ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 665
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
ами то си е свежарско цвете в саксия, чушчиците Simple Smile
почти не се сещам подходящо цвете за мъж, опитах веднъж с бамбук - еми пак беше странно.

има много електронни опции за картите за транспорт на sofiatraffic. време беше. наапоследък си купувах билети през тел, дневни карти, а сега вече може и абонаментни така да се зареждат и подготвят за издаване, вкл със снимките персонализираните.

# 286
Зареждането на карта септември е без ученическа карта, октомври вече искат да се носи.
Аз днес ще я вадя, не само зареждам.
Ако може да напишете после какво се иска, ще съм много благодарна. Досега не са имали карти за транспорта, моите деца.

# 287
  • София
И като майка, и като почти учителка харесвам традицията с цветята. Винаги са носили, не защото трябва, а защото ми харесва. Никога не купувам помпозни цветя, често само стръкче с панделка.
При нас рядко се подаряват цветя (повечето преподавателски състав е мъжки), но пък алкохолът е на почит... И все пак винаги ми е много радостно, когато някой ми подари цвете.

# 288
  • София
Относно картите за ГТ за София, изискванията ги има тук - https://www.sofiatraffic.bg/bg/news/3799/sofia-city-card-za-uchenicite. Още нямам личен опит обаче, и на нас ни предстои за първи път да вадим.

# 289
  • В светлината на слънцето
Да, не е нужно да е огромен букет, и цветето с панделка има същата сила навнушение. Аз например мразя букети с хартии и много декорации, затова и винаги поръчвам или търся нещо по-изчистено.
А букетите от хартия, плат, бонбони, пера и прочее глупости са не само гадни прахосъбирачки, ами и доста голям кич. Поне за мен.

# 290
  • В центъра на моретата
Девойката ще носи цвете, ще взема малък компактен и ненатрапчив букет. Като я питах - беше по-скоро притеснена, да не е единствената и й се искаше да разбере дали и останалите ще носят. В крайна сметка, убедих я, че това е знак на уважение и няма никакво значение останалите ще носят ли или не.

Днес ходихме да й сложат ваксина срещу ЧВП - използвах, че е здрава и е по-удачно преди започване на учебната година. В предните теми Sanaka беше писала мисля, че има вече ваксина, която покрива  повече щамове - Гардасил. ЛЛ каза, че точно тази поставят, а и минава и по здравна каса. Иначе бях решила да я купувам.

# 291
ради, саксия с люти чушлета за мъж класен ми се вижда точната идея, която ние ще приложим Simple Smile и според мен, без цвете е неуважително.

Хахаха … яка идея !!!
Естествено, че без цвете не върви …. а и като не познаваш човека, още повече.

# 292
  • Варна
Четох относно това какви цветя са подходящи за мъж. Реших слънчоглед (някой назад го спомена). Ако намерим днес-утре подходящ, ще е това Simple Smile Има си и символика, според мен. Остава да убедя и детето Wink

# 293
  • София
Здравейте, не съм писала известно време, но от 3 седмици вкъщи сме в някаква нереална лудница, та...
За училище при нас няма нищо ново - и училището е същото, и класната, и децата в класа са почти същите. Наборът ще пропусне първия учебен ден, тъй като днес има концерт в Дубай и се връща на 15.09 следобяд.
Чета, че обсъждате отсъствията - при нас е съвсем различно - отсъства, колкото си иска, стига да е по музикални причини. Случвало се е повече от месец да не е на училище, заради пътувания (пътуваме с учебници и учебни тетрадки, минава си уроците сам, пише си домашните ... не че е лесно, но изкустовото иска жертви).

Лудницата, която все още продължава, всъщност започна от набора, който се разболя от ковид (след почти неусетно минаване през вируса март-април - само подозираме кога е било - и хубави антитела в началото на май).

Скрит текст:
Е, сега не беше неусетно (явно делтата) - имаше си температура, доста висока първите дни, стомашно-чревни пролеми, кашлица, сополи. Мина, все пак, с чиста снимка и без АБ. От всичко най-много ме е яд, че разчитахме на антителата му и не го ваксинирахме - мотаехме се да изкарат нови варианти на ваксините срещу новите варианти на вируса... Sad Лошото е, че успя да зарази баба си, която също го беше изкарала леко през януари и имаше антитела през март. За съжаление тя още е в болница, с пневмония, с всякакви екстри, трета седмица започва от боледуването, 11-ти ден в болница  Sad (защо тя не се ваксинира, не ми се говори - естествения имунитет бил ултра-мега-супер и до живот, така казвали докторите по ТВ, та...). Слава богу, оправя се уж. Останалите трима, ваксинирани (брат му и преболедувал миналата година), не се заразихме. Пак да ми говори Мангъров... Не мога място да си намеря от яд.
Всичкото това (и нашите карантини) съвпадна с безумно малко време преди: заминаването на брат му за Цюрих в университета миналия петък - слава богу, че не се разболя той и карантините минаха; заминаването на набора и татко му в Дубай (за концерт в голям международен фестивал) - карантината му свърши в четвъртък, петък - ПСР-и за пътуване (птайте дали съм спала през нощта срещу събота, докато да дойде рзултата...), вчера трябваше да лети и ако беше още положителен... не ми се мисли - за организаторите най-вече... Слава богу, заминаха. Свито ми е сърцето, че все пак е веднага след болест - летене, репетиции, но... преди ковид и с антибиотик сме тръгвали веднъж. Сърце не ми дава да го спра (отделно организаторите, че трябва в последния момент да търсят солист за разпродаден вече концерт) - 2 месеца го свири този концерт, цяла карантина само свири (то нямаше много какво друго да прави), за него тези пътувания са особено важни... Е, не можа да свири с второ пиано, уроците онлайн, ама... дано се справи довечера.
Остава сега майка ми да се възстанови Sad
Та, накарайте възрастните си близки да се ваксинират - независимо дали са го карали - делтата пробива всичко Sad За съжаление, Ивайло се зарази най-вероятно от ваксиниран (който обаче, макар и рисков, го изкара с 2 дни температура и 3 дни кашлица, без усложнения). Толкова ми писна от ковид, че... не знам Sad

Цветя моите синове винаги са носили на 15.09 - все жени са им били класните. Без цветя някак не си представям първия учебен ден.

Пожелавам на всички набори незабравим първи учебен ден и що-годе нормална учебна година! И на всички здраве!

# 294
  • София
За последния учебен ден бяхме купили по цвете  за всички учители (в т.ч. и пенсионер, който тайно се надявах да е там, беше:) ), за класната имаше и общ.
Имаха само един мъж, питах девойката и за него ли или нещо друго да измислим, тя каза: "Естествено, защо не?!." Мисля, че и той нямаше нищо против цветето. Simple Smile
Бяхме взели по една червена роза, просто цвете, без нищо по него. Ето част от тях от времето на подаряването:
Скрит текст:
И аз не обичам разни хартии и добавки - букетът оформен и само стеблата завити с зелена хартия и панделка Имам едни любими цветарки, които ме знаят и директно посягат към рафията за панделка.

За картите и ЦГМ:
В неделя заредих на девойката, нямаше никой, не ми поискаха нищо. Бях сменила пластиките лятото с новия вид.
От вчера се боря да ги вкарам в профила си 3те карти. Естествено пак електронно, но не съвсем Angry
Моята успях да я добавя, но за техните - на гише Disappointed Relieved

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 15:33 от Desem

# 295
  • София
rally, голям екшън сте преживели, слава Богу, че наборът се е оправил и е змаинал. Пожелавам и майка ти вече да върви към оздравяване.

Четох относно това какви цветя са подходящи за мъж. Реших слънчоглед (някой назад го спомена). Ако намерим днес-утре подходящ, ще е това Simple Smile Има си и символика, според мен. Остава да убедя и детето Wink

Обожавам слънчогледи!

Desem, какъв е този профил за картите? Нещо за зареждане без да се ходи в Център на ГМ ли е?

# 296
  • В светлината на слънцето
rally, ужас направо! Дано всичко завърши добре! Сигурна съм, че Ивайло ще бъде блестящ в Дубай, а на баба стискам палци бързо да се оправя! Heart

# 297
  • гр.Варна
Привет,Лейдис!
И аз сега влизам.При нас също тече бясна подготовка за училище.
В началото на септември отскочихме до Велинград на почивка,която не се размина без премеждия.Пътувайки натам по АМ Тракия,виждам едра,гралива птица,която отвисоко сякаш си ни набройка и докато си помисля,че може да ни удари,се заби в предното стъкло на колата.Така жестоко го счупи,че започнаха да падат частици в купето.
Скрит текст:
Бяхме до Ст.Загора за завеждане на щета и като заваля пък един град...като потече тази ми ти кола.Абсолютна Маркототевщина.И все пак..оказа се,че там няма да стане скоро и решихме,че ще я оставим в Пловдив за ремонт.Наложи се брат ми,с когото заедно щяхме да сме на почивка,да дойде да ни вземе от там с децата и мъжа ми.Филм голям,но при нас почти винаги е така.
Върнахме се!Учебници,тетрадки,ортодонти,лични лекари и какво ли още не Simple Smile
За първият учебен ден сме решили да вземем цветя от сапун.Поръчах ги и са тук.Трябва да отида и ги взема от Еконт.Харесаха ми на снимката!
Скрит текст:

# 298
Следях сайта на училището с тайна надежда да оповестят организацията за 15.09 - нищо. Вдигнах телефона и ме зарадваха, че ще бъдат от 13.30ч заедно с дванадесетокласниците, защото по график ще са втора смяна /делят една сграда с ПМГ/. Оставам с впечатление,че другите класове - 9,10 и 11, няма да участват за откриването на годината, но може и да бъркам.

# 299
  • София
Имам да дочитам, но да се включа по въпроса за цветята. Синът ми беше с класен-мъж до 4.клас. Слънчогледи сме подарявали винаги, много се радваше. За дамите купувам орхидеи - много ги обичам, а и са в капсула и издържат дълго. Изчезвам на среща и ще ви догоня после Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт