана зле и сега още ми е някакво лошо и все едно не мога да дишам добре, нещо ме стиска. Кръвното е добре, не ми е паднало,както си помислих, за да ми прилошее. Та се чудя от какво може да ми е станало така, дали е нещо пак психическо или не, не знам вече. Но действително не съм се разтревожил или нещо, просто наистина ми стана зле и сега се притеснявам от какво така изведнъж. Буквално ми стана едно такова замаян, прималяло от нищото

Пиеш ли някакви медикаменти?
Възможно е да е от АД.

# 497
Скрит текст:
Антонито, да има го всичко което описваш при тревожност.
Анонимен спри да ходиш по лекари и да четеш за болести и ще ти мине. Всички болки при теб са психосоматични. При мен също де. Ама не се шашкам вече.
И не, не си повредена от хапчетата. Тук половината сме на хапчета, да не кажа повече..
Снимка ли си прави за плексита? Аз ходих да ме прослушват и не ме пратиха на снимка и сега ме е страх да няма нещо, което не се чува на слушалка. Иначе наистина смятам да поспра с докторите (уж). Сега пък ме е страх от хапчетата.
elica_2007, как спря флуанксола преди години и по колко си го пила? Аз съм на 1т. А ципралекса?
Браво, Цвети, значи ще се справиш без хапчета!
R0zi4ka, знам, че повечето тук са на хапчета, но повечето хора изобщо нямат идея от хапчета и се чудя, защо аз съм от другите, но .....

# 498
Скрит текст:
Анонимен спри да ходиш по лекари и да четеш за болести и ще ти мине. Всички болки при теб са психосоматични. При мен също де. Ама не се шашкам вече.
И не, не си повредена от хапчетата. Тук половината сме на хапчета, да не кажа повече..
Снимка ли си прави за плексита? Аз ходих да ме прослушват и не ме пратиха на снимка и сега ме е страх да няма нещо, което не се чува на слушалка. Иначе наистина смятам да поспра с докторите (уж). Сега пък ме е страх от хапчетата.
elica_2007, как спря флуанксола преди години и по колко си го пила? Аз съм на 1т. А ципралекса?
R0zi4ka, знам, че повечето тук са на хапчета, но повечето хора изобщо нямат идея от хапчета и се чудя, защо аз съм от другите, но .....
Почти от веднъж ги спрях хапчетата, просто забравях в много от дните да ги пия, нямах нужда и не се сещах за тях и така ги спрях окончателно.
Иначе пиех по 1 Флуанксол и 1 Ципралекс сутрин и двете
Сега започнах пак по 1 Флуанксол  сутрин и мисля да добавя и по 1 Ципралекс(може би първите 2-3 дни ще е редно  по половинка, за да свикна, въпреки, че съм го пила доста преди време), за да се подсигуря предварително да не изпадна пак в неприятно състояние 
За плексита доктор ми постави диагнозата, изписа ми лекарства, инжекции и мазила и за няколко дни по отшумя в голяма степен. Иначе ми каза снимка, но понеже вече съм много по- добре я отложих, че с този Ковид не ми се ходи по рентген и болници много

# 499
Ако  пиеш хапчета и бира е напълно възможно такава реакция, ако не пиеш хапчета, бирата не е за теб.

# 500
Скрит текст:
Скрит текст:
Почти от веднъж ги спрях хапчетата, просто забравях в много от дните да ги пия, нямах нужда и не се сещах за тях и така ги спрях окончателно.
Сега започнах пак по 1 Флуанксол  сутрин и мисля да добавя и по 1 Ципралекс(може би първите 2-3 дни ще е редно  по половинка, за да свикна, въпреки, че съм го пила доста преди време), за да се подсигуря предварително да не изпадна пак в неприятно състояние 
За плексита доктор ми постави диагнозата, изписа ми лекарства, инжекции и мазила и за няколко дни по отшумя в голяма степен. Иначе ми каза снимка, но понеже вече съм много по- добре я отложих, че с този Ковид не ми се ходи по рентген и болници много
В Сф ли е докторът? На мен нищо не ми предписаха преди снимка, а сега да се бутам за снимки. Не знам. Плешките ме болят и малко над гърдите (отпред). Имам чувството, че толкова съм изтръпнала от тревожност, че усещам всяка хапка в гърлото и болка в гърдите при преглъщане. Аз съм на 1т флуанксол и 1т аритави. Да видим как ще е.

# 501
Аз така след едно напиване с бира...., се вкарвах в такъв филм. Лошо ми е, повръщане, сърцебиене, апатия! Два месеца се влачих...., единични ПА, разни страхове! Ходих си по доктори, всичко наред...., успокоих се. Вече година съм добре, хапчета не съм пила, освен еднократни валидол (когато не можех да укротя).
Съвет - седмица не пий биричка, после по една и не си сменях марката. Ще мине. А и бирата вдига кръвното и ако имаш високо такова, трябва да внимава с нея.

# 502
Ама аз не съм се напил.😃 Буквално изпих само 2 бири, пил съм по много повече и никога не ми е ставало така лошо. Не знам паник атака ли беше, какво беше. Иначе не пия никакви такива лекарства, така че това няма връзка. Но пък случилото се е достатъчно да ме вкара отново в дълги размисли какво ми има и защо ми е станало така...
Иначе да определено няколко дни няма да пия бира или каквото и да било, въпреки че обикновено ми действа добре, особено като съм във филма

# 503
Ама аз не съм се напил.😃 Буквално изпих само 2 бири, пил съм по много повече и никога не ми е ставало така лошо. Не знам паник атака ли беше, какво беше. Иначе не пия никакви такива лекарства, така че това няма връзка. Но пък случилото се е достатъчно да ме вкара отново в дълги размисли какво ми има и защо ми е станало така...
Иначе да определено няколко дни няма да пия бира или каквото и да било, въпреки че обикновено ми действа добре, особено като съм във филма

В повечето случаи НЕ ти действа добре, а просто замаскираш проблема (ако има такъв).
Малко са хората (като Георги), които са се оправили с помощта на алкохол - по принцип това влошава нещата.
Естествено 2-3 бири няма да навредят, но не мисля, че биха и помогнали.
Когато започнаха моите проблеми и аз действах по този начин - вечер 1-2 бири, 1-2 чаши вино, 1-2 ракии...обаче на другия ден вместо да съм по-добре нещата ставаха по-зле. (а и не мога по цял ден на работа да пия по разбираеми причини Simple Smile)

# 504

В повечето случаи НЕ ти действа добре, а просто замаскираш проблема (ако има такъв).
Малко са хората (като Георги), които са се оправили с помощта на алкохол - по принцип това влошава нещата.
Естествено 2-3 бири няма да навредят, но не мисля, че биха и помогнали.
Когато започнаха моите проблеми и аз действах по този начин - вечер 1-2 бири, 1-2 чаши вино, 1-2 ракии...обаче на другия ден вместо да съм по-добре нещата ставаха по-зле. (а и не мога по цял ден на работа да пия по разбираеми причини Simple Smile)
Съгласен съм, алкохола никога не може и не трябва да бъде решение на проблемите, но аз в случая говоря за бира, не за твърд алкохол,щото там вече да е напиваш всяка вечер не си е работа и може да доведе до реални здравословни проблеми. Но пък ако на човек му понася и му се пие няма лошо, но има и друго, аз имах период в който си бях наумил че няма да пия никакъв алкохол, няма да пуша, спрях кафе, коли и каквито и да било такива неща, които се водят вредни нацяло, може да ви се стори смешно, но даже и някои храни, за да се храня уж напълно здравословно. Е не се чувствах по-добре със сигурност. Всичко трябва да е в границите на нормалното.

# 505
Ама аз и спорт бях добавил , и коаксил пиех. То не е само пиене.

# 506
Анонимен, какво стана с терапевта?

# 507
Скрит текст:
Скрит текст:
Сега започнах пак по 1 Флуанксол  сутрин и мисля да добавя и по 1 Ципралекс(може би първите 2-3 дни ще е редно  по половинка, за да свикна, въпреки, че съм го пила доста преди време), за да се подсигуря предварително да не изпадна пак в неприятно състояние  
В Сф ли е докторът? На мен нищо не ми предписаха преди снимка, а сега да се бутам за снимки. Не знам. Плешките ме болят и малко над гърдите (отпред). Имам чувството, че толкова съм изтръпнала от тревожност, че усещам всяка хапка в гърлото и болка в гърдите при преглъщане. Аз съм на 1т флуанксол и 1т аритави. Да видим как ще е.
Доктора не е в София изписа ми Флостарен инжекции по 1 през 1 седмица и Неврохил и Арникамед Долор за мазане и много ефикасно за болка Енетра
Между другото аз от снощи си следя пулса и ми е към 70 и малко, тази вечер изпих 100 гр. ракия и сега пулса ми е 95, това случвало ли ви се е? Чувствам се добре, до сега не съм си го мерила почти никога и сега съм в шок. Иначе много често след прием на алкохол в нормални количествата разбира се ми се очервява лицето, ако има някой със сходни проблеми да сподели

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 22:09 от elica_2007

# 508
И аз съм в моите филми. Сега този дето ми е като шеф и ме закача измислил някаква среща (онлайн, аз работя от вкъщи) ама само двамата. И се чудя дали няма да припатка мойто сърце по средата на срещата. Друг път сме все повече хора и знам, че и да спра камерата никой няма да усети. Направо ебаси филма. Бях решила да ударя една глътка узо преди срещата, ама прочетох човека с бирите и май ще отпадне.

Голям с-м-я-х. Не съм мислела, че такова нещо може да ми се случи.

# 509
И аз съм в моите филми. Сега този дето ми е като шеф и ме закача измислил някаква среща (онлайн, аз работя от вкъщи) ама само двамата. И се чудя дали няма да припатка мойто сърце по средата на срещата. Друг път сме все повече хора и знам, че и да спра камерата никой няма да усети. Направо ебаси филма. Бях решила да ударя една глътка узо преди срещата, ама прочетох човека с бирите и май ще отпадне.

Голям с-м-я-х. Не съм мислела, че такова нещо може да ми се случи.

Ох и аз тия дни заради разни вълнения (положителни, не негативни) вдигам и кръвно и пулса над 100 за дълго време, та се чудя как да го контролирам това нещо, хем знам че не трябва да се вълнувам много, че после не съм окей, ама няма как,такъв съм. Иначе не се притеснявай, аз като се замисля вчера не бях ял много, бях се поизморил, отделно че и потренирах непосредствено преди бирите, така че може и това да е оказало ефект.
И да добавя нещо. Може и да си въобразявам, може да няма връзка, но след като изкарах ковид станах по-раздразнителен и нервен и се разпалвам/вълнувам от най-малкото, направо сърцето ми ще изскочи някой път дори от радост или някакви положителни емоции, което е много нехарактерно за мен, преди дори да съм много развълнуван пулса не мърдаше особено. Дали има някаква връзка? А в същото време това с хипохондрията и постоянното желание за изследвания сякаш изчезна. Даже за антителата с нежелание ходих да си правя.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 00:14 от b5555

Общи условия

Активация на акаунт