Нашите кухни - тема 88

• 46 344
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Гранитогрес, фирмата се занимава с технически камък и т.н.
Технически камък или гранитогрес са, че има разлика?

Плотовете, гърбовете и острова са от гранитогрес, плочките на пода също са грес но малко по различен.
Здравейте.Това е моята кухня, искам да изкажа огромното си задоволство от бързината на производство, конкретните отговори и отзивчивостта на младите момчета работещи там, качеството е на ниво, цената също е страхотна . Името на фирмата за технически камък е PlanetStone. Имат фейсбук страница където може да разгледате чат от тяхната работа!
https://www.facebook.com/PlanetStone07/

Гергана, подът и той ли е от технически камък? И целия остров, така ли?

# 61
  • Точно където трябва
Да, то другият вариант е на Г, но аз заради повечето шкафове. То всъщност е един повече. Плот нямам много, но колкото толкова.

# 62
Здравейте, поръчах кухнята цвят крем с плот и тръб дървесен цвят. Сега имам въпроси за мивката. Какъв цвят да бъде. Има като плоскости те светла или като плота шоколад. Гледам мишките на шак. Не мога да реша. Тъмния дали няма да се поддържа трудно,много ни е варовита водата,а светлия ще стои като кръпка. Вие как мислите. И още аспиратора за пълно вграждане на еуролукс дали ще е по добър от такъв но телескопичен. До сега не съм ползвала за пълно вграждане. Според майстора нямало разлика,така ли е .моля който е ползвал да сподели
.

# 63
elliee, може единия ред да го направиш с дълбочина 35-40 см, а другият да е със стандартна дълбочина - 60 см и уредите да ги сложиш на дълбокия ред. Аз имам шкафове по 35 см и са много удобни, защото всички съдове са наредени на един ред. Даже микровълновата ми е в такъв шкаф, защото и тя е плитка.
Иначе аз имам такава кухня - с 80 см, а на места и 70 см разстояние от стената - и тази, която ми предстои да направя, е пак в кухненски бокс и пак нещо подобно ще бъде. Като ползване е много удобна - всичко е близко, компактно и на една ръка разстояние. Но има няколко проблемни момента, които трябва много добре да се обмислят при проектирането. Едното е вкарването и монтирането на електроуредите, съответно изкарването при смяна и ремонт. Другото са двете големи врати в кухнята - на миялната и на хладилника. Има миялни, на които вратите са по 80 см и ако остреща има дръжка, може да опре. За хладилника пък е много важно да се съобрази посоката на отваряне, защото на някои модели тя не може да се променя и ако се предвижда той да стои накрая на реда, както традиционно се прави, може да стане трудно за ползване. Фурната всъщност е най-малкият проблем, защото когато вади горещи съдове, човек инстинктивно застава близо до плота и по-скоро странично я обслужва. Как да свържеш визуално двата реда също не е проблем - може да използваш стената между тях за някаква етажерка или само плот да сложиш, като масичка.

# 64
Аз, като отварям фурната, съм винаги фронтално пред нея, но се отдръпвам леко, половин крачка, назад. Като вадя от нея също съм фронтално, надупена. Laughing Инстинктивно, като вадя от фурната, ръцете ми са леко изпънати, за да не я изсипя, не дай Боже, директно върху краката си.

Стандартното отваряне на хладилника на до 90 градуса е ОК за ежедневно ползване, но при вадене на чекмеджетата и рафтовете, за да ги измия, се налага да отворя една идея повече от 90 градуса.

Споделям моите навици само, не давам съвети, а само информация за размисъл.

# 65
Стандартното отваряне на хладилника на до 90 градуса е ОК за ежедневно ползване, но при вадене на чекмеджетата и рафтовете, за да ги измия, се налага да отворя една идея повече от 90 градуса.

Това е хубаво да се провери в магазина. По-добрите хладилници позволяват да се вади всичко и при 90%. При мен хладилникът е до стена и специално държах да няма дръжка, за да се отваря на +90% (иначе дръжката пречи). И всичко си вадя.

# 66
  • Варна
И аз мога да се съглася, че се отдръпвах леко странично от фурната, когато вадех нещо от нея, но може би и защото не съм много висока. Та ако застана фронтало, трябва да се пресегна през цялата и врата, което ми идва много далеко, при завидната ми височина 😆

# 67
ЧС, не дръжката на хладилника пречи, а уплътнението и издатините на вратата, за да се извадят долните чекмеджета и рафтовете. Под издатини на вратата имам предвид тези, на които се закачат рафтовете за бутилки, примерно и най-вече.

За ваденето от фурната - с двете еднакво протегнати ръце на мен ми е по-удобно и устойчиво да извадя тежка тава. Сгъната ръка няма да може да ми е толкова стабилна с тежестта. Рискувам да изсипя част от съдържанието.Леките тави мога и ги вадя и с една ръка. Не знам какъв ръст се водя - среден или висок, 1,75 съм горе-долу. Пак казвам - индивидуално си е, включително и въпрос на навик, на когото както му е удобно.

# 68
Дръжката пречи на пълното отваряне, ако хладилникът е опрян до стена, и това е съвсем лесно видимо.
А иначе при пълно отваряне на 90 градуса от моя хладилник се вади всичко, както вече писах.

# 69
Моите хладилници никога не са плътно опрени до стената. Едно заради вентилацията и второ, от страната на вратата, точно заради ваденето на чекмеджетата и рафтовете. Обикновени са ми хладилниците, не са нещо супер-дупер, с изключение на един Индезит, другите са 2 ЛГ и 1 Самсунг в момента. Свободностоящи са, да уточня.

# 70
  • Велико Търново
Новият ни хладилник е на 8см от стената и спокойно се отваря вратата на камерата, до края при това. Хладилната част е на 3см от кухненски плот и също се отваря вратата, но с повишено внимание и без да могат да се изкарват -(за миене) Чекмеджетата. Би трябвало, разстоянието, от другата му страна, да бъде достатъчно за вентилация, а ако се наложи миене на чекмеджета на хладилната част, ще го бутаме. Не е най-комфортното решение, което сътворихме, но мен ме устройва. Не мия, особено често, чекмеджета на хладилник, така че, разместване то няма да бъде честа практика.

# 71
  • Велики Преслав
И при мен е така. Не мога да ги отворя докрай, за да ги измия, малко го измествам, когато ще ги вадя. Иначе се отворят достатъчно за да бръкна вътре.
Добре че фризера не е с такава врата и при него ми е лесно да го отварям докрай.
Относно фурната.
На мен на високо още отначало ми беше трудно, даже разсипах 1 ядене. Ама сега ми е по-добре.

# 72
  • Точно където трябва
То аз нямам голям избор, хладилника може да е само на едно място и ще е до стената. Как ще го мия не знам...

# 73
  • Велики Преслав
С издърпване. Аз така правя.

# 74
  • Точно където трябва
Ами той ще е накрая на редицата и след него стена. И като се отваря вратата ще отива към стената. Та целия ще трябва да се вади. Което ми е непосилно за голям хладилник.

Общи условия

Активация на акаунт