МАРТенските ни мишлета пълзят и се изправят на крачета!

• 8 084
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
За прохождането реших - в къщи по чорапи, навън с обувки. И аз имам буйки К&К ама се замислям за ботуши.
Днес изобщо не сме излизали, а аз съм и настинала и сега много ме е страх да не се зарази Вики. Сложила съм си една маска на лицето, че само кихам и подсмърчам ама дано да има ефект и да не разболея детенце.
И аз само бърша и мия всичко, но си мисля, че като проходи няма да има спасение - ще пипа всичко и навсякъде.
Иначе ние вече не играем с играчки - не са й интересни и иска всичко друго, което види. Хит са ни дистанционното и gsm. Не си ги слага в устата, само ги разглежда и като й омръзнат ги оставя.
Научила се е да вика - "мамо" и да протяга ръце да я взимам.Освен това май вече си има любима играчка - една шарена маймуна, която като й я взема започва да пищи неистово и да си я иска обратно в леглото. Днес 2 пъти заспива като я гушка и й дърпа краката.
Ей такива работи при нас тези дни.
Целувки и и Hug

# 226
Привет мами!

Ужасно гадно е времето днес, голям студ  cold

Днес моята принцеска става на 8 месеца  nbirthday !!!

Черпя ви по една тортичка   newsm38

Я кажете от къде ги купихте тия пъзели, в и-нет магазините има ли ги?

# 227
За обувките-ние имаме много хубави на Денди-взех ги преди 2 месеца и бяха намалени,защото са стари модели. Вкьщи сме по пантофки,но и аз мисля да купя буйки на К и К.
Такива килимета не бях виждала до сега-много функционални изглеждат. Аз постилам едно одеало и олекотена завивка отгоре,но той лази навсякьде и изобщо не седи вьрху завивката. И уж всеки ден мия пода с Доместос,но вкарвам количката в кордора и си представям колко бактерии има по пода.
Днес купих много хубав комплект на Марти-гащеризон с дебело яке. Обиколих целия град за да намеря това,което тьрся. Обаче се оказа,че му е малко и утре ще ходя да го сменям,а вече 4 пьти ходих докато им докарат номера. Аз взех 80,но му е малко и ще взема 86.
И ние си иамме една любима играчка-едно много грозно мече,но така го гушка и му говори Joy

# 228
  • burgas
Здравейте!

Ние днес имаме повод да черпим! Изби ни първото зъбче
Максимилиан цял следобед е много крив /сега разбрах защо/ само плаче и крещи, тази нощ май няма да спим

Относно обувките, аз днес се питах нашия ортопед и той каза, че ако детето не се изправя /пълзи, седи/ може да са меки буйки, но ако стъпва на крачета задължително трябва да са твърди/ с твърда пета и стъпало/, а също трябва и да са височки- да обхващат добре глезена.
Каза и като проходим да го заведем на преглед, ама аз не разбрах защо

Ай де пак ревна.  Лека вечер на всички.

# 229
Аз пък досега никога не съм я оставяла на земята, ама пък и тя не проявява желание да пълзи, нито пък да е някъде другаде освен в ръцете ми. Иначе гледам да не изтерясвам на тема чистота, ако някоя играчка падне на пода пак й я давам.

# 230
А Дани нали е по цял ден на пода,та отдавна съм претръпнала,въпреки 4е 4истя всеки ден още по обяд дрехите са му 4ерни и трябва да го преобли4ам Rolling EyesВси4ки игра4ки са му разпилени на земята,абе гълта яко микроби,ама да свиква,не мога цял живот да му осигурявам стерилна среда.
Да кажат другите майки на пълзящи де4ица,ама аз си мисля,4е просто няма на4ин newsm78

# 231
И аз сьм на мнение,че няма начин. Пьк и това е може би най-добрия имунитет. Само се притеснявам сега като се застуди ,а той лази по теракота ooooh! Може да изстине. Уж затварям вратата,но пищи ,трьшка се ,абе ужас.

# 232
Ели, мила, толкова съжалявам Sad каквото и да ти кажа знам, че няма да помогне.... Прегръдки за теб ии близките ти!!!

# 233
Мамчета спешно ви моля за сьвет Praynig. Дайде идея за подарьк за пьрви рожден ден-момиченце.. Ще ходим на такьв на много близко семейство. Аз се бях спряла на нещо,но се оказа,че вече са им подарили.Мислех да пусна тема,но мамата чета вьв форума и не искам да ме надуши.

# 234
Здравейте и от мене Simple Smile понеже отдавна не съм писала, ако Бобата ме остави сигурно ще пиша много  Embarassed първо да се похваля, че от понеделник и той влезе в отбора от на зъбатите  Laughing  на последната консултация се оказа, че е пораснал с 350 грама и се е смалил (?!?!?!) с половин сантиметър Simple Smile та сега на 7 месеца май беше 7450 и 69.5
За възпитанието - аз съм напълно съгласна с мнението на ЕкатеринаМ, не може дете, което не разбира "не" да го възпитаваш и също мисля, че това дето иска да го гушна не е лигавене, все пак и на мен понякога ми се иска да ме гушнат и ми е криво ако ми откажат Simple Smile, представям си на тях какво им е...
За яденето - при на нас е с променлив успех, един ден яде, друг ден не ще, не знам просто, днес му направих пюре от чушка, ма понеже не се справих добре  Embarassed стана много рядко и трябваше да сгъстя с нещо, та сложих от вчерашното ми творение, пюрето от тиква - яде като луд Simple Smile баща му каза, че се гавря с детето като видя как го карам да яде комбинация чушка с тиква  Crazy а вие знаете ли колко време може да се пазят замразени пюретата?
Боби определено отказва да лази - явно дето стоя първите 6 месеца по корем му е втръснало и сега като го обърна по корем веднага се врътва, а той сам по корем не се е обръщал сигурно от повече от месец  Rolling Eyes
За прохождането на мен пък ортопеда ми каза, че най-добре е да прохождат и ходят боси, а като се купи обувка трябва да е с мека подметка и да държи глезенчето.
Боби си няма любима играчка за заспиване за съжаление, но поне вече го приспивам в неговото легло, е не винаги си изкарва там нощта де Simple Smile
И последно ако не сте виждали как татковците сменят памперси, може да се посмеете ето тук
Целувки на всички бебоци   bouquet

# 235
  • Русе
А Дани нали е по цял ден на пода,та отдавна съм претръпнала,въпреки 4е 4истя всеки ден още по обяд дрехите са му 4ерни и трябва да го преобли4ам Rolling EyesВси4ки игра4ки са му разпилени на земята,абе гълта яко микроби,ама да свиква,не мога цял живот да му осигурявам стерилна среда.
Да кажат другите майки на пълзящи де4ица,ама аз си мисля,4е просто няма на4ин newsm78
НАпълно съм съгласна и малката лази навсякъде играчките и са из цялата къща, и въпреки че чистя пак е мръсна  Shocked

# 236
Ели, съболезнования, мила! Тежко е да загубиш родител, но имаш кукличките си и трябва да се държиш заради тях. Hug Ужасно е, когато трябва да сме силни в момент, когато имаме нужда да сме слаби и закриляни...Кураж! Прегръщаме те.

# 237
здрасти мили мами Hug
пускам малко снимки от няколко от последните срещи в парка
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=73757
парола - marmot

аз откак всички играчки биват хвърляни по пода дори си карам всички гости да се събуват като дойдат в къщи,нещо което преди намирах за супер селско Embarassedединствено не мия играчките в детската стая ,защото там подържаме супер чисто и да паднат няма страшно.
Креми аз съм пред същото чудене и мисля да взема или златна гривничка с гравирано името на едногодишната госпожица или обички.така ще останат спомен а всяка играчка ще се счупи newsm78иначе на тази възраст им били интересни играчки които бутат или теглят-например количка за кукли newsm78

# 238
Ох, никакво време за форум, фризьор, козметик и каквото и да е човешко... Само тичане на работа, после вкъщи с детенце, оправяй, мий шишета и т,н, и на другия ден пак... ужасно е...  Cry

# 239
elly_G, с теб сме мила! Знам колко е тежко! Преди 6 години загубих майка си! С години се отърсвах от мъката и голямата загуба, но казват времето лекува и е истина, остават само най-добрите спомени!
Момичета при нас беше днес един прекрасен ден и използвахме с Дани да се поразхидим, но в къщи бе такава кривотия, май ще излиза и шестия зъб. Той направо постави своеобразен рекорд за никнене на зъби. Аз мисля, че ако продължаваме така до 10 месец ще ни изникнат и кътниците. smile3532

Общи условия

Активация на акаунт