Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите кухни - тема 88

  • 37 269
  • 737
  •   2
Отговори
# 735
  • София
  • Мнения: 8 019
sisi11, аз съм от малкото фенове в темата на компактните кухни и мисля, че ще се получат нещата както си ги замислила.
Бих заложила на:
котлон 2ка , за мен са абсолютно достатъчни ползвам от години такъв). Бих се определила от много готвещите, но моето е по принуда, семейна особеност, от 4ма най-много двама ядат едно и също  ...
- миялна 45 см, пак предвид горното стига.
Дори в момента при цял ден деца в къщи от сутринта до вечерта каквото се е натрупала се пускам и докато наготвя и вечеряме е свършила. След вечеря - втора.
Късия плот бих го скъсила до 100-120 см, като до колоната шкафът трябва да е с по-тясна вратичка, тъй като част от него ще е застъпен с другия ред.
 От моята камбанария дори бих се ограничила само до дългата част, като бих допълнила колоната с плитък шкаф (дълбочина 12-15 см, който дава изравни с останалата кухня. Би било достатъчно за съхранение на прибори, пакетирани храни, консерви, чаши.
(В момента дори в главата ми е трансформация на кухненския ми бокс в офис и кухня  на ново място, права с дължина 290 см)

Масата може да опрете до късата част и да е "остров"
Дългият ред, ако се почне от врата, размерите на шкафовете може да са така 63+60+45+60+60.

# 736
  • Мнения: 2 402
Заповядайте в новата тема!

# 737
  • Мнения: 352
Скрит текст:
Сиси, навсякъде ти правят проекта безплатно, но просто не ти го дават, поне докато не поръчаш при тях. По фирмите ходиш с чертежа на помещението - размери, къде точно са изводите за вода - и съпоставяш това, което ти предложат като цени. Още след първата оферта ще се ориентираш.
Може и в темата да дадеш размерите на помещението  и да кажеш какви уреди искаш да имаш. Поне ще те ориентираме, какви са вариантите и върху какво да помислиш.

Това звучи супер, мислела съм си го за по нататък, но все още не мога да си намеря хубава и лесна програма (за телефон), където да си визуализирам идеите като за пълен аматьор.

Иначе помещението е това, съответно по дългата стена дължината варира.
За сега как си го представям :
Хладилник, свободно стоящ, 60 или 80 см в ъгъла зад вратата. Миялня. В края на тази стена мивка за долно вграждане. Нямам идея още какъв материал да е мивката, като размери може би 55/55. Може би някъде по този плот да стои кафе машината, не знам как е най-добре, до мивката или до хладилника (хем да не заема много от работния плот, хем все тече нещо около нея, да е в близост до мивката).
- След колоната в ъгъла котлон, който още не знам дали да е 2ка или 3ка. Другото, което много се чудя, около него колко разстояние да има, дали само от едната или и от двете страни. Под него или изцяло чекмеджета или част чекмеджета, част издърпващ шкаф за бутилки. Единия вариант е 80 или 100 см широки чекмеджета, като най-долното да е за тенджери, а най-горното за подправки, но пък ние не ползваме толкова подправки като цяло.
До котлоните шкаф колона, в който е фурната, на височина горе долу средата и да идва на височината на плота. А над нея си мислех, ама не знам дали е практично и възможно това, шкаф с вдигаща се врата, където да седят включени да кажем робот, сокоизтисквачка и разни подобни уреди.
- Първо мислехме да има островче (мъжът ми искаше да продължим кухнята на П с плот), но за сега сме се отказали, мисля че много ще теснее помещението. Съответно трапезна маса между кухнята и дивана. Искам да измисля така дължината на кухнята, че хем да е максимално удобно на котлоните и за работен плот, хем да не се отнема от холовата част.
- Горните шкафове не съм ги мислила много, визуално ми харесват тези на 2 реда, дето долния е по-плитък, но не знам нито ширина, нито как да се отварят или какво особено да имат вътре, предполагам просто по 1/2 рафта.
- Иска ми се плота да е гранит/технически камък, но не съм сигурна, че ще ни стигне бюджетът за това. За гръб може би закалено стъкло в бяло, млечен цвят.
- Цветът също още е неизвестен, исках бяла, но мъжът ми категорично отказва, щяла да пожълтее с времето. Сигурно светло синьо, сиво. Но наистина още не си го представям това.
- За осветление мислех лед лента със сензор за близост примерно, не знам това може би допълнително ние ще си го монтираме, не знам дали фирмите го правят.
Това май се сещам като особености.

Извинявам се, че пиша тук, но не знам как да цитирам в новата тема поста, за който пиша.

sisi11, ето един вариант с програмата на Икея. Аз бих се отказала от фурна в колона. Ако има такава, тя може да е на мястото на плиткия шкаф (до масата), който го предвиждам за кафе машината, ако не е на плота.

Скрит текст:
Общи условия

Активация на акаунт