Дългото чакане след трансфер-тема 94

• 47 503
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Болки да отвреме на време, зацапване нямам, след слагане на две инжекции пролутекс и циклогест беше станал 56 ng/ml  преди 1 месец и сега като спрях е паднал на 12.. незнам вече какво да правя..

Мисля, че трябва да говориш с лекаря ти и да споделиш притесненията си с него. Вярвам, че всичко ще е наред Heart

# 586
Здравей. Ами никой не ми говореше за никаква причина. Последния преглед ми беше преди отпуската и пулса не беше много ускорен, но док. каза че не би трябвало да е за притеснение и че може изведнъж да ускори. Така си отидох на почивка щастлива и си мислих че бебчо е добре. Нямах никакви симптоми нито кървене, след 10 дни се прибрахме за следващ преглед и там ми казаха , че е спряло развитие малко след последния преглед. Трябваше да абортирам медикаментно.
След това изчакахме два цикъла и ми направиха пълни изследвания и на глюкоза извън нивата беше ТСХ и ми изписаха еутирокс.
По мои заключения това ниво на 5,3 четох че не произвеждам от хормона и често е причина за аборт. Но не знам.
А и втория път се започна без противозачатъчни, а първия пих от деня на цикъла . Също в изследванията излезе хомоцистеин  4,3 а трябва да е от 5 до 15.
Много ми се иска хич да не мисля и да се оставя в Божиите ръце и в на докторите , ама то не може ей така изведнъж да стане...
Много късмет на теб и дано скоро да се радваш на положителен. 🍀🍀🍀
Здрасти, Mialma,

И аз като теб съм с еднеометриоза и един яйчник и една тръба 🙃 Но според лекаря това не е причината тъй като другия си е здрав и ендеометриозата е овладяна. Както и ТСХто, то е по-важно вече при евентуална бременност и е хубаво да е около 2, но дозата наистина ти е малка и скоро няма да се подобри значително, казвам го защото бях с по-висока даже и доста време ми отне и ендокринолога постоянно ми регулираше дозата.

А откриха ли какъв е проблема с оплождането и развитието преди втори опит ? Както и неуспеха на какво се дължи 🤔

Изобщо няма за какво да се самообвиняваш, ти даваш всичко от себе си 🤗 А и дет се вика такъв е живота и явно ние в тези групи сме изтеглили късата клечка, но пък няма отказване!

Ние за сега отлагаме всичко докато не разберат защо ни погинаха почти всички ембриони. Ще пускаме Кариотип и ДНК фрагментация и тогава вече ще мислим. Иначе ни остана едничко, което казаха че е 3AB (добро за тяхната скала), но докито не иска трансфер докато няма причина, че с тия хромозомни транслокации е кофти работата ако се окаже че е това …

Шанти честито! Зареждащо е да четеш хубави новини 🤗🙏😊

Здравейте момичета отново. Април месец ми беше първия ин витро опит, от 10 яйцеклетки , 8 зрели само 4 се оплодиха,  до 5-ти ден останаха 2 и се извърши пресен трансфер на 1 ембрион. На следващия ден 6-ти последния не оцеля. Като по чудо забременях но в 7-ма седмица плода спря да се развива и трябваше да абортирам. Сега съм във втори опит, днес ми беше пункцията и уж на ехографиите всичко вървеше добре от 17 яйцеклетки само 5 са "нормални" слагам в кавички, тъй като до понеделник няма да знам дали са зрели, дали са се оплодили или лош късмет... А останалите били кухи. Поплаках си. При първия аборт доста зле го карах не ми се излизаше, плачех, самообвинявах се... И не виждах светлина в нищо. Сега уж нова надежда ама как само 5 и дори не знам дали ще се оплодят и дали ще имам късмет. Този път ми казаха че няма да има естествен трансфер а ако има ембрион ще се замрази , понеже както приогестерона така и естрадиол са високи.  Прогестерон два дни преди пункция 2,2 Ng/ml и естрадиол 5604 pg/ml. Преди да започнем втори цикъл на лечение ми направиха пълни изследвания и извън норми излезна един хормон на щитовидната жлеза TSH 5,30. Изписаха ми еутирокс половин хапче на гладно.. и само допълнително пия витамини  с фолиева. Казват се Seidivid Ferty 4.

# 587
Айде пак започна ръждиво кървене и болки, ще полудея просто…. Sad
Цял ден нямах болки и имах само зацапване тъмно кафяво-бежаво, стана вечер и пак драма…

# 588
Цял ден нямах болки и имах само зацапване тъмно кафяво-бежаво, стана вечер и пак драма…
Вчера си говорих с едно момиче в болница. Каза, че е имала няколко дни такова зацапване. Всичко беше наред с прегледа и си върви нормално.

# 589
Вчера си говорих с едно момиче в болница. Каза, че е имала няколко дни такова зацапване. Всичко беше наред с прегледа и си върви нормално.

Сънче, доста четох и аз днес, доста жени има, които имат зацапвания и кървене, и раждат здрави деца.
Днес акушерката по телефона ми каза -“не го мисли, докато в тъмно, значи е стара кръв, ако стане алено, тогава можем да се притесним”.
Ама едно е да ти кажат “споко бе”, друго да не смееш да идеш до тоалетната от страх кво ще видиш, като свалиш бельото.
При мен вечер не е зацапване само, ами си капят 2-3 капки във ВЦ, сменям по 3 ежедневни превръзки вечер. През деня си в бежаво-кафяво и далеч по кротко.

# 590
И аз бях със зацапване до 3 тия месец .. така и не разбрах от какво е точно .. уш имаше хематом .. цветна бременост.. не знам си какво .. но задължително варди леглото ! Ставай буквално за wc и хапване. Да ти кажа не го мисли е излищно аз още (след като вече бебо е на 2 месеца) със страх гледам като се избърша ! Пиеш ли ношпа? Аз бях на 3×2 . Стискам палци иначе всичко да е наред до финала !

# 591
И аз бях със зацапване до 3 тия месец .. така и не разбрах от какво е точно .. уш имаше хематом .. цветна бременост.. не знам си какво .. но задължително варди леглото ! Ставай буквално за wc и хапване. Да ти кажа не го мисли е излищно аз още (след като вече бебо е на 2 месеца) със страх гледам като се избърша ! Пиеш ли ношпа? Аз бях на 3×2 . Стискам палци иначе всичко да е наред до финала !

Пия, мила, Но шпа, Дуфастон, Зарзио инж., Естрофем, Фолиева, Еутирокс, Магнезий. Дуфастонът и магнезия са от днес включени.
Твоето зацапване какво беше на цвят? И зацапване или течение, защото през деня ми зацапва, ама вечер си тече, не като на цикъл, ама не цапа само, през деня е кафеникаво, вечер е ръждиво разредено-като убито чернове-кафеникаво.

# 592
Shantii, в 12г.с. получих кръвоизлив - алено червена кръв. Веднага на преглед, разбира се, на който не успяха да установят от къде кървя. Бебето беше добре. За моя голяма изненада лекарката ми каза "Почивай си, но недей само да лежиш. Когато се залежиш и станеш изведнъж, ще потече по-силно и ще се стреснеш." Може би е нормално вечер да е повече течението, след като цял ден си лежала. При теб е ясно от какво е, но имай предвид, че на прогестеронът обикновено му е нужно време да се натрупа в организма. Дано по-скоро спре и да се насладиш на една лека и безпроблемна бременност.

# 593
Шанти и аз бях така почти месец, казаха ми да пазя леглото буквално. Лежах повече от месец, от около 20 дни си шетам насам натам.
Лягай и пази леглото, сега имаш важна задача да запазиш тази бременност.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 09:52 от Жоржи

# 594

Пия, мила, Но шпа, Дуфастон, Зарзио инж., Естрофем, Фолиева, Еутирокс, Магнезий. Дуфастонът и магнезия са от днес включени.
Твоето зацапване какво беше на цвят? И зацапване или течение, защото през деня ми зацапва, ама вечер си тече, не като на цикъл, ама не цапа само, през деня е кафеникаво, вечер е ръждиво разредено-като убито чернове-кафеникаво.
Ами кафеникаво,понякога и червено .. на 1вия преглед с вагиналния ехограф като го извади беше тексаско клане 😂🤦‍♀️ викам си няма да го бъде ..бях чувала за някакви точици,зацапвания а мойто си беше кръв .. видяхме точицата с пулс тогава и се прибрахме до 2,3 дена почна "зацапването" и кара до 3тия ,много е стресиращо ,но понататък на феталната доктора каза,че вече всяка 2ра бременост е с кървене и съответно лежане .. така че не знам до колко е нормално,но със сигурност е доста срещано и с доста щастливи финали 🤗

# 595
Еми ние явно сме поколение кекли, с/без бременност, фърчат кървища и тва е 😂
Нова, ами мила, аз през деня см по-активна, вечер лежа, а точно обратното тече - през деня зацапва, вечер тече. Шантава работа
Много ви благодаря, момичета! Много много ми помогнахте с написаното!
Жорж, Нова, Трев ❤ Сърдечно ви благодаря!
Заковавам леглото и мъжо и котките ще са слуги (жива да не бях, доживях) 😂

# 596
Shanthi, много ти благодаря за емоционалната подкрепа. Казаха ми само половин хапче ,което ще рече 25мг.
Четох доста и това високо ниво означава че не произвеждам достатъчно от хормона (хипотиреоидизъм)...
Много се радвам за теб! Пожелавам ти да се умножава ЧХГ-то и да стигнеш до красив финал. Всеки път , когато чуя или чета за някой , че върви добре ми идват още повече надежди, че не е невъзможно. 🍀🍀🍀
Да видим какво ще кажат в понеделник. А за следенето на TSH трябва сама да следя.
Здравейте момичета отново. Април месец ми беше първия ин витро опит, от 10 яйцеклетки , 8 зрели само 4 се оплодиха,  до 5-ти ден останаха 2 и се извърши пресен трансфер на 1 ембрион. На следващия ден 6-ти последния не оцеля. Като по чудо забременях но в 7-ма седмица плода спря да се развива и трябваше да абортирам. Сега съм във втори опит, днес ми беше пункцията и уж на ехографиите всичко вървеше добре от 17 яйцеклетки само 5 са "нормални" слагам в кавички, тъй като до понеделник няма да знам дали са зрели, дали са се оплодили или лош късмет... А останалите били кухи. Поплаках си. При първия аборт доста зле го карах не ми се излизаше, плачех, самообвинявах се... И не виждах светлина в нищо. Сега уж нова надежда ама как само 5 и дори не знам дали ще се оплодят и дали ще имам късмет. Този път ми казаха че няма да има естествен трансфер а ако има ембрион ще се замрази , понеже както приогестерона така и естрадиол са високи.  Прогестерон два дни преди пункция 2,2 Ng/ml и естрадиол 5604 pg/ml. Преди да започнем втори цикъл на лечение ми направиха пълни изследвания и извън норми излезна един хормон на щитовидната жлеза TSH 5,30. Изписаха ми еутирокс половин хапче на гладно.. и само допълнително пия витамини  с фолиева. Казват се Seidivid Ferty 4.

Мила, съжалявам за пътя, по който ти се е наложило да преминеш, и вярвам силно, че този път всичко ще е наред и нещата ще са по план, само спазвай предписанията на лекарите, не се тормози със страхове и горчивина от изминали опити, и бъди смела и вярваща!
От колко МГ ти изписаха еутирокса, защото половин таблетка на ден с резултат 5.30, някак ми звучи малко....аз преди стимулация бях на 25мг Еутирокс и ТСХ 1.5, след стимулация на своя глава увеличих Еутирокса на 50мг на ден, защото знаех, че от стимулация скача. Онзи ден пусках ТСХ и ми е 2.05, въпреки, че съм на 50 на ден, даже сега се чудя дали да не го вдигна на 75мг.
ТСХ-то не е шега. Късмет, мила, успех да имаш!

#shantii  сега съжалявам защо не се обзаложихме на някоя 50то левка Grinning
 Честито,мила Heart
За зацапването мога да кажа,че го имах седмица и половина и хич не му отдадох чест,защото беше толкова слабо и ту се появяваше,ту изчезваше,а и на ехографа бебо беше наред Sunglasses
Но аз не съм пускала прогестерон,следвах си назначената терапия от пролутекс 2×1,пролутон депо всяка седмица,естрофема 3×1 и си свирках Joy

Те в клиниката достатъчно пари ми взеха, вече едни 50лв даже не ги отразявам Grinning следващия път се лови директно, давам всичко Grinning

Шанти, честито! Много се радвам за теб! Много хубаво са ти казали всичко от клиниката, следвай съветите им, почивай и всичко ще е наред! И един съвет от мен - когато човек е настроен положително, привлича само хубава енергия и нещата му се случват. Такива постове като снощния просто от тук нататък ги забравяш. Даже и случайно да стане фал. Никакво негативно мислене! С теб сме! 🤗🥰❤

Heart Heart Heart

За това тсх мога да кажа ,че преди трансфер  бях отишла  на ендокринолог  и ми изписа на 25 да го пия два месеца. Аз с мойто бързаме не го  пих 2 м и пуснах нова от 3.78 беше паднало на 3.00. Сама си вдигнах дозата на 50 мг,след време бях минала  вече на 75 мг  пас на своя глава.Че тогава  вече реших да пусна ново тсх излезе ми 3.40 обаче какво  било то - изследвах по време на цикъл питах различни момичета  дали  се влияе  или не една казваше да ,друга не влияе
 Изчаках да мине всичко  овулация  а.у пуснах и беше 1.18  .
За мен лично 75 мг ми го свали ,но рискувах и нямаше бебок-сега няма да посмея сама да се лекувам😊

# 597
Mialma,
Съжалявам за всичко, през което си минала! От моя опит с високо TSH и ендометриоза мога да ти кажа следното:
Хубаво е да изследваш всичко - TSH, FT3, FT4, TAT, MAT, сутрин, на гладно, без да си пила хормона. С изследванията отиди при добър ендокринолог, който да види какъв точно е проблемът и да ти изпише точната доза, знаейки, че правиш опити за забременяване. Аз минах през трима "добри" преди да попадна на наистина добър. TSH е бавен хормон, на тялото му трябват най-малко 45 дни, за да се види с ново изследване резултатът от терапията. При установена бременност веднага се прави ново изследване на TSH и FT4 на гладно и преди да си пила хормона и се отива при ендокринолога да ти регулира дозата. Оттогава насетне се изследваш на всеки 30 дни по време на бременността. Хубаво е да поддържаш ТSH от 0,5 до 1,5 (мах 2) и FT4 в референтните стойности. Пак казвам, това е моят опит, може би не всички практикуват същото, но при мен имаше успех. Аз бях на по-висока доза от твоята, за да сваля TSH от 3.6 на 1.5 преди ин витрото. В 5г.с. беше скочило на 9!
За ендометриозата - от моя лекар знам, че е хубаво за пациентки като нас да се прави дълъг протокол, вече съм забравила обяснението защо, но целта беше всички яйцеклетки да нарастват абсолютно едновременно, така шансът за "годни" яйцеклетки бил по-голям. На нас от 15 ни се оплодиха всички, накрая останаха 3, трансферираха 2, хванаха се и двете, в 8г.с. едното ембрионче спря да се развива, но другото се роди живо и здраво Simple Smile  Вторият път ми трансферираха последното ни останало ембрионче и в момента съм в 14г.с., надявам се всичко да е наред, ще знам със сигурност другата седмица. Аз живея от преглед до преглед, защото и двете ми бременостти се оказаха доста рискови, с кръвоизливи и отлепване на плацентата... Отново съм на легло от ден първи, но знам, че това помага в моя случай.
Желая ти успех и се увери, че TSH е под контрол преди следващия опит.

Shantii,
Аз бях отписала и първата си бременност и сегашната заради множество силни кръвоизливи с алено червена кръв и много силни контракции на матката, които не усещах, но виждах как коремът ми се свива и отпуска постоянно. От опита си знам, че лютото, кафето, ментата предизвикват контракции. Трябва и да се избягват газообразуващи храни, защото червата минават много близо до матката и я дразнят, когато къркорят. Моята матка явно е много раздразнителна и протестира за всичко, това за втори път ми предизвиква частично отлепване на плацентата, което е доста рисково. Казвали са ми, че даже трябва да избягвам да си пипам корема и да не го притискам с нищо, защото и това я дразни и започват контракции.
Прави всичко, което зависи от теб, другото е в ръцете на природата. Знам колко е притеснително, но повярвай ми, ако има нещо да става, то ще си стане, важното е ти да си почиваш на леглото и да не позволяваш напрягане на корема, напъване и т.н. Храни се разнообразно и пий доста вода Simple Smile
Успех, успех, успех на всички ни!

# 598
Момичета, аз вече см със падащи съсиреци и червен цвят, не ярка кръв, но не е кафява. Sad
Като сякаш лек цикъл - на мен цикълът попринцип ми в зверски тежък с по 10 превръзки на ден, много кръвоизливи и ужасни болки, които минават от аулин само.
В момента си е лек цикъл - станах от сън, в тоалетната паднаха няколко съсирека, избърсах се - червено-ръждива кръв. Сложих стандартна превръзка. Sad

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 10:42 от Shantii

# 599
Shantii,

Опитай се да не се шашкаш. Прочети коментара ми точно преди твоя, там съм разказала горе-долу какво беше и е отново при мен. Имах страшно силен кръвоизлив преди 1 месец в 9г.с., с МНОГО червена кръв и съсирек. Влязох в болница за 3 дни и оттогава съм си вкъщи на легло. Лекарят ми обясни, че плацентата се оформя до края на третия месец и процесът на загнездването й рони и дразни лигавицата на матката, тя се опитва да се отърве от "пришалеца" и прави силни контракции. Това може да предизвика кървене. Важното е да се лежи, без напъване, без резки движения, без храна дразнещи стомаха. Просто се превръщаш в инкубатор поне до края на първия триместър. Стискам палци всичко да е наред!

Момичета, аз вече см със падащи съсиреци и червен цвят, не ярка кръв, но не е кафява. Sad

Общи условия

Активация на акаунт