Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Преброяване 2021

 • 20 260
 • 711
 •   8
Отговори
 • Мнения: 294
Ще използвам темата да попитам какво се случва, ако се разминете с преброителя и не успееш да му дадеш номера/да го допуснеш в дома си?

# 1
 • Мнения: 1 771
Ще използвам темата да попитам какво се случва, ако се разминете с преброителя и не успееш да му дадеш номера/да го допуснеш в дома си?
Най-вероятно ще ви остави бележка и ще мине отново. Така или иначе, няма как да стане само с едно минаване на всички адреси. Но за отказ е предвидена глоба.

# 2
 • Мнения: 4 273
  Търсиш го пак, докато не го намериш. Така или иначе, докато не говориш с човека, няма как да знаеш дали се е преброил електронно. На предното преброяване имах случай, когато само бащата беше вкъщи, даде ми всички данни, но не знаеше ЕГН на детето си. Оставих си телефона, по-късно жена му ми писа на месинджър. Предложих ѝ да се видим, защото все пак това са лични данни, тя каза, няма проблем и ми го написа в месинджър.

  # 3
  • Мнения: 294
  Аз няма да съм преброител, питах информативно. Реално ще направя преброяването електронно, но се чудех как се процедира, ако преброителят не намери никой на адреса. Ще остави ли бележка с телефонен номер за връзка, за да се направи допълнителна уговорка?

  # 4
  • Мнения: 1 771
  Отговорих ви по-горе.

  # 5
  • Мнения: 507
  Поредната глупост. Може електронно, ама трябва и да си във вас, за да те видя и там. Без думи... малоумна работа.

  # 6
  • Мнения: 1 771
  Поредната глупост. Може електронно, ама трябва и да си във вас, за да те видя и там. Без думи... малоумна работа.
  Трябва да дадеш кода от ел. преброяване.

  # 7
  • Мнения: 507
  Поредната глупост. Може електронно, ама трябва и да си във вас, за да те видя и там. Без думи... малоумна работа.
  Трябва да дадеш кода от ел. преброяване.
  Това напълно обезсмисля електронната алтернатива.
  В кой век живеем. Все още хора да обикалят по домовете... Да не говорим,че има истерия,че сме  в четвърта вълна, но същевременно някой ще разнася зарази от адрес на адрес. А бе гениална е цялата тая работа!

  Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 08:43 от simonazh.

  # 8
  • Мнения: 1 010
  То цялата им работа е такава. Какво точно не знае държавата за мен, ЕГН или семейно положение, деца, или образование, или кой ми е постоянният адрес или кой е собственик на жилището, където живея, или заплатата ми, здравния ми статус - все неща, за които държавната администрация под някоя от формите си ми е издала документ или предоставила информация? Какво повече от това и от какъв зор ще се обясняваме как се определям като етнос и религия, това е социологическо проучване и резултатите от него какво точно носят... Или да ми гледа някой жилището колко квадрата е и колко телевизора имам (примерно), моля ви. И да, ще затваряме музеи, ще се чудим децата как ще учат, ама ще ми се разкарват разни ентусиасти (нищо лично), някои и със съмнителен образователен ценз, по къщите да си гледат и да си попълваме анкети. Ми да ги донесат по входовете и да минат да ги съберат след определен срок или да ги върнем по пощата. Е гати, инспекторите на "Софийска вода" на последното отчитане  изрично писаха, че заради обстановката няма да влизат в апартаментите и искат бележки, залепени на вратата, а за това не може.

  # 9
  • Мнения: 4 273
   Може да се преброите електронно и да оставите номера на съседи или домоуправителя. Няма да ви гледат жилището, ще го направят само ако ги поканите и ако не сте се преброили електронно, ще пишат точно каквото им кажете. Голяма драма с това преброяване, големи конспирации! Сигурно не ходите на работа или по магазини и там не можете да се заразите...

   # 10
   • Мнения: 1 010
   Ясно ми е какво може и не съм целяла да ви обиждам, а позволете хората да имат мнение, различно от вашето. Нещата са безсмислени и недомислени, на мен лично заразяването ми е най-малкият проблем, но е неконсистентно като организация спрямо посланията и общата политика по темата, срещу което и реагират повечето хора. Или твърдите, че е много умно физически да се събират номерата от електронно преброяване? Че то за това е електронно, трябва да може в реално време да се дава справка кои домакинства (адреси) са се преброили, с все заветния номер. Или да седим прави на вратата да си говорим и преброителят да пише на крак, само и само да не го пускам вкъщи? Че какво е виновен човекът, той си върши работата, не роптая срещу него.

   # 11
   • Мнения: 4 273
   Вижте, начетох се на всякакви измислици тези дни. То не бяха: броят ни, щото ще ни чипират, щото да знаят колко ваксини да поръчат или ще ни вземат имотите. Разбира се, че всеки си има право на мнение.
   Това с номерчето е обмислено, за да може преброителят да провери дали номерът е верен. Да, можете да отговаряте на въпросите и на вратата или навън, на дистанция. В циганските махали никой не влиза в къщите, пишем навън, на крак, на двора или на улицата.

   # 12
   • Мнения: 5 818
   Гледам, че в темата има хора, които са наясно с доста неща около преброяването- може ли да задам няколко глупави въпроса?
   - до 14 септември ще сме извън постоянния си адрес, ще се преброим електронно, но как ще съобщя номера на преброителя, като той няма да ни намери вкъщи? Ако дойде преброител, където сме в момента ( в друга област), мога ли на него да предоставя номера?
   -кой е титуляр на анкетата-собственика на апартамента и се вписват останалите членове на семейството , или ?
   -едното ни "дете" е на 19г- то как се преброява?
   -аз и съпруга ми имаме поотделно собствени имоти-те как се описват? Вила на името на няколко човека,  с право на ползване...-кой я вписва?
   Благодаря и се извинявам, ако не е тук правилното място за въпросите ми !

   # 13
   • Мнения: 4 273
   Denyil, електронното преброяване е от 7 до 17 септември, в рамките на този период се преброявате по интернет. Преброителите минават от 17 септември до 3 октомври, тогава им давате кода. Сина ви, който е на 19, го пишете при вас, ако сте едно домакинство, т. е. ако си готвите и се храните заедно. На първо място, като глава на домакинството, пишете вас или съпруга ви, когото вие решите. Собствеността на вилата изобщо не интересува никого, може само да питат имате ли вила, без други подробности.

   # 14
   • Мнения: 5 818
   Дама от морето, много благодаря за бързите и изчерпателни отговори!

   Общи условия

   Активация на акаунт