ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 665
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • В светлината на слънцето
Като дъщеря на учителка, трябва да ви кажа, че това винаги е било едно от най-големите признания за учителите. Не можете да си представите сълзите от радост, когато на първия и последния учебен ден моята майка се връщаше сред облак от цветя. И с такава любов подреждаше всяко едно цветенце във вазите. Помнеше всеки букет или цвете от кое дете е. Букетът никога не е бил просто някакви цветя, а израз на признание, уважение, доверие, топлина. Има деца, които вече са възрастни и имат деца на годините на наборите ни, но продължават на 24 май да се отбиват, за да й поднесат цвете. А тя е пенсионер от 20 години.
Така че цветята имат огромно значение за един учител. Наборът ще носи, независимо, че още не знаем кой ни е класен. Първа среща е и смятам, че е неуважително да отиде с ръце в джобовете.

# 271
ради, саксия с люти чушлета за мъж класен ми се вижда точната идея, която ние ще приложим Simple Smile и според мен, без цвете е неуважително.

# 272
Е как саксия с чушки за първи учебен ден?
Извинете ме, но не се сдържах.

# 273
За мен цветето /не е необходимо да е огромен букет/ е израз на внимание. Показва отношение.

За новата ни класна писах вече, че от първа среща много ми хареса. Самата тя си каза, че за нея първият учебен ден е празник. Е, как на празник без цвете?!
И аз не мога да си представя да отиде синът ми с ръце в джобовете.

# 274
  • Ланкър, планините Овнерог
Някой вади ли карта за ГТ в София сега? Трябва ли ми служебна бележка от училището? Май пазя тази за помощите, дали ще върши работа?

# 275
За мен цветето /не е необходимо да е огромен букет/ е израз на внимание. Показва отношение.

За новата ни класна писах вече, че от първа среща много ми хареса. Самата тя си каза, че за нея първият учебен ден е празник. Е, как на празник без цвете?!
И аз не мога да си представя да отиде синът ми с ръце в джобовете.
Така, така....
Но аз закупих букет от ръчно изработени от плат цветя, от Базар на изкуствата или нещо подобно пред НДК.
Букетите от естествени цветя изсъхват.
От близка учителка зная, че по-младите учителки не се радват на букети от естествени цветя.
Все се оплаква, че след 15.09, няма къде да ги побере.
Всеки със страносттите си...Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 10:38 от sladkish4e

# 276
  • София
И аз не мога да си представя без цветя първия учебен ден. Това е уважение към учителя. Със сигурност ще взема букет за бъдещата класна, нищо, че не знаем коя е. За класната на малката взех една книга и ще помоля в цветарницата да ми я опаковат красиво. Всякакви други варианти на букети от изкуствени цветя за мен не са приемливи и са тип прахосъбирачки.

12-то публикуваха списъка с учебници едва днес, като свърши Алея на книгата, сега ще трябва да търся други варианти.

Карта за ГТ вадихме миналия четвъртък със старата ученическа карта.

# 277
Т.е. за първо вадене не ми трябва бележка? И аз с такова впечатление бях останала, но сега реших да прочета и в сайта на ГТ гледам, че бележка искали, а и за голямата по спомен взимах бележка. Може да е старо инфо.

# 278
  • София
Въпреки че не съм учител, се поставям на мястото на такъв и лично мен вниманието на децата, /дори да ни е първа среща и да не се познаваме/, би ме трогнало много. Нашият класен е мъж, както вече споменах, но саксийката с чушките изобщо не ми върви за първия учебен ден; идеята е готина, но е за вече опознали се хора, не сега.
Чудих се много и накрая стигнах до извода, че откакто има училище, цветето е изразът на уважение към учителя, без значение мъж/жена. Първият учебен ден е институционален, а не личен празник и в този смисъл цветето е неразделна част от този празник. Та така - наборът ще носи цвете; може да не е цял букет, може да е от малките кошнички или единично, но със сигурност ще носи.

# 279
catty m, погледни в Озон. Аз от там поръчах с дадения в темата код dk19, ползвах 10% отстъпка.

# 280
  • София
Т.е. за първо вадене не ми трябва бележка? И аз с такова впечатление бях останала, но сега реших да прочета и в сайта на ГТ гледам, че бележка искали, а и за голямата по спомен взимах бележка. Може да е старо инфо.

Ами нищо не са искали. Даже синът ми каза, че реално и УК не са искали, той просто я е дал. Аз стоях отвън и го чаках.

Мерси за идеята за Озон, сега ще разгледам. Препоръчаха ми и Учебникарница.

# 281
  • София
Зареждането на карта септември е без ученическа карта, октомври вече искат да се носи.

# 282
  • Варна
Ох, гледам за люти чушки сте се разговорили. Вчера правих още една доза лютеница, изцяло с продукти, произведени от ММ. Е, как ги е садил, как ги е отглеждал не знам, но някоя от чушките (големи червени пиперки!) се оказа, че люти. Ама адски много! И така се обзаведохме със 7 бурканчета първокласна лютивка, която ще си я яде той Simple Smile Та за люти чушки не ми се мисли вече Simple Smile
За класния ни не знам дали ще носим цвете. Мен ме тегли към това да вземем нещичко, макар и символично (единично цвете, не букет), но девойката се дърпа и ми върти очи. Винаги досега сме избирали заедно цветята за учителките й и много й харесваше този момент, но сега не знам какво да правя.

# 283
Зареждането на карта септември е без ученическа карта, октомври вече искат да се носи.
Аз днес ще я вадя, не само зареждам.

# 284
  • София
Аз днес ще я вадя, не само зареждам.
Акт за раждане и снимка за първо вадене, после само УК.

Общи условия

Активация на акаунт