Преброяване 2021

• 53 253
  • 1 383
  •   1
Отговори
# 1 335
Не съм чела закона, не ми е това работата. Това беше моя логика, съжалявам ако съм дала грешна информация.

# 1 336
Аз отговарях на възмутения господин.

По закон домоуправителят ще подава данни към съответната община за живущите в етажна собственост. Което според мен е още една причина да не може да се приложи изчисляването на човек, а не на квадратура.

# 1 337
Е в крайна сметка според преброяването ли ще се изчислява такса смет или според адресната регистрация, защото това са съвсем различни неща.. обърках се. Ние не сме се борили по адресна регистрация...

# 1 338
Няма да се изчислява според преброените хора, само законът предвижда новият начин на изчисляване да влезе в сила след излизане на данните от преброяването.

Май го написах по-горе....

# 1 339
Ааа ясно, мерси Simple Smile аз мислех, че някаква по-сериозна връзка има между двете

# 1 340
  • Пловдив
Това преброяване за мен е поредниня т@$@к работа.
Постоянният ми е адрес е на един имот, настоящият на друг, заради яслата на детето, а живея на трети, където съм преброена.
Не виждам по какъв начин преброяването и тъпите въпроси като имате ли климатик/пералня ще доведат до нещо смислено.

# 1 341
А до какво смислено трябва да доведе преброяването? Вие с каква нагласа сте? Целта на преброяването е точно такава - преброяване. Статистика. Снимка на населението в даден момент. Не намирам въпросите за излишни (или поне тези от тях, които си спомням).

# 1 342
  • Бургас
Ами поне да я бяха показали тая статистика. То от там започна спора, че никъде няма информация какъв е резултата от статистиката.

# 1 343
# 1 344
Има ли статистика от тия 6.5млн колко живеят в чужбина или под население се разбира живеещите в страната? Thinking

# 1 345
Държавата знае всичко за всеки българин...

# 1 346
Има ли статистика от тия 6.5млн колко живеят в чужбина или под население се разбира живеещите в страната? Thinking
Би трябвало да са само хората, които са се преброили, че живеят в България. Мои приятели в чужбина, например, не са се броили.

# 1 347
Тези от чужбина защо да се броят за живущи в страната? Да се проброят електронно и да дадат на някой съсед в България номерчето, за да го даде на преброителя. Що? Не съм сигурна дали изобщо сайта за преброяване се отваряше извън страната.

# 1 348

Информация има на страницата.

[i]Ще се преброяват само българските граждани, които временно отсъстват от страната към референтната дата (критичния момент) на преброяването.
Българските граждани, които пребивават постоянно в чужбина, ще бъдат обект на преброяване в страните, в които пребивават.
Целта на преброяването е да установи броя на постоянно пребиваващите на територията на дадена страна лица, които са обект на административни, здравни, образователни услуги, социално подпомагане, инфраструктурни проекти и др., свързани с политиките и мерките по отношение на благосъстоянието на населението
.[/i]

https://census2021.bg/%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B … 0%BE%D1%81%D0%B8/

# 1 349
  • München, Deutschland
Аз живея в чужбина, но съм с българско гражданство. За такива случаи като моя (които не са редки), специално имаше инструкции да не се преброяваме. И аз мисля, че сайтът не се е отварял от чужбина, така четох по бг медии.

Общи условия

Активация на акаунт