ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 654
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Страхотен втори ден е имал моят младеж.
Скрит текст:
Запознали са се с учителката по БЕЛ и учителят по Философия. Цял ден са играли игри за опознаване и вече е преборено притеснението, че нямало да си намери приятели. Каза, че класът му се струва готин и много са се забавлявали заедно. Силно впечатление са му направили думите на учителя по Философия, който им е казал, че целта му е да ги направи не клас, а отбор.
А след като вчера ви се оплаках, че записаният номер на класния е без една цифра, днес самият човек ми се обади да се представи, да се чуем и да си имаме телефоните. Поредното добро впечатление!

За цените - тази година минаваме направо тънко. Купили сме 5 тетрадки голям формат с твърди корици, 2 тетрадки речници и 4 папки с джобчета, в които сме наредили бели и карирани листа по изискване. Хартиени учебници ще ползват само по езиците и Математика. Реално най-голямото ни перо беше цялостната обмяна на гардероба.

За Школо - още не работи при нас, но от училището ни предупредиха, че ще се позабавят, та и не бързам.

# 526
  • София
Благодаря ви момичета за поздравленията за моето гардже. Simple Smile Дано да се сбъднат,  да са здрави и да напредват децата. Днес нашите са учили сериозно -  по английски освен азбуката, имат доста думи да пишат с транскрипция и учат, естествено, в тетрадка-речник. За него още са лесни, но като почнат по сто на ден...
Нашият намерил малък формат тетрадка-речник, а имаме и голям, ама няма кой да потърси.
Не се чудете на това, че е подредил раницата си, само това е, прави го да си е свършил работата набързо и после да е свободен. Не дава да му се пипат пособията, пази ги, но в същото време още драска като сгреши, за което се караме.

Имали са и български език, и литература. Правили са преговор по български - изпитвала го на дъската - елементарни неща - части на речта, изречението, как се изменят и т.н. Но общо не я харесали, защото карала някой ученик да пише няколко пъти основно правило, което се учело в трети клас (така и не разбрах какво точно). Mask Казвам му, че одобрявам, щом този някой не си е научил урока, когато е трябвало. И явно жената държи на грамосността. Simple Smile
Освен учебниците им иска и учебни тетрадки, които не съм купила още.

Вече има другарчета в нашата посока, с които да се прибира с метрото. Казва ми, че се е сприятелил и с момиче. И се подсмихва. Smiley
Школо и при нас още не работи, но и нас на родителската ни предупредиха, че докато не синхронизират всичко няма да го пуснат.

Кали, впечатляващо отнашение на учителя. Браво!

Дъждец, добре, че е бил малкия дявол, както се казва. Май имаш нужда няколко дни по ударна доза  вино. Simple Smile

# 527
  • София
Кати, сега в езиковата не учат химия, биология, история, география и физика, Ами точно още пет учебника, пък като се сложат атласи и тетрадки си е сума

Хм, разбирам, обаче от изброените има само 2 разказвателни предмета...

Какво се подаваше за тази помощ (и къде)?

# 528
  • София
Ей, Кали, иде ми да съм отново ученичка във вашето училище Kissing Heart

Днес нямал домашни, започнали с азбуката по АЕ. Нейтив учителката била едва от 3 седмици в България, харесал я. Силно и добро впечатление му направила учителката по ФВС, но бил сигурен, че в предишен живот тя е била генерал Joy
Преди дни се тюхкаше, че учителят по философия е жена - не вървяло да спори с дама, нали той е все на някакво си негово мнение Joy Утре сутринта ще философства, ако се е събудил в 7.30

# 529
  • София
Ох, сили нямам. Емоционално и физически съм изтощена, но ще оцелея.
Важното при всички беди е, че са се разминали леко! Неприятно е, но това да е, пък и спомените като поизбледнеят емоциите са един път.

Аз днес си имам и рожденик. Наборът порасна и най-после е на 14... Не пожела торта, а поиска кака му да му направш шоколадов сладкиш.
Та ви черпя виртуално за негово здраве с каквото успях да снимам:
Скрит текст:

# 530
magi_sveta, честит ти рожденик! Много късмет му пожелавам и много добри приятели! И моите са с претенции за тортите на рождения ден-наборът държи на бебешката бисквитена и това е. Вашата изглежда направо гурме. Така ми се прияде, а с червено вино как ще вървии!
Vox, надявам се, че се е стресвал достатъчно, че да държи до другия месец. Наистина е много притисен и ошашкан какво се е случило. По принцип е доста притиснителен, това е някакъв супер мега кошмар, както каза phil. Обещал е утре да взима участие впо немски, че да изтрие този позор. Изгледал всички клипчета в ютуб за произвошението на азбуката +уча се+батко му му помагал. Дано успее да се отсрами. На батко му пък в класа спяха в час няколко деца. Заспиват и господина не може да ги събуди. Много се оплакваше. Дечурлига. Ама на моя много съм му ядосана.
За учебните пособия и цените не ми се говори. Знам, че по езика се искат тетрадки с много листи голям формат. Купих от Джъмбо 160л спирали. Мисля, ле са по-удобни за писане. То не - госпожата иска твърди корици без спирала 200л. Отделно 300л тетрадка речник, тетрадка тесни и широки редове, малки тетрадки за думи и домашни, 5-6 цвята химикалки. И другите с желания, оставих 80лв в книжарницата 🤕

# 531
  • София
Маги, да ти е живо и здраво момчето, с много късмет да крачи смело и да постига върхове и успехи!
Страхотен сладкиш! И на мен ми се прияде! Моят обича всякакви торти, но тръгне  ли да си избира за РД е голяма претенция.

Хахаха, Бебчо, честно да ти кажа и на мен ми се прииска. То с такова отношение от първите дни. Дано наистина да е случил на истински, призвани учители, които да ги мотивират и подкрепят с любов. Това го пожелавам на всички наборчета Kissing Heart !

Кати, на първа страница има линк.

# 532
  • София
Маги, да ви е жив и здрав рожденикът! Да напредва стремглаво напред, да те изтощи от положителните емоции, с които ще те дарява! Сладкишът е страхотен, направо ми иде да грабна вилицата и да го нападна през екрана Kissing Heart

Pisa, много неприятна ситуация за детето, но си има и положителна страна -виж как се е постарало днес, само да съумее да забрави случката Kissing Heart Аз, ако бях на твое място по-рано сутринта, щях да прегърна бутилката обедно, ти си запазила прилично хладнокръвие Kissing Heart

# 533
  • София
Маги, да ти е много здрав и успешен рожденника! Много ползотворна и прекрасна лична година му желая! Много хубав сладкиш сте спретнали. 😘🍻🍀
Неприятните емоции дано да останат зад гърба на всички и все така леко да ни подминават!
Моята наборка и тя днес се върна щастлива и доволна. Утре иска след часовете пак да се разхождат с някои съученички. Само ранното ставане я мъчи, но няма как. Ще се свиква някак. 🙂

# 534
  • София
Честит празник, да са ви живи и здрави момчетата 🎉 Сладкиша изглежда прекрасно, ако ти се пише, сподели рецептата.

# 535
Маги, честито му на рожденика, а и на цялата фамилия. Сладкишът изглежда страхотно, бих помолила за рецепта (може и на ЛС).
За речник в езикова купих голяма тетрадка и ще чертаем линия за 2 колони. Не намерих речник в голям формат и с много листа. Ще видим тази за колко време ще стигне.
Моят син засега е изненадан, че не е разбрал що е то Философия. Брат му любопитства и го кара да му обясни. Ми как да му обясни като и той не знае.
Утре ще имат математика, дано се харесат с госпожата.

# 536
  • София
Добър вечер, мили дами.
Аз съм мама
на двама малчугана
и на един тийн,
който мечтае Духът от лампата на Аладин
знания с фуния да му налее в главата
и думите да кара с лекота да се леят от устата.
Седмокласната сага я оставих нейде надалече,
но "лабаво" няма - други тревоги намерих си вече -
дали моето гардже прекрасно
ще си пасне с класа - не ми е ясно.
Кристалната топка ще търкам и аз,
ще гушна бутилката и ще се отрежа от раз!

Нали знаете, че си имате съфорумка-лудетина Joy

# 537
  • София
magi_sveta, ЧРД на набора, да е здрав и щастлив! Страхотен сладкиш е направила кака му, браво на нея.

# 538
Маги, честит рожден ден на набора,да е здрав и много късмет. Чудна торта.
Бебчо, браво.
При щерката не са искали чак толкова дебели тетрадки, но речника с три колони.
Честит празник на именниците днес и на София!
Чета програмата на щерката и виждам, че всъщност музика май нямат първия срок. А учебник купихме, госпожата се е появила на РС. Сигурно заради това, че са на блокове, първият срок ще имат ИИ, а втория - музика. А тя се зарадва, че имат два часа рисуване, ама явно ще е само първи срок.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 09:52 от MianaNia

# 539
  • София
Честит празник, столичанки!🍀❤
Бебчо, "Лудите, лудите,те да са живи..."(Че бях тя живота е скучен) Дано все така да имаш вдъхновение и да ни разведряваш.  🙂

Общи условия

Активация на акаунт