ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 709
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
" Грешка!

Грешка! Училището не е качило база данни за настоящата учебна година! Моля, обърнете се към училищната администрация или към класен ръководител."

При мен дава това от няколко дни, след като поискам достъп за смяна на училището. Досега си бяхме в Школо - явно училищното ИТ трябва да оторизира промените.
Същото е и при мен. Разпознава ме като потребител, но няма данни. За какво ни раздадоха инструкции за актуализация тогава?

# 211
  • Варна
И при нас още не са въвели новите ученици в Школо, има време. Вероятно от Школо са подали информация до всички потребители, но вече си зависи от училището да въведе новата информация.
Бебчо, мойта щерка е атопична, казвай ако можем да помагаме в борбата Simple Smile
Втори ден спи до 11 (още не е станала). Нищо не е преговаряла, вчера цял ден майстори подарък за приятелка. Стаята й е хаос и все повтаря, че ще оправи "преди 15ти". Ще си вдигам дозата на виното, видяло се е...

# 212
  • София
Вчера публикуваха класовете. По четири момичета са в програмистите класове.
В неговия клас ще е съученик от 5 клас, в съседния е съученик 5-7клас, заедно с момче от отбора по програмиране.
И пак ще е Б паралелка и пак същия номер.

# 213
  • София
Получих мейл от училището - пълна информация ден по ден до края на седмицата.
Толкова великолепно описано всичко, в т.ч. и за мерките против Ковид. Имат си вътрешни правила, прикачили са ги на файл. Изпратен ни е и списък на децата в нашата "А" паралелка - съотношението между момчета и момичета е идеално 50:50. На 15.09. са от 9:00 в стаята си с класния ръководител, ще са заети до обяд, но без учебни часове. Предполагам, че ще ги запознават с правилата в училище и ще се опознават. Тогава се очаква да им дадат и програмата. На 16 и 17 имат организирани дейности, които не включват учебен процес. Реалните часове ще започнат от 20-ти. Тези три дни са им оставили за опознаване и свикване, което на практика удължава ваканцията им, но в училищна среда, което по мое мнение е чудесно. На 21-ви ще има присъствена РС, но само за две паралелки; останалите са в други дни и часове, за да няма струпване.
Засега съм меко казано доволна от организацията им. Имам въпроси, разбира се, но с този темп на обратна връзка, със сигурност ще получим яснота за всичко в най-кратки срокове.
Тази година училището за първи път ще ползва Школо и още не са въвели нужната информация. Когато го направят, ще си подновя акаунта по начина, описан в писмото на самото Школо. Иначе и на мен в момента ми седи неактивирано.

# 214
  • Бургас
Привет и от мен;)
Лятото го отдадохме на пълен мързел и хайманосване Simple Smile
Род среща при нас беше мн странна, само единият родител можеше да присъства, а др по желание онлайн.
В петък имаха предварителен изпит по английски - ще разпределят всички осмокласници според знанията в две нива А1 и А2. И докрая на осми клас , трябвало всички да защитят ниво В2, което ми е мн странно. Те са с усилено изучаване на Английски -18 часа седмично
Школото при мен също още не е актуализирано, казаха че до 15.09, училището автоматично ще я прехвърли.

# 215
  • Ланкър, планините Овнерог
Ние днес понапазарувахме неща за у-ще, обаче срещаме проблем с намирането на терадки за китайския. Трябва да са А4 с правоъгълно каре, много страници. Намерих с 54л, което е малко. Пфу

# 216
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ние днес понапазарувахме неща за у-ще, обаче срещаме проблем с намирането на терадки за китайския. Трябва да са А4 с правоъгълно каре, много страници. Намерих с 54л, което е малко. Пфу

такива листове в папка с твърди корици няма ли да свършат работа?

https://proanima-bg.com/product/3610/pad-za-pisane-a4-50-lista-kare-byal.html

# 217
  • София
ani4ka, това частно училище ли е?
Аз се учудвам, че е имало уточнение за един родител. Нормално ходи един, да не говорим, че понякога и един от двама няма кой да е.

# 218
  • София
Нашата родителска мина сравнително бързо през изминалия ден. Класната ни е математичка, макар обичайно класните на 8 крас да са  учителките по езика. Но, тази година ще е така. Момичетата и момчетата са равен брой, което ми харесва. Но освен двете учителки (математичка и англичанка Simple Smile ) други нямаше. Казаха си изискванията, учебниците знаем какви ще бъдат, споделиха и за мерките и общо взето това.
Не споменаха нищо за 16 септември, който е неучебен, май.

Чакаме вече с нетърпение първия учебен ден и новите запознанства. Simple Smile

# 219
  • Ланкър, планините Овнерог

такива листове в папка с твърди корици няма ли да свършат работа?

https://proanima-bg.com/product/3610/pad-za-pisane-a4-50-lista-kare-byal.html
Точно такива не трябва да са. Трябват правоъгълници, а не квадрати. Иначе съм взела офсетова хартия и ако не намеря тетрадка, ще видя някъде да ми подвържат листата.

# 220
  • Варна
Гита, а това ок ли е? https://www.book.store.bg/p131140/uchenicheska-tetradka-sys-spir … ve-200-lista.html
Дават я 200 листа карирани, офсет, със спирала и твърди корици.

# 221
  • София
Futfut, защо 16-и да е неучебен? Това сигурно е само за вашето училище. При нас на 17-и няма да учат по решение на ръководството и ще отбележат деня на София.

# 222
И на малкия в училището изискването е за един родител на родителска среща. Намирам го за нормално - и без друго стаята се напълва с хора и става говорилня.

# 223
16.09 е учебен. На РС едната госпожа каза, че тогава ще правят входно ниво. Класната е по английски. Каза, че обучението (също 18ч седмично) е на три нива със съответните учебници и помагала. Второ ниво ще започне ноември, трето през март. Започват с ниво А1 и не е  коментирано, че децата разбираемо са на различно ниво. За всички е еднакво.

# 224
Взехте ли си вече приложение 6 и 7 от личната лекарка?

Общи условия

Активация на акаунт