Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 40

• 31 531
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Майонеза ако е домашна може. Но ограничено.
Сметана заквасена също може, но пак ограничено.
На мен заквасената ми стопираше отслабването. Беше ми много вкусна, но ми е омръзнала и рядко вече я взимам.
Ако месото е сготвено с достатъчно мазнина и в салатата се слага зехтин, яде се маслини, няма нужда и от майонеза.

# 631
При мен пък на килограми съм качила, но визуално сякаш съм смъкнала и коремът и бюстът ми доста са спаднали /аз така започвам да отслабвам обикновено, по бюста се усещам, той първи пада жертва Joy/. И най-хубавото е, че имам страшно много енергия. Тази хронична умора, която имах лека полека започна да изчезва.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 14:17 от poppy-fairy

# 632
  • Paris, France
vercheto, круши и грозде изобщо нямат място в режим за ИР, пълен с наситени мазнини. Аз и след режима ги избягвам. ГЗамени с горски плодове като малини, ягоди, къпини. Прочетох ти менюто. Според мене:

1. Калориите са доста, но това не е фатално.

2. Наситените мазнини са прекалено много и започваш с тях от сутринта. Сиренето е 50% масло, сметаната и тя толкова, долу горе. В зависимост от обема може да се окаже, че изяждаш половин пакетче масло сутрин. 50 грама сирене и още толкова сметана и ето ти 300-400 обясняващи калории, които биха могли да дойдат от твоите сланини ако не изядеш сиренето и сметаната. От сметана дебелея. Яйцата са 50% мазнина, но с доста протеин и витамини и качествена. По-добре повече яйца, отколкото повече сметана и сирене. Може и гъбите да увеличиш. 

3. Многото наситени мазнини омазняват вътрешни органи и изискват омега 3 в съотношение 1:10. На 100грама мазнина то трябват 10 грама омега 3 минимум

4. Не виждам листа в менюто, никакви, а те забавят нахлуването на мазнини и спомагат за производство на бутират в червата. Ако не ги понасяш, направи ги на смути.

5. Доматът е плод, макар и от разрешените. Може да мине изяден с целина, зелени чушки, маруля, но сам със сирене не е много добре.

6. Зеленчуците трябва да са предимно зелени, а ти налиташ на червени. Изяж зелените и после по един червен зеленчук и гледай да е суров!

Бих заменила част от сметаната със студено пресован зехтин, който е неутрален и не изисква омега 3 в големи количества.

И 1 или 2 кила хич не са много. Не си зле. Виж добавките!

Петко, повечето меса, сирена и риба не са силно глюконеогенни ако се ядат заедно с фибри и малко мазнина. Да, животинските протеини, особено млечни могат да вдигнат инсулин повече и от ВХ. Ядем ги по 2.5 грама на кг чисто тегло за да не губим мускул. Повече от това не е нужно. Не е нужна и много мазнина. Чаена лъжица мазнина на ядене е достатъчна ако има и фибри. Често месото и рибата я съдържат. 

Силно вдигат инсулин меките протеини като от скариди и миди, протеини на прах, готови клонирани аминокиселини. Тях ги отбягваме.

# 633
Чух че се отслабва и с магданоз това вярно ли е на гладно?

# 634
Днес се мерих, не на моя кантар, а на друг, но едва ли разликата е огромна.
В началото на месеца съм била 76.6 кг, днес измерих 77.5.
Който има време и желание, ако може да хвърли поглед върху менюто ми, Благодаря!
Имам съмнение, че прекалявам със сметаната и се опитвам да я огранича. Но когато нямам време да се нахраня като хората, я добавям, защото ме насища.
Скрит текст:
З: 4 малки яйца, гъби със сметана, сирене, кафе и малко сметана

О и В. Риба (пушена и пържена), майонеза, 3 печени червени чушки малки, гъби със сметана. 1/2 зелена ябълка

З. 4 малки яйца, гъби със сметана, сирене, кафе и малко сметана

О. Риба, майонеза, 2 червени чушки, гъби и сметана

Сз.  Домат, сирене, чушка 1/2 круша

В. Пържена риба с домат, чушка, сирене.

3. 4 яйца с домат и чушка, 3 гроздови зърна

О. Пържена риба със салата домат, чушка и сирене. 3 гроздови зърна

В. Свински гърди и салата домат, чушка и сирене

3. 4 яйца с домат и кашкавал, кафе с ~100мл сметана 1/2 зелена ябълка

О. Свински гърди и салата домат, чушка и сирене, 10 гроздови зърна

В. Телешко със сметана, гъби, 1/2домат и 1/2 ябълка.

З. 3 яйца с кашкавал

О. Телешко със сметана, гъби, домат и 1/2 ябълка.

В. Салата домат, чушка кашкавал.

4бр орехови ( домашни, с 25гр въглехидрати за 14бр. Значи за мен ~8-9)

Много тегаво ден с единствено хранене -  освинване

1/2 ябълка, шепа грозде, 4 ореховки,  цяла чиния месо и чиния салата домат и сирене, 6 квадратчета шоколад.

О и В. Телешко месо и лучена яхния, 1/2 ябълка

О. Телешко месо и лучета яхния, 1/2 ябълка

В. 3 яйца, домат, 1/2 ябълка и малко сметана.

Късна В домат и сирене

З. Кафе със сметана

О. Пилешко месо, сирене и яхния.
Олеле, това е много ядене! Аз наполовина на това не ям и пак не слабея (сладко почти не ям, с изключение на това преди два дена, за да си измеря КЗ на другия ден)...Сметаната и майонезата по принцип са много калорични.

# 635
Вярно е. Ако ядеш на гладно магданоз, после тортите, вафлите, количката, баничките, картофите се обработват супер и не се лепят по тялото. За 10 дни 7 кила са ти в кърпа вързани. Може и повече да свалиш. Успех.

# 636
Да помоля някой с опит да сподели примерно меню без въглехидрати, или минимални за деня. Комбинации месо, риба, яйца, фибри и мазнини.
 Благодаря!

# 637
Благодаря,  Невена. Добавките си ги пия.  
Скрит текст:
аз съм онази недоспалата с денонощните кърмения и породените бебета Joy и с хашимотото

Ще опитам да огранича сиренето.

Ще махна сметаната.
Аз ако не се наям като хората не мога да издържа 4/5 часа между храненията, а със сметаната туширам глада и успявам да издържа. Може би по-малкото зло е да се нахраня пак когато съм гладна отколкото да приемам сметана?

Ще се постарая и със зелените зеленчуци.

Мисля да продължа да си записвам храненето, защото иначе нямам реална представа какво и колко ям.

# 638
А демек как се пие магданоза с какво и може ли така да се яде?

# 639
Както си решиш  Flutter

# 640
Верчето, ще свикнеш с времето с по-големи интервали и по-малко храна. И аз не можех в началото, поне 4 хранения имах. Сега съм на 3, а и порциите са ми по-малки. Като почнеш да спиш повече ще стане още по-добре. Лично аз се прецаках, защото спрях добавките, първо ги пиех чат-пат, после хич. Спря ми и отслабването. Спрях и кърменето преди 2 седмици, а от 1 съм абсолютен парцал. Не ми се мърда, бучат ми ушите и нищо не мога да запомня. Знам, че има период, в който хормоните пак ще се пренастройват, надявам се да е от това, а и почнах пак добавките. Ще докладвам след месец.

# 641
Отслабва се, ама магданозът да не е отгоре на всичко останало Simple Smile

# 642
Благодаря,  Невена. Добавките си ги пия.  
Скрит текст:
аз съм онази недоспалата с денонощните кърмения и породените бебета Joy и с хашимотото

Ще опитам да огранича сиренето.

Ще махна сметаната.
Аз ако не се наям като хората не мога да издържа 4/5 часа между храненията, а със сметаната туширам глада и успявам да издържа. Може би по-малкото зло е да се нахраня пак когато съм гладна отколкото да приемам сметана?

Ще се постарая и със зелените зеленчуци.

Мисля да продължа да си записвам храненето, защото иначе нямам реална представа какво и колко ям.

Имай предвид, че ако кърмиш и започнеш диета, може да ти спре кърмата. При мен така стана, въпреки, че съм едрогърда. Да, отслабнах след раждането с диета и сауни, обаче ми спря кърмата и минахме на АМ. Ако някой тогава ми беше обърнал внимание, нямаше да правя диета, защото исках да кърмя.

# 643
Да помоля някой с опит да сподели примерно меню без въглехидрати, или минимални за деня. Комбинации месо, риба, яйца, фибри и мазнини.
 Благодаря!

Салата от сурови зеленчуци /домати, маруля, лук, магданоз със зехтин/ + протеин /било месо или яйца/
Лично аз не съчетавам сирене и месо.
Яйца и сирене да, но понякога избягвам.
Салата + омлет
Салата + омлет с малко сирене
Салата + скумрия с лимон
Салата + телешко
и т.н.

# 644
Верчето, ще свикнеш с времето с по-големи интервали и по-малко храна. И аз не можех в началото, поне 4 хранения имах. Сега съм на 3, а и порциите са ми по-малки. Като почнеш да спиш повече ще стане още по-добре.

Потвърждавам. Аз за няма и два месеца много разредих храненията и ям много малки порции. Не пе съм отслабнала и аз още де, но спешна работа нямам. Нека първо постигна някакъв биохимичен баланс.

Общи условия

Активация на акаунт