Мъжете, които търсят бившата във всяка следваща

• 17 192
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
То е ясно, че се гледат други неща, но инстинктивно човека няма как да не ти е допаднал физически след като си започнал отношение с него.
Е, изплискахте манджата, по каталог чак,
 физически трябва да ти допада този човек. Не може да не ти харесва визуално въобще, но видиш ли защото има един какви си черти да започнеш връзка с него. И не съм казала само за очите, а цялолостно. Просто на мен това ми харесва-висок, едър, със светли очи и съответно си представям как ще изглежда и детето ни.

# 61
Не черти (физически). Излъчването, усещането и тн.

# 62
Аз пък съм чувала, че мъжът търси в една жена качествата, които има майка му. Бившата ако беше стока, нямаше да е бивша. Никой не бяга от хубавото.

# 63
Вариантите са:
– здрав – търсене на определен тип жена и всяка следваща да е подобна на предишната по типаж, защото става въпрос за определен вкус и афинитет към конкретни типажи жени. Дали по външност, дали по характер или някаква друга черта, говорим за личен вкус.
– болестен – търсене на идентичност и общо с бившата – предполага незатворено отношение, невъзможност да се пусне жената, гняв от изоставяне, нараненост от отхвърляне. Следва повторение на ситуации, изживявания до търсене на еднаквост в черти на лицето, коса, начин на обличане.

И чудесна идея да се вмъкне и огледалния образ – нашият избор на мъже и дали търсим бившите в тях.

Интересни са ми всички отговори.
Разговори за бивши приемам само в контекст на разрешаване на някакъв проблем. Иначе, не ме интересува.
Имам и двата варианта – след мен създаване на идентичен живот буквално копие на нашия с друга жена. И мъж, чиято бивша има доста сходни на моите вкусове. Не, не ми го казват директно, аз ги виждам тези неща – познавам жените.

# 64
Аз пък съм чувала, че мъжът търси в една жена качествата, които има майка му. Бившата ако беше стока, нямаше да е бивша. Никой не бяга от хубавото.
Айде сега жената не била стока. Може мъжът да не е бил стока и да е прекалил с търсенето на майка си в жената и затова да са го отсвирили.

# 65
Айде сега, на каталози да се обиждаме. Юго го е описал преди повече от век и половина (даже май почти два века) в Парижката Света Богородица и Човекът, който се смее. Едва ли някоя тук ще избере Квазимодо, въпреки 'другите' качества, които все се цитират.

# 66
Мъж не търся, но все пак аз когато общувам с някой човек от противоположния пол, гледам само и единствено дали импонира на моя характер, дали има моето виждане за живота в конкретния момент. Тоест нямам типаж, а типажът който си харесвам е относими към моментното ми настроение. Но аз съм непостоянна, вятърничава и хиперактивна, тоест изначално е трудно да бъда изтърпяна от когото и да било. Отделно съм и егоцентрична, тоест гледам си само и единствено интересът. Познавам се идеално така да се каже.

# 67
Хубаво, другите неща за някой са най-важни. Но не мога да повярвам, че външността няма грам значение. Живеем в материален и консуматорски свят. Заложено ни е да гледаме и физически един човек и така да го анализираме-дали е дебел, слаб, с какви очи, коса, зъби, висок ли е, нисък ли е. След този анализ, който става за секунди, разбираме дали ни допада този човек или не. И по този начин дали бихме искали да създадем поколение с този човек. Това всичко да инстинкти, заложени надълбоко в нас. Ако външността не беше важна как ще си легнете с човек, който не ви привлича сексуално и физически? Никой не може да избяга от природата, колкото и да му се иска.

# 68
Какво мислите за мъжете, които търсят бившата си във всяка следваща жена?
Има ли такива?
Случвало ли ви се е?
Чрез прилики във външния вид, цвят/тип коса, тяло, очи, глас.
Интелект – начин на изказ, умствен капацитет, познания, професия.
Хобита/интереси/предпочитания, вкус за живота, стил.

Бих казала, че ако един мъж си купува все БМВ-та той не търси във всяка нова кола бившата си такава, а просто харесва марката.  Та идентично ако един мъж харесва дребни, леко закрънгленки, кестеняви, синеоки, с артистични наклонности, то какво чудно има, че все с такива ще ходи? Това няма да е гонене на образа на бившата, а на харесвания тип. Макар да не може да се различат гледано отстрани.

# 69
  • София
Аз Джейн донякъде я разбирам, и аз съм синеока и бих се радвала децата ми да са. Е, признавам си, не ги избирам по този критерий, но винаги съм се радвала на тази характеристика, когато гаджето ми я е имало. Иначе, ако наистина трябваше да избирам конкретна черта, щях да гледам да е тъмнокос, просто защото такива ме привличат. Но в повечето случаи хората не избират по една черта, а търсят някакъв набор от качества, в които тежестта на всяка отделна се губи. И все пак всеки има някакви фундаменти, чиято липса или присъствие, трудно би преглътнал.

# 70
  • София
Искам да има коса на главата. Май това е основна физическа черта, която е непроменена. Още на млади години си личи кой е склонен към оплешивяване. Останалите черти не са застопорени, но косата не мога да я подмина.

# 71
  • София
Тук съм с Анди. Другото, което не мога да пренебрегна са килограмите. Дебеланковците веднага ме отблъскват. И третото, което не ми допада е да е по-нисък от мен. Русото мога да го преживея, ама по-трудно ще ме привлече Joy

Наскоро един приятел беше свалил, и не че някога е бил чак дебел, ама си имаше отгоре. Като го видях отслабнал, веднага ми се стори секси Grin

# 72
Както казах харесвам високи мъже, едри, със сини очи и русоляви. Привлича ме скандинавската красота. Но мъже ми не е с толкова светла кожа и е с гарваново черна коса. Искам да кажа, че косата и очите мога да го преглътна, не е кой знае какво. Но ако е нисък и дребен, е не мога. Не ме привличат, ама въобще.
Един път излезнах с едно симпатично момче, но ниско и дребно. Ами, да прекарахме си много добре. Но като се замислих как ще си легна с него и тръпки ме побиха. Абсурд. Все пак връзката не е само разговори и държане за ръце, стига се по някое време и до секс и няма ли го това привличане, искри и страст...

# 73
Аз съм споделяла, че ММ първоначално го отхвърлих изцяло заради физическите му данни. Дебел, с крещяши цветове дрехи и тн. Абсурден ми беше. Но..душевната близост и комфорта нямаше как да ги пренебрегна.
Година по-късно беше направо друг човек - с 40 кг по-малко и определено хващаш окото мъж.

# 74
Това обяснявам, защото хората се втрещиха от моите мечти и ме изкараха бавно развиваща. Животните в природата търсят да продължат рода си с най-силното животно. Съответно тези инстинкти са в нас и избираме партньора си, спряно нашите критерии за красота, за да може да имаме красиви и здрави наследници.

Все си мисля, че хората трябва да сме леко еволюирали над животните за толкова хиляди години, ама нейсе.....

Аз лично нямам против, ако твоят критерий за избор на баща на децата са сините очи. Моите критерии са по-различни. Физическата красота е, за да погледнеш на мъжа, като на партньор. След известно време други неща стават водещи.

Общи условия

Активация на акаунт