Дългото чакане след трансфер-тема 94

• 47 491
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Shantii,

Опитай се да не се шашкаш. Прочети коментара ми точно преди твоя, там съм разказала горе-долу какво беше и е отново при мен. Имах страшно силен кръвоизлив преди 1 месец в 9г.с., с МНОГО червена кръв и съсирек. Влязох в болница за 3 дни и оттогава съм си вкъщи на легло. Лекарят ми обясни, че плацентата се оформя до края на третия месец и процесът на загнездването й рони и дразни лигавицата на матката, тя се опитва да се отърве от "пришалеца" и прави силни контракции. Това може да предизвика кървене. Важното е да се лежи, без напъване, без резки движения, без храна дразнещи стомаха. Просто се превръщаш в инкубатор поне до края на първия триместър. Стискам палци всичко да е наред!

Момичета, аз вече см със падащи съсиреци и червен цвят, не ярка кръв, но не е кафява. Sad

Благодаря, мила. Ще ида утре са пусна ЧХГ и ако не се е удвоило спрямо вчера, ще е индикация, че нещата се изхвърлят и ще звънна в Надежда как да спирам лекарствата. Ако се е удвоило, ще съм доста шокирана, но ще е повече от хубаво.
Сега се сещам нещо-двете вечери (вчера и предната вечер), в които имах менструални болки и кървене, са вечери след като през деня бях яла пица с Халапенйос чушчици, много обичам люто. И двете вечери преди да започнат менструалните болки и кървенето, започва къркорене на червата яко и газове. А през деня нищо няма като симптоми и само зацапва.
Сутринта паднаха съсиреци и червена кръв, сега пак см на ръждива и течението намаля.
Дано всичко е заради тъпите Халапенйос, и вътре ембриончето да е добре.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 11:45 от Shantii

# 601
Здравейте! Искам да попитам дали някоя от вас е правила трансфер с дете на една година? Дали след ЗЕТ мога да продължа да го вдигам? 11 кг е... След първия ЗЕТ не съм се пазила, работих по цял ден на крак, но все пак не съм вдигала тежко (беше успешен). Сега вече съм свикнала да го вдигам, имам и помощ в къщи...
Ще попитам и лекарката, но ако някой има опит, ще ми бъде полезен.

# 602
Здравейте! Искам да попитам дали някоя от вас е правила трансфер с дете на една година? Дали след ЗЕТ мога да продължа да го вдигам? 11 кг е... След първия ЗЕТ не съм се пазила, работих по цял ден на крак, но все пак не съм вдигала тежко (беше успешен). Сега вече съм свикнала да го вдигам, имам и помощ в къщи...
Опит нямам, но знам, че вдигане на тежко е силно непрепоръчително и след ЗЕТ, и след СЕТ. 11кг не е леко.
Вкрайна сметка всеки си прави избора.
Успех!

# 603
Шанти ти нетрябвашели утре да си напреглед...
Нищо тежко след зет освен чинията с манджата и никакви напъни при ходенв то тоалетна... на мен така са ми казвали

# 604
Шанти ти нетрябвашели утре да си напреглед...
Нищо тежко след зет освен чинията с манджата и никакви напъни при ходенв то тоалетна... на мен така са ми казвали

Кикче, не, мила.
Вчера ми звъннаха и ми казаха да пазя леглото и ми включиха допълнително дуфастон, зарзио всеки ден и магнезий, казаха, че е много рано за преглед и че сега няма какво да се направи.
Обадих им се одеве, казах им за кървенето вчера и болките, питаха ме дали е като при цикъл, казах, че е по-леко и че е спряло даже сега. Казаха - ако болките станат като при цикъл и кървенето обилно като при цикъл, тогава трябва да се направи преглед. Казаха, че има вероятност спазмите и кървенето да са от лютото, което съм яла, което е предизвикало колики и къркорене на черва.
Аз друго се чудя - ако става спонтанен аборт, не тръгва ли веднага кръвта изведнъж или може така да се базика с дни - вечер усилване, през деня кафяво цапане?
Иначе казаха да пусна утре ЧХГ и ако расте, за тях това е най-важно.

# 605
Sarah_

Аз правих ЗЕТ няколко дни преди синът ми да навърши 1г. Нищо тежко не трябва да вдигаш, никакво напъване и резки движения. Много е трудно изведнъж да спреш да гушкаш мъника, но това е много важно поне до положителния резултат. Аз все още съм в това положение и ще съм така до края на бременността, в момента съм в 14г.с. Направих грешката да започна да си вдигам детето след положителния тест, доктора каза, че вече може, но внимателно. Много скоро след това получих отлепване на плацентата, кръвоизлив, болница... не искам да те плаша, не всеки е като мен, но внимавай. Другата грешка, която направих беше, че си угаждах на лакомията и ядох много люто - не го препоръчвам, това дразни червата, които дразнят матката и т.н....
Успех и си осигури помощник вкъщи, иначе ще ти е много трудно и физически и психически.
Стискам палци!

[/b]

# 606
Благодаря ви за отговорите, ще го обмисля. Желая успех на всички 💐

# 607
При мен направо си падна дебело твърдо парче .... не беше съсирек... имах сутринта ацки силни болки и си беше чиста кръв не зацапване.... но малко понеже не си бях спряла лекарствата.... дано да спре ...ще чакаме утре да видим какво ще каже чхг

# 608
При мен направо си падна дебело твърдо парче .... не беше съсирек... имах сутринта ацки силни болки и си беше чиста кръв не зацапване.... но малко понеже не си бях спряла лекарствата.... дано да спре ...ще чакаме утре да видим какво ще каже чхг
Тоест има вероятност заради лекарствата да не тръгва, а иначе да е загинало, но от лекарствата да не тръгва цикъл и кръв? Не знам какви са количествата в такива ситуации, знам, че сутринта сложих превръзка за цикъл, сега е на 1/3 нацапана с ръждиво-кафеникаво.

# 609
Не искам да вярвам че нещо лошо става.... затова ще чакаме утре да видим какво се случва ... стискам палци да расте чхг

# 610
Много ти благодаря. Още утре ще си взема ендокринолог , за да следи хормоните на щитовидната жлеза. Така ще съм и по-спокойна!
 Много късмет ти пожелавам 🍀🍀🍀
Shanti ще се моля всичко да е наред и да е било от моментно неразположение. Дано бебчо да е добре и ЧХГ да си расте както трябва! 🍀🍀🍀
Mialma,
Съжалявам за всичко, през което си минала! От моя опит с високо TSH и ендометриоза мога да ти кажа следното:
Хубаво е да изследваш всичко - TSH, FT3, FT4, TAT, MAT, сутрин, на гладно, без да си пила хормона. С изследванията отиди при добър ендокринолог, който да види какъв точно е проблемът и да ти изпише точната доза, знаейки, че правиш опити за забременяване. Аз минах през трима "добри" преди да попадна на наистина добър. TSH е бавен хормон, на тялото му трябват най-малко 45 дни, за да се види с ново изследване резултатът от терапията. При установена бременност веднага се прави ново изследване на TSH и FT4 на гладно и преди да си пила хормона и се отива при ендокринолога да ти регулира дозата. Оттогава насетне се изследваш на всеки 30 дни по време на бременността. Хубаво е да поддържаш ТSH от 0,5 до 1,5 (мах 2) и FT4 в референтните стойности. Пак казвам, това е моят опит, може би не всички практикуват същото, но при мен имаше успех. Аз бях на по-висока доза от твоята, за да сваля TSH от 3.6 на 1.5 преди ин витрото. В 5г.с. беше скочило на 9!
За ендометриозата - от моя лекар знам, че е хубаво за пациентки като нас да се прави дълъг протокол, вече съм забравила обяснението защо, но целта беше всички яйцеклетки да нарастват абсолютно едновременно, така шансът за "годни" яйцеклетки бил по-голям. На нас от 15 ни се оплодиха всички, накрая останаха 3, трансферираха 2, хванаха се и двете, в 8г.с. едното ембрионче спря да се развива, но другото се роди живо и здраво Simple Smile  Вторият път ми трансферираха последното ни останало ембрионче и в момента съм в 14г.с., надявам се всичко да е наред, ще знам със сигурност другата седмица. Аз живея от преглед до преглед, защото и двете ми бременостти се оказаха доста рискови, с кръвоизливи и отлепване на плацентата... Отново съм на легло от ден първи, но знам, че това помага в моя случай.
Желая ти успех и се увери, че TSH е под контрол преди следващия опит.

Shantii,
Аз бях отписала и първата си бременност и сегашната заради множество силни кръвоизливи с алено червена кръв и много силни контракции на матката, които не усещах, но виждах как коремът ми се свива и отпуска постоянно. От опита си знам, че лютото, кафето, ментата предизвикват контракции. Трябва и да се избягват газообразуващи храни, защото червата минават много близо до матката и я дразнят, когато къркорят. Моята матка явно е много раздразнителна и протестира за всичко, това за втори път ми предизвиква частично отлепване на плацентата, което е доста рисково. Казвали са ми, че даже трябва да избягвам да си пипам корема и да не го притискам с нищо, защото и това я дразни и започват контракции.
Прави всичко, което зависи от теб, другото е в ръцете на природата. Знам колко е притеснително, но повярвай ми, ако има нещо да става, то ще си стане, важното е ти да си почиваш на леглото и да не позволяваш напрягане на корема, напъване и т.н. Храни се разнообразно и пий доста вода Simple Smile
Успех, успех, успех на всички ни!

# 611
💕💕💕🤞🤞🤞 чакаме те шанти с хубави новини днес....🙏🙏🙏🙏

# 612
Хубави новини едва ли ще има, момичета. Цяла нощ бях с менструални болки, зверски…след 2 часа мъки изпих 2 спазмалгона, нямах избор, болките бяха ужасни. Заспала съм някак…сега съм с цикъл. Пускам ЧХГ след час и звъня в Надежда да спирам лекарствата, за да се изчистя.
Пс: редакция след 1час - кървенето пак спря. Това е някаква гавра, ще полудея…

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 11:20 от Shantii

# 613
Много лошо правят докторите че при положение че си с болки и кървене не са ти дали инжекций да си биеш поне до прегледа... да се види какво става.... а само вдигат дуфастона ама с него неставааааа....  много добре зная че в днешно време в интернет можеш да намериш от пиле мляко..... и при мен постъпиха така и резултата вече го казах.... съжалявам за развоя знам какво ти е .... силно те прегръщам и горе главата ще станат пак нещатат един път станат ли пак ще станат но вече с хубав край.....💕💕💕💕

# 614
210…не се е удвоило от петък, когато беше 142

Общи условия

Активация на акаунт