Паническо разстройство - 51

• 40 091
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
Имате ли идея ако спра аритави от раз - пила съм го 25 дни, дали ще имам синдром на отнемане?
За да има ефект поне 6 месеца трябва да си го пила.

# 286
Имате ли идея ако спра аритави от раз - пила съм го 25 дни, дали ще имам синдром на отнемане?

Възможно е да имаш. Въпросът е защо ще го спираш след толкова кратък прием? Така като чета ти не даваш шанс на нито един медикамент повече от 20-25 дни. Тези лекарства отнемат време - първият път при мен минаха 3 месеца докато наистина се почувствам по-добре. Преди това имах доста дни, в които бях доста по-зле даже. Търпение и стискане на зъби трябва.

# 287
Да, отскоро пия вит Д и б12 в ударни дози. Ще си взема и Милгамма. Кетонал ми изписаха, ама на мен нещо не ми действа. Може би трябва да се приема по-продължително време.
Цвети, вероятно ще имаш някакъв синдром на отнемане. Ако видиш зор от рязкото спиране, на мен ми бяха казали през ден. Колко мг пиеш?

60. Мисля, че откакто пия хапчетата се влошавам всеки ден, не знам какво да правя…
Цвети, аз смъкнах на 30мг постепенно и тогава започнах спиране, но си имах синдром на отнемане. Консултирай се за смъкване на 30мг и тогава да започнеш спиране, ако си решила. Иначе ти трябват поне 30-40 дена за някакъв ефект, затова обикновено се изписва нещо, което да обере негативните ефекти на АД.
Какво чувстваш? Пиеш ли нещо с Аритавито?

# 288
Да, отскоро пия вит Д и б12 в ударни дози. Ще си взема и Милгамма. Кетонал ми изписаха, ама на мен нещо не ми действа. Може би трябва да се приема по-продължително време.
Цвети, вероятно ще имаш някакъв синдром на отнемане. Ако видиш зор от рязкото спиране, на мен ми бяха казали през ден. Колко мг пиеш?

60. Мисля, че откакто пия хапчетата се влошавам всеки ден, не знам какво да правя…
Цвети, аз смъкнах на 30мг постепенно и тогава започнах спиране, но си имах синдром на отнемане. Консултирай се за смъкване на 30мг и тогава да започнеш спиране, ако си решила. Иначе ти трябват поне 30-40 дена за някакъв ефект, затова обикновено се изписва нещо, което да обере негативните ефекти на АД.

Чувствам, че полудявам, треперя по цял ден, треса се от паники, не мисля рационално вече изобщо. Пия ксанакс-никаква полза. Имам чувството, че откакто пия тия хапчета отключих някакво друго отклонение.

# 289
Иначе ти трябват поне 30-40 дена за някакъв ефект, затова обикновено се изписва нещо, което да обере негативните ефекти на АД.
Чувствам, че полудявам, треперя по цял ден, треса се от паники, не мисля рационално вече изобщо. Пия ксанакс-никаква полза. Имам чувството, че откакто пия тия хапчета отключих някакво друго отклонение.
[/quote]
Преди да се спира или променя дозата на антидепресанти, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО консултация с психиатъра изписал лекарствата. Може Аритави да не е твоя антидепресант. Лекуващия лекар трябва да прецени дали да го смени и с какво друго да го смени.

# 290
Иначе ти трябват поне 30-40 дена за някакъв ефект, затова обикновено се изписва нещо, което да обере негативните ефекти на АД.
Преди да се спира или променя дозата на антидепресанти, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО консултация с психиатъра изписал лекарствата. Може Аритави да не е твоя антидепресант. Лекуващия лекар трябва да прецени дали да го смени и с какво друго да го смени.
[/quote]

Тя ме препраща при друг доктор в психиатрията във ВМА. Което честно-казано силно ме притеснява…
Някой има ли идея какво означава “консултативна лиазон терапия”? В Гугъл чета, ама не мога да схвана нищо.

# 291
Опелкорса, да, все едно мене ме описваш. Но това от дете ми е комплекс. Забравях учебници под чиновете и после почнах по 5 пъти да проверявам. И винаги са ми казвали, че ще си забравя главата, как може такова нещо и така. И вече в обсесия ми се е превърнало да преглеждам всичко по 10 пъти. Хората много мразят разсейковци и винаги има едно въртене на очи. Заради това, че все забравям идва проблема, че и закъснявам, което прави нещата още по-лоши. Защото това вече изобщо не се толерира. И нон стоп тичам за някъде като обезумяла.

# 292
Lovely правим клуб Забравани …
Цвети, спирай ги. Що изобщо ги пиеш?

# 293
Скрит текст:
[/spoiler]

Тя ме препраща при друг доктор в психиатрията във ВМА. Което честно-казано силно ме притеснява…
Някой има ли идея какво означава “консултативна лиазон терапия”? В Гугъл чета, ама не мога да схвана нищо.
[/quote]
Цвети, при  д-р Теменужка Йорданова ли те праща?
Ти какви изследвания прави досега?

# 294
Скрит текст:
[/spoiler]

Цвети, при  д-р Теменужка Йорданова ли те праща?
Ти какви изследвания прави досега?
[/quote]

Не. При Александър Петров. Имам ПКК, хормони, щитовидни, бъбреци, стомах, термовизуална диагностика. Май е това.

Опел, това опит за шега ли беше? Аз наистина мисля, че съм отключила някакво друго психическо заболяване. Умирам от разни страхове, не спя, постоянно мисля, че ще умра. Аз, близките ми, и не мога да ги премахна по никакъв начин тия мисли. Ужасно се чувствам честно…

# 295
Цвети, да пошегувах се, но злобно.
 Значи ако психически не си готова за прием на АД, ОК, обаче явно няма друг път.
Не можеш да се справиш сама без лекарства. Не искаш да ги пиеш, докато не започнат да действат, а всички ти казват, че са нужни месецИ. Аз не виждам какво друго да те посъветвам.
Спирай ги и да те видим как ще си без тях - съвсем на черешата. Ако пък си добре - супер.
Ти изобщо не позволяваш на лекаря да те лекува. Затова те препращат. Стисни зъби, пий три месеца лекарството както ти се казва и пиши пак, не знам аз супер ти се нервя.

# 296
Цвети, да пошегувах се, но злобно.
 Значи ако психически не си готова за прием на АД, ОК, обаче явно няма друг път.
Не можеш да се справиш сама без лекарства. Не искаш да ги пиеш, докато не започнат да действат, а всички ти казват, че са нужни месецИ. Аз не виждам какво друго да те посъветвам.
Спирай ги и да те видим как ще си без тях - съвсем на черешата. Ако пък си добре - супер.
Ти изобщо не позволяваш на лекаря да те лекува. Затова те препращат. Стисни зъби, пий три месеца лекарството както ти се казва и пиши пак, не знам аз супер ти се нервя.
[/quote

И аз си се нервя, обаче то така става като не спирам да чета в нета, и психясвам съвсем. Ще отида да видя какво ще ми каже този човек, моята психиатърка е говорила за мен с него. И ще мисля какво да правя от там нататък. Съжалявам, че ви напрягам.

# 297
Цвети, спри да четеш в интернета просто. Толкова е пагубно това нещо за човек с тревожности, страхове и натрапливости, че няма накъде повече. Послушай съвета на лекарите и на всички в темата - щом си избрала медикаментозния път на лечение, пий предписаните ти медикаменти стриктно по схема, както е упоменато в рецептата от лекаря. Не си прави експерименти, не ги изключвай самосиндикално, защото така ще стане още по-зле. Няма как едно лекарство да подейства с вълшебна пръчица от днес за утре, механизмът им на действие не е такъв, изисква се време, което не е точно определено - за всеки организъм е различно. Може да не се улучи медикаментът от първия път, тогава се изпробва, докато не се установи кой е подходящият за теб. Имай търпение, защото с необмислени действия не си помагаш, даже напротив - вредиш си.

# 298
Цвети, моментално спри да четеш в нет-а, защото психясването ще ти е най-малкият проблем. Аз от четене в интернет съм с една папка изследвания и знаеш докъде стигнах.
Вероятно това не е твоето хапче. Ще го нацелят, не се притеснявай. Просто си дай време.

# 299
Аз не съм на антидепресант, обаче може и да стигна до него. Въпрос към тези, които не взимат лекарства. Как се справяте с това усещане за загуба на контрол върху тялото и емоциите? Имам усещането, че ще полудея и ще започна да се държа неадекватно в някакъв момент. Цялото ми съзнание при срещи с хора е насочено в дишането ми и да се държа адекватно. И сега не спирам да мисля като почна новата работа как ще изкарам. На новия служител винаги всички му обръщат внимание, вперили са поглед в него. И това ме ужасява. Ами ако изтрещя и започна да се държа тотално неадекватно? Как да го контролирам това?!

Общи условия

Активация на акаунт