ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 665
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Перник
Хартиени бележници нямахме и миналата година.
Цветята според мен са задължителни. Носим малки саксийки.
Учебната година започва в 12:30 ч.

# 301
  • София
И аз ще вадя днес да ходя за карта за ГТ за всички линии. Вие как ще я плащате за месец или за цяла година?

# 302
  • София
И аз ще вадя днес да ходя за карта за ГТ за всички линии. Вие как ще я плащате за месец или за цяла година?
За месец. Не се знае какво ще стане следващите месеци и дали ще пътуват децата с ГТ. А оттам пари не връщат.

# 303
  • Бургас
Следях сайта на училището с тайна надежда да оповестят организацията за 15.09 - нищо. Вдигнах телефона и ме зарадваха, че ще бъдат от 13.30ч заедно с дванадесетокласниците, защото по график ще са втора смяна /делят една сграда с ПМГ/. Оставам с впечатление,че другите класове - 9,10 и 11, няма да участват за откриването на годината, но може и да бъркам.
В нашето училище/ППМГ в Бургас/ на 15.09. ще присъстват само 5-ите, 8-ите и 12 клас.
Цветя ще подарим. Не мога да си представя първия учебен ден без учителките, отрупани с цветя:smile:

# 304
Някой вади ли карта за ГТ в София сега? Трябва ли ми служебна бележка от училището? Май пазя тази за помощите, дали ще върши работа?
Мъжът ми днес, но не е нова. Заредил е картата на детето в пакет с неговата. Със старата ученическа лична карта можело преди 15.09.
Рали, ужасно, стискам палци майка ти да се оправи скоро.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 17:01 от MianaNia

# 305
  • София
Цветя винаги са носили. И за мен това е знак на уважение.
Тази година ще е нещо малко, защото с девойката ще ходим с ГТ до училището, за да научи пътя и в метрото не ми се ще да се притеснявам дали някой няма да скочи на букета. Тя трябва да е в училището в 8 часа, а точно тогава в метрото е голяма гъчканица.
Карта за ГТ и двамата имат от две години и УК или бележник от настоящата година искат от октомври. За септември може  и със старите.

# 306
За месец. Не се знае какво ще стане следващите месеци и дали ще пътуват децата с ГТ. А оттам пари не връщат.

А и няма допълнителна отстъпка дори и да се предплати за цяла година Simple Smile

# 307
  • Ланкър, планините Овнерог
Извадих картата. Само старата ук ми трябваше + снимка. От другия месец ще искат новата.
И тетрадки намерих...във фотото, където се снима за документи. Жива да не бях.

# 308
Аз няма да вадя карта за ГТ.
Училището ни е на пешеходно разстояние. Ако се наложи мога да го взимам/карам с кола до там.

# 309
  • София
И аз извадих преди малко. Платих за месец. Наистина няма смисъл за повече време. Искаха ми старата ученическа карта и евентуално нова снимка ако имам. Иначе щяха да сканират от ученическата карта. Следващия месец обаче при презареждане казаха, че ще искат новата уч. карта.
Цветя и ние винаги сме носили. И аз го считам за най-малък жест на внимание и уважение към тази толкова важна професия.

# 310
  • София
Рали, Hug
catty m, да, точно, без ходене. Трябва да са от новите зелените карти
https://m.facebook.com/sofiaurbanmobilitycentre/posts/3996626177096846.
Даже успях моята, персоналната да я заредя за 1 ден, че днес имам обикаляне.

Ох, Bonanza, гадна случка, но поне само материални са щетите Hug

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 15:38 от Desem

# 311
Рали, дано майка ти се оправи бързо! Наборът ще се представи подобаващо, както винаги.
Сигурна ли си, че е боледувал април? Ужас, че толкова скоро се е заразил отново.

# 312
  • София
Рали, дано майка ти се оправи бързо! Наборът ще се представи подобаващо, както винаги.
Сигурна ли си, че е боледувал април? Ужас, че толкова скоро се е заразил отново.
Не е доказан с тест за ковид, защото имаше контакт, но общо взето не прояви симптоми. Два теста вкъщи бяха отрицателни и отхвърлиха ковид. Но през май имаше антитела. Заедно с теста преди 3 седмици пак пуснахме антитела и имаше едни мижави леко над границата...

Скрит текст:

През февруари нямаше (брат му боледува октомври миналата година и нито един от останалите вкъщи не се зарази, вярно, с маски) - февруари никой от останалите нямаше антитела. Затова и ние се ваксинирахме веднага, щом можеше.
Освен теста за антитела да е бил неверен... не знам... Но на брат му антителата от боледуване паднаха драстично през юни и затова се ваксинира (и освен това му трябва сертификат, защото в Швейцария без сертификат не пускат на много места). Той има сега на тавана, от преди няколко дни - дали от ваксината, или от контакта с болните му брат и баба - не знам. Аз не се заразих, макар че превозих майка ми до болницата, прекарах и 4 часа в ковид триажа на болницата с нея (с маска, но все пак). 2 теста правих - отрицателни, никакви симптоми. Не знам от ваксината или от какво (имах доста малко антитела месец след втората доза, над протективния титър, но малко). Сега не съм изследвала след контактите. Но не се заразих и миналата година, когато се грижих за болния му брат...

Майка ми имаше леки симптоми през януари, усетила се, че може да е ковид постфактум, защото разбрала, че е била контактна преди това. Затова пусна антитела - имаше, не много, но имаше.
Не знам, вече се отчайвам. Въпросният ваксиниран преболедувал имаше антитела на тавана на лабораторията в началото на май... Явно Делтата пробива всичко  Sad

# 313
  • София
Рали, нека се оправи майка ти! А наборът ще се справи с концерта, то се знае.

Получихме мейл от училището, че са направили организацията така, че 8 клас да са само присъствено. Ако се наложи дистанционно обучение, ще се вътят през седмица, но 8-и клас ще са всяка седмица. Наборът не беше много щастлив...Sweat Smile

# 314
  • София
Рали, нека се оправи майка ти! А наборът ще се справи с концерта, то се знае.

Получихме мейл от училището, че са направили организацията така, че 8 клас да са само присъствено. Ако се наложи дистанционно обучение, ще се вътят през седмица, но 8-и клас ще са всяка седмица. Наборът не беше много щастлив...Sweat Smile

Еха, това се казва организация.

Общи условия

Активация на акаунт