Нашите кухни - тема 88

• 47 162
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте. Имате ли мнения за бяла мивка. Как е почистването?
Избрали сме си бял плот и ми се струва, че бялата мивка би била най-подходяща, но се притеснявам за почистването..

На вилата ми е светло бежова, откакто отрих колко лесно се чисти с бял доместос е като нова Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 18:59 от nad_tab

# 511
Имате ли мнения за бяла мивка. Как е почистването?
Цветът не е проблем, но материалът може да е. Ако е гладко се чисти лесно, ако е поресто е по-кофти ¯\_(ツ)_/¯

# 512
Здравейте, следя от няколко месеца темата и минавам само да се оплача. Започнаха поставяне на кухнята, от самото начало бяхме казали, че не искаме свързваща лайсна, а само лепене на плот. Казаха, че винаги има 1-2 мм разстояние, защото нямали точен шаблон, не знам какво. Помолихме да се постараят максимално.. отиваме днес и плот не е добре. Има видимо доста луфт около 4-5 мм. Навътре към стената по-малко, към външната част си е поне 4мм. Не е изрязано добре виждам. Сега остават три варианта:1. Караме си така. 2. Слагаме силикон санитарен с подобен цвят/приемам съвети за качествен/.3. Черна мат лайсна.
Далеч е от мивката, отделно имаме и остров, но ме притеснява ако го оставим така да не събира боклуци. А толкова да не искам лайсна, не мога да се предам…
Приемам идеи всякакви…

# 513
  • DE
Снимайте и покажете, все някой ще даде предложение за справяне с проблема Thinking

# 514
Прегледай най-тесните лайстни за плочки. Има много фини такива, като например долните, но има и други:

https://mr-bricolage.bg/profil-za-vnshen-gl-bord-cheren-/p/1012459

https://www.keramo-bg.com/laisna-za-bania-APZ902M-1200

# 515
Аз толкова се изненадах колко луфт има, че забравих да снимам, но утре ще ви покажа.
Ще прегледам за плочки, не се сетих. Ама това наистина бих искала да е най-краен вариант… Не съм от хората, които се захващат за най-малкото. Даже напротив, но има неща, който наистина не искам да виждам в апартамента и това беше едно от тях… Стискайте ми палци, утре ще говорим с майсторите.

# 516
  • София
Защо лайсни, преди 6г. сложихме скрито сцеплениe на Г образен плот, намерих го в Салекс, точно да мивката е и не е мръднал. Майсторите са ви калпави, аз лично не понасям лайсни.

# 517
Права сте, не могат да режат плот така, че да няма нужда от лайсна. При избирането на майстори масово казваха, че не се наемат без лайсна, ако не е технически камък плота. Просто тези имаха добра мостра на слепен в офиса си и решихме, че ще се справят. По закона на Мърфи всичко друго е добре, само това е станало на нищо. Ние също мислим да предложим скоби под плота, за да се посъберат. Но се чудя дали пък това не издърпва от стената и да стане луфт там.

Защо лайсни, преди 6г. сложихме скрито сцеплениe на Г образен плот, намерих го в Салекс, точно да мивката е и не е мръднал. Майсторите са ви калпави, аз лично не понасям лайсни.

# 518
Не знам дали сте от София, но такъв плот могат да ви направят Салекс, не просто да купите монтажния комплект. На тези мебелисти бих казала  или да го вземат и да приспаднат парите или сами да занесат плота в Салекс и там да им го подготвят за монтаж.

# 519
Здравейте отново, бяхме на място. Бяха подготвили черна лайсна свързваща, но ние говорихме с тях и обяснихме, че няма да е така. Издърпаха двата плота малко, резнаха пак и ги приближиха. Вече е съвсем малка разликата около 1-2 мм. Сложиха силикон санитарен и стана както искахме без да се налага да забавим проекта. Но следващия път, за да стане перфектно щв искаме Салекс да ни го изрежат. Явно те имат такава машина.

# 520
   А защо изобщо е рязан? Не се ли използва за гръб стандартен заводски плот 60 см? В старото ми жилище беше така.

# 521
Кухнята ни е под формата на Г, едната част трябваше да се среже и слепи. А и сме си избрали малко по дълбок плот, до 80 см , защото има и островна част.

А защо изобщо е рязан? Не се ли използва за гръб стандартен заводски плот 60 см? В старото ми жилище беше така.

# 522
Пак не схващам всичко, но няма значение. Щом сте се оправили, всичко е наред.

# 523
  • Раковски
Кухнята ни е под формата на Г, едната част трябваше да се среже и слепи. А и сме си избрали малко по дълбок плот, до 80 см , защото има и островна част.

Плотовете не се свързват със силикон, но е добре да се покаже снимка за да се види  за какво иде реч.
Ето как изглежда без лайстни.

# 524
Пак не схващам всичко, но няма значение. Щом сте се оправили, всичко е наред.
Става въпрос за снаждането на самия плот, защото е ъглова кухнята. Там някои майстори слагат ужасна лайстна, а жената е искала без нея
Другата грозотия, според мен е водобран между плота и гърба🙄

Добрите мебелисти не използват такива елементи. Аз моя го избрах точно по този критерий и не сбърках, справи се перфектно!
Shadowman, глей кви четки ти праа, щото скоро ше те викам 😂😂

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 01:48 от Чисто луда

Общи условия

Активация на акаунт