Нашите кухни - тема 88

• 47 116
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Dobra jena, фирмата е тази, изключително доволна съм от тях. Всички корпусни мебели вкъщи ги правиха те.

Jackz, поне при мен чупките са точно три, с два преходника от кръгла към плоска и едно коляно за плоски тръби и няма абсолютно никакъв проблем, абсорбаторът смуче като змей дори на 1-ва степен. Ако беше моя кухня, аз бих направила шкафовете до тавана (в дупката между шкафовете и тавана се събират килограми прах) и бих сложила на двата, през които ще мине тръбата, фалшив вътрешен таван, за да остане тръбата над него.

И аз много държа да са до тавана. Много благодаря за примера!

# 571
Jackz, поне при мен чупките са точно три, с два преходника от кръгла към плоска и едно коляно за плоски тръби и няма абсолютно никакъв проблем, абсорбаторът смуче като змей дори на 1-ва степен.

А какъв модел е аспираторът?

# 572
Здравейте, в кухнята сме предвидили място за side by side хладилник. От едната страна са шкафовете, а от другата стена. Имам притеснения дали ще има проблем с вратата при стената. Колко място сте оставили вие и има ли проблеми?

# 573
  • София
Zizini, с Тека съм.

# 574
  • гр. София
MayBach, предполагам, че бутилиерата е с плавно затваряне. А лесно ли се отваря? Не се ле огъва плоскостта от напрежението?

# 575
  • USA
Здравейте, имам нужда от идеи как да минимализирам последиците от великата архитектурна и дизайнерска мисъл в тази кухничка. Абсолютно всички шкафове и уреди ще се подменят. В момента до мивката има хладилник, тип хотелски. Там ще бъде съдомиална(45 см). Май сбърках, че взех такава, защото търся симетрия и така ще ми се развали Confused До печката е мястото за пералня. Вече след нея, искам да сложа хладилник- 60 на 190 височина.
Как обаче да го разположа там с този тъп ъгъл. Имам някаква идея да изправя малко ъгъла с гипсокартон. Не мога да го обясня и набързо надрасках снимката за илюстрация Flushed Представа си нямам дали това може да се осъществи. Над хладилника също ще има шкаф, за да стои завършено. Масата за хранене няма да е там.
Представям си шкафове до тавана, на 3 реда, като долни и най-горни(дълбоки) да са сиви, а средните - бели. Светъл плот и гръб.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 17:09 от SkyBlue

# 576
Слагате хладилника където е картината, отляво мясото се запълва с плот и горе шкафове, може да се направят и с извивка вместо под ъгъл. Ако се наложи просто плотът между колоната ще има различна дълбочина на места. Примери Стърчащата колона посредата може да я направите орнаментална/с укаса или да "скриете" като се облицова по същия начин както шкафовете до нея, за да се слее с пейзажа.

# 577
Ако искаш може да сложиш съдомиялната в шкаф 60 см. Вътре просто ще ти направят малка ниша до нея.на сестра ми така й бяха объркали шкафа пък.

# 578
  • София
MayBach, предполагам, че бутилиерата е с плавно затваряне. А лесно ли се отваря? Не се ле огъва плоскостта от напрежението?

Бутилиерата е с плавно затваряне, да, отваря се много леко. Не разбрах точно за коя плоскост става дума да се огъва, механизмът е закачен за вратата и се движи по релси, захванати за пода, няма какво да му оказва напрежение.

# 579
  • USA
MarietaYo, много ти благодаря, точно това се надявах да може да стане.
Eфибуш, за колоната и аз така смятам да я "скрия", като я облицовам с материала до нея, за да се слее.
Обаче за другото предложение, мисля, че мозъкът ми ще протестира с толкова много чупки, ъгли или извивки. Искам да е изчистено и семпло.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 17:08 от SkyBlue

# 580
  • гр. София
На мен сегашния вариант на шкафове ми изглежда по-добре, отколкото нарисувания. За мен е леко абсурден даже! Съвсем криво седи!

MayBach, става въпрос за бялата плоскост от МДФ или какъвто е материал е при теб. За нея питам дали се огъва при отваряне. И при мен механизма също е закачен на вратата, но релсите са от едната страна на шкафа отвътре, а не на пода. Явно водачите са много стегнати и като трябва да отворя бутилиерата плоскостта се огъва някак....просто долу се държи на механизма, а в горната част няма какво да го държи, а в същото време водачите не "пускат" да се отвори чекмеджето... Оф, не знам дали ме разбра, че така го обясних....

# 581
  • София
Разбрах те, Leila, при мен няма такова огъване. То няма и как да има, защото буквално с един пръст придърпвам, за да отворя, съпротивлението на механизма е съвсем леко в момента на отварянето.

# 582
  • USA
Leila, така е ОК, ако не трябва да слагам хладилника. Но с него, допрян до пералнята, той първо ще стърчи напред с едни 30 см, и второ между тях ще има остър ъгъл, което е неприемливо.

# 583
Чий псевдо архитектурен мозък всъщност е измислил тези криви стени…

# 584
  • София
SkyBlue, според мен по-логично е не да изнасяте напред шкафовете, а да махнете тия открити рафтове накрая, да долепите на тъпия ъгъл още един долен и горен шкаф и тогава да дойде ред на хладилника.
Лично аз, честно казано, не бих сложила пералня до печката изцяло от съображения за сигурност, даже се чудя как така там са ѝ предвидени изводите...

Скрит текст:
Имам предвид такава връзка на тъпия ъгъл (сори за лошия чертеж):

Общи условия

Активация на акаунт