ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 709
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Взехте ли си вече приложение 6 и 7 от личната лекарка?
Това какво е?

# 226
5 и 6, казаха при нас. Това  сега има друго име и ЛЛ го знаят добре. Ние ходихме доста по-рано през лятото да избегнем навалиците сега.

# 227
  • София
Какви са тези приложения от ЛЛ ?
Не се ли иска само "чаршафчето" с ваксините?
За първи път чувам за приложение, че и 5/6/7... Thinking

# 228
  • В центъра на моретата
Момичета, за какви приложения говорите? При нас, ЛЛ си вади от софтуера здравната профилактична карта плюс ваксинациите като списък. Всичко се разпечатва от програмата, която ползват. Даже, ако ЛЛ не е сменян от раждането на детето и ваксинациите си излизат, а ако е сменян през годините се прави допълнителен списък, който се заверява с подпис и печат.

# 229
Със сигурност се носят тези приложения в училище. Аз съм класен ръководител и фелдшерът ги търси от моите ученици. Но може и да са приложения 5 и 6. Те личните лекари си знаят.

# 230
Талон за здравословното и имунизационното състояние на ученика към датата на започване на учебната година - приложение № 5.
Талон за проведените профилактични прегледи - приложение № 6.
От години чета и пиша във форума и за пръв път тази година в две теми видях да ги наричат приложение... ( както са в наредбата). Обикновено се говори за здравно-профилактична карта ( макар че според същата наредба тя е приложение 4, научих го преди малко Joy).

# 231
  • София
И аз сега се зачетох в указанията на РЗИ - наредбата с тези приложения е от преди 20 г.😀 и все здравно-профилактични карти са ни издавали. Сега приложение 5 и 6 😂 демек същото.
Още не съм ги вадила, указанията на Кунчев са, че срока е до края на годината. Няма да се навирам насила лудницата  в поликлиниката. По-нататък.

# 232
  • В центъра на моретата
Ясно, значи е същото - в София се купуват картоните (приложенията), а във Варна се разпечатват от лекарите.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 23:37 от zaek

# 233
  • София
Нашата ЛЛ от няколко години ги издава разпечатани на лист. Първата година нещо не беше доволна от това сестрата в училището, но й казах да звънне на ЛЛ, ако иска. Сега взех въпросния лист още юли месец, надявам се да няма проблем. А имунизационния паспорт го искаха още при записването. Явно практиката на ЛЛ е различна.

# 234
  • София-Младост
Дидева , моля да ме извадиш от заблудата ми за отсъствията.
Полагат се до 3 дни с разрешение на касния р-л и до 7 с молба  иразрешение от директора. Тези три са част от тези 7 или са 3+7.
Вече не знам колко години смятам, че са 3+7, не че са ми се налагали. Но на РС казаха, че тези 3 са част от тези 7, демек са 7 общо...
При нас искат и хартиен бележник. Неофициално си ни подготвиха на РС за дистанционното обучение и че ще се случи скоро сякаш:(
Класната е млада, добре говори, хареса ми. И останалите учители бяха толкова ентусиазирани, сякаш и на тях им липсва училищния живот вече:)
Вчера бяхме на пазар с младежа...търсеха се само черни дрехи...отиваш на училище му казвам, не на погребение...е то като почнело даскалото всички ще умрат, ми се отговори. Накрая на мен ми се искаше някой да ме гръмне...а народ, народ, всеки купува...лудница. Знам си аз, че това трябва да се свърши в работен ден...
Надлежно си бях попълнила картонената здравнопроф. карта...и нашата ЛЛ разпечати един лист с всичко. Мога да го закача към картона и така няма да има недоволни:))

# 235
3+7 са дните. 3 до класния + 7 до директора.
Ученически бележници електронно може да се създадат и в електронния дневник. Но щом са решили хартиени, ще си купите такива. Електронният дневник изпраща веднага смс до родителя за оценка, отсъствие или забележка.

# 236
  • София-Младост
Нали...казах аз, но класната каза, че даже било коментирано и тези 3 били от тези 7...че и една майка, която работела в сферата на образованието потвърди, че били общо 7.
При нас има Школо, но искат и хартиения...няма лошо...по време на ДО не се сещам за какво ще им е.
Иначе последните 3 години в старото у-ще бяхме с Школо...само да закъснее и бях уведомявана.

# 237
Ала-бала, не са общо 10, а максимум седем дни. Просто до три се разрешават от класния, а ако са повече от директора. ММ така е разбрал от нашата РС. А и мин.година имахме точно такъв казус. Аз мислех че са седем плюс три, но не.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 23:40 от MianaNia

# 238
  • София
Надлежно си бях попълнила картонената здравнопроф. карта...и нашата ЛЛ разпечати един лист с всичко. Мога да го закача към картона и така няма да има недоволни:))
Ето така и аз съм направила, щракнах ги двете с телбод едно за друго.
Миналата година в старото училище повечето картони така бяха.

# 239
  • София
Нека Дидева да каже, но досега и при двете деца отсъствията бяха 3+7. Имаше си два отделни формуляра за заявяване на тези дни.
Да не казвам, че в новото училище ни казаха, че дните са само 3.Grin

Общи условия

Активация на акаунт