💪"Игри на волята: България" - сезон 3, тема 2 (06.09.-12.09.2021)

• 74 830
  • 1 691
  •   2
Отговори
# 855
  • IT
Vvi, умножението и делението са с еднакъв приоритет и се ползва комутативното свойство( да се разменят местата на числата) т.е беше 63*250:9 може да се направи като (63:9)*250=7*250, което е лесно за смятане.

# 856
  • London
Номинация заслужаваха Братоев и Борис, защото реално по тяхна вина отборът остана на последно място. Борис като толкова искаше да се самономинира, защо не помоли останалите да гласуват за него? Изигра едно театро и побърза да свие перките. А за Братоев какво да кажа? Той е като част от декора, фикус някакъв - тромав, недодялан, изобщо не е за подобен формат. Само акъл да дава и то непоискан. Една номинация му трябва и е аут.

И за мен трябваше още в кухнята като бяха седнали да номинират Братоев и юриста ...не може да изпортиш всичко накрая при такава преднина и после някой друг да го отнася. Друг е въпроса дали имаше по подготвени с тия задачи.....силно се съмнявам. Там ще е олеле при всеки пъзел и задача.

# 857
  • София
Малко късно се включвам с коментар и като че ли всичко е осбъдено до тук. Smiley Моите фаворити засега са Стратимир, Неделчо и Елена, като виждам и в други много потенциал, може би дори повече, но все още не бих ги определила като "мои" фаворите - Морунов и Александър, например. Ще ми се час по-скоро да напусне полицайчето-бияч и екзалтираната гимнастичка, напомня ми на Джералдин от втори сезон, но ме дразни повече от нея. Братоев е като буреносен облак и постоянно има за какво да се оплаче, също не ми е сред любимците.

Не знам защо са взели Станислава на подбив и ѝ се подиграват дори водещите, може би усещането е само мое, но ми се струва, че ѝ говорят снизходително, което е доста непрофесионално от тяхна страна.

# 858
Vvi, умножението и делението са с еднакъв приоритет и се ползва комутативното свойство( да се разменят местата на числата) т.е беше 63*250:9 може да се направи като (63:9)*250=7*250, което е лесно за смятане.
Така може 😆,,🤪
Редът на действия и свойствата трудно се усвояват.
Предишното Ви обяснение обаче заблуждава масата и  стават сакатлъци..
Почти всеки ден виждам безумия.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 01:11 от vvi

# 859
  • London
Тя Станислава както я нарамиха на линейката едва ли ще се върне. Имаше и кислородна маска на лицето та..... Идват ли резерви в такъв случай? Все пак е твърде рано, минали са няколко дни от играта?

Аз лично се надявам да няма повече математика. Първо,че подобен род задача всява съмнение, защото може от продукцията да са ти подшушнали отговора.....докато минаването на трасе зависи основно от теб. Stuck Out Tongue Winking Eye Та така. ......

Не се притеснявайте за сакатлъците.....ползваме елки. В 21 век сме.....Stuck Out Tongue Winking Eye

# 860
Стейси ли е пострадалата?

allexa.7, задачата не е била така, както си я написала. И трите ги има по-горе в скрийншоти.
Онова 180:9 е било в задачата на сините. Обаче Валентин май се е усетил за него, като гледам написаното с тебешир, макар че не си личи твърде как му е текла мисълта.
Червените обаче не са се сетили първо да разделят 63 на 9, за да умножат 250 със 7, което е много по-лесно.
Но в задачата на жълтите нямаше такова нещо - нито 44, нито 825 се делят на 6. Не че щяха да се усетят, но все пак. Да, вярно, че полученото число се дели лесно на 6, но нали трябва да се стигне до него. Умножението 44х825 е най-трудното в сравнение с 63х250 и 55х180. Колкото и да е, все пак вторите две реално се свеждат до умножение на две двуцифрени числа, а на жълтите е двуцифрено с трицифрено. И както се видя - точно там допуснаха грешката.

44 по 825 е 4 по 825 + полученото число с една 0 отзад. Не е чак толкоз трудно, ама трябва някой и да мисли. 4 по 25 е 100, 4 по 800 е 3200. 3 300+33 000 = 36 300.

Благодаря на Мари Мар за линка - от друга тема разбрах за това предаване и реших днес да го гледам. Много мудно, добре че имаше математика, да се посмея.

По-възрастната дама се ядоса, защото онази с миглите 10 пъти си сменя мнението и позицията къде иска да играе и къде - не. И аз бих се изнервил, ако през 3 минути някой ходи и дудне, че тук не иска, ама там му е сложно, ама го е страх, ама пък да не се изложи...

# 861
  • София
Александър е чаровен /за мен/. Прилича ми на Васил Бинев.

Скрит текст:

И на мен ми допада Александър, прилича ми на Джон Стамос, въпреки че сега виждам и приликата с В. Бинев.

Джон Стамос:

# 862
Не бях срещала имената Красима и Стратимир.
Красима ми звучи като Краси и Мария, на двете баби или на баба и дядо.
Стратимир нещо древно ли е или измишльотина?

Ралица със мъж, дете на мъж от предишна връзка и общо дете:

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 02:57 от dany_nik

# 863
  • София
За мен подсказката с Беър Грилс си бе специално за Симеон.
Щом яде насекоми и червеи и т.н. Няма начин да не го е гледал по-задълбочено.
Колко от вас знаеха кой е девиза на Беър Грилс ?
Не съм фен на Беър Грилс, но винаги съм си мислила, че мотото му е това:

# 864
  • София
Красима ми е противна, само се чуди как да се измъкне, за пет пари работа не може да свърши, но за сметка на това е злобна. Андрей и той какво се прави на интересен и се оправдава, че му било за пръв път - като не можеш да се справиш и като ти е за пръв път, по-добре се откажи от капитанстването. Ама, не, не пуска!
С математиката го закършиха здраво, не могат да мислят и да си улесняват сметките.

# 865
Обидата на Красима не е била към Самира. Към Неделчо е била. Изказала е предположение, че принадлежи към друг етнос.

Не знам как още по-политкоректно да се изразя за да нямам бан. 🙄

# 866
Здравейте, чета ви но сега се включвам в темата.
И аз мисля че трябваше да номинират Братоев, но според мен не го направиха само защото е Братоев. Нали уж най известен. А и са нарочили Андрей. Страх ги е че е силен и бързат да го махнат без да помислят че после ще мрат от студ на реката. Не знам толкова ли не виждат че Братоев не го бива за нищо. Или се заблуждава че като е такъв голям е с нечувана сила.

# 867
  • Sofia
Обидата на Красима не е била към Самира. Към Неделчо е била. Изказала е предположение, че принадлежи към друг етнос.

Андрей първо каза: "с друг произход", но после някой (Александър или Борис) подметна: "с друга националност", и Андрей повтори: "с друга националност, да".
Та, аз лично изобщо не разбрах за кого говореха. Ако наистина е било за Неделчо, то ще е странно, защото, в крайна сметка, явно не е идело реч за нечия националност, а нечий етнос, което са две различни понятия.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 18:42 от Blаck Cat

# 868
  • София
Яд ме е, че Братоев се измъкна от номинация. Ще видим днес кои ще са другите номинирани. Чудя се Станислава дали ще отпадне поради контузия.

# 869
Няколко пъти срещнах коментари как Борис бил юрист, а не може да сметне едно уравнение. Като юрист ще кажа, че в правото не се учи математика и даже някой преподаватели са ни питали за това ли сме записали право, защото няма математика Joy . Ние смятаме с калкулатор! Joy

Общи условия

Активация на акаунт