Привет слънчеви феи, 
Марги и дрийм тийм, благодаря за новата къщичка. Отново е прекрасна и уютна. Тук все още си ми е щастливо място, макар да пиша по-рядко, но пък винаги е удоволствие да ви чете човек.

Благодаря на всички момичета, които подържат темата жива и бълбукаща, и все така приятна.
Мики, къз,
ей ме, на! 

(Ще се издаваме, а?) И веднага се разписвам, разбира се. Не съм си броила туитовете, не ми е цел това. Но се включих за рекорда от 3 млн и реших, че и сега искам да ги подкрепя.
Няма да изпадам в дълги писания сега, защото и на мен ми е развълнувано и малко тъжно.
Исках само още веднъж да ви кажа колко много ви заобичах през тази една година, и колко е хубаво, че ви намерих. Бъдете здрави!
Благодаря ви на всички за споделените емоции, и за всички усмивки. Прегръщам ви от сърце. 

Да се почерпим с турски локум за добро настроение и тонус. Да ви е сладко !

Днес е големият ден -финала на "Почукай на вратата ми ". Романтичната комедия в два сезона , запленила милиони хора по света , която се излъчва вече повече от година.

В темата много момичета вече споделиха прекрасни снимки,клипчета, песни, гифчета, т.н. Благодаря ви !❤ Без да претендирам за изчерпателност/ невъзможно е подробно да се изложи всичко случило се в сериала/ бих искала да напиша нещо като обобщение, като резюме..Всичко започна случайно. Едно младо момиче Еда Йълдъз остава без стипендия и възможност да продължи образованието си. Нейните мечти рухнаха. И виновникът за това е Серкан Болат -млад и известен архитект, чиято фирма спира стипендията и. Младото момиче помага на леля си - да отглеждат и продават цветя и така да се издържат. Но Еда има други планове в живота си -да стане ландшафтен архитект...

Ей така , случайно,внезапно, уж на шега започна всичко. Серкан Болат разговаря със секретарката си Лейля и се убеждава , че студентката не лъже , а има пропуск в неговата фирма..А кой е виновен ? О, как мрази Серкан грешките , не добре свършената работа, защото той контролира всичко. Каква паника настъпва когато в офиса дойде г-н Болат , а Лейля направо се побърква...
Счетоводителят, който по свое усмотрение решава да съкрати разходите на фирмата е всъщност този, който спира стипендията на Еда. И Серкан научава това. Но и друго -че той е във връзка с негов конкурент Каан Карайда, който създаде доста неприятности на младия архитект.
Първата целувка...Еда смело се запътва към трибуната,където Серкан говори пред гостите ,пред погледа на много хора -на близки,колеги ,познати тя прегръща и целува Серкан...
Стигна се до споразумението между Серкан и Еда. Тя да се преструва за негова годеница. Целта му е да дразни Селин , с която е имал връзка , но са я прекратили. А сега Селин е с Ферит- правят годеж, после сватба...Колко грозно и подло постъпи Селин с годеника си- заблуждава го ,че има чувства , а истината бе съвсем друга - иска да е отново със Серкан..Болезнено изживяване за Ферит, който реши да изостави Селин в деня на сватбата им...
[/list]
На фона на всички случващи се събития и отношенията между Серкан и Еда постепенно се разгръщат.Толкова много неща се случват -фалшивия годеж; незабравимите моменти в Анталия- да плуват заедно, двама под звездите; рождения ден на Серкан, на пързалката, танца, моделирането с глина , признанието "Лудо влюбен съм в теб", сцената с пердетата....и още и още...

Според мен първите 13 епизода от сериала бяха огън. Много емоционални и силно въздействащи на зрителя.

В хода на действието се разкрива ,че фирма подизпълнител на г-н Алптекин Болат поради некачествено строителство , предизвиква срутване на хотел . В него са били родителите на Еда и това е причината за смъртта им. Каква случайност ! Серкан обвинява баща си,много бяха неговите терзания ,че родителите на момичето , в което е влюбен са загинали по вина на Алптекин.Той иска да прекратят връзката си , но ...не се случи...
Стават промени -пристига Ефе и внася различно настроение в офиса. А какви ревниви погледи отправя Серкан към любимата си ,която работи и се забавлява с Ефе. После се появи истинският нов съдружник на Серкан -баба Семиха. Бабата притисна доста Серкан и принуди Еда да прекъсне отношенията си с него,защото тя има по-добри планове за нея. Внучката и привидно се съгласява уж да се раздели със Серкан , но той вече е в сърцето и.Появи се принца,който ухажва Еда,тъй като прилича на починалата му съпруга..А колко ревнив става любимият и...

Колко предложения,годежи, сватби имахме...На фона на прекрасна песен...
В първи сезон актуална беше темата за ревността. Най-много главоболия и беди донесе Селин. Перушана,както ние я наричахме ни създаде много ядове. Кокоша след като бе изоставена от Ферит на сватбата продължи да работи във фирмата и да се навърта около Серкан, но след като не успя продаде акциите си и замина. 
Селин си тръгна,, но се появи друга ухажорка - Балджа. Тя се съветва с някаква "шаманка", която е убеждава,че ще завоюва Серкан и всичко е на нейна страна .Балджа е странна и смахната. Тя си въобразява нещо без да вижда реалността- че Серкан обича Еда и има очи само за нея...Много ми хареса момента когато Еда я изгони по риза , принадлежаща на Серкан,която Балджа облече ,за да предизвика ревността на и ...Е нашето момиче не се върза на капана на Балджа, която действа с одобрението на баба Семиха ,за да разделят влюбените. 

Амнезията....Г-жа Айдан не съобщи на Еда,че Серкан е жив. Тя вижда как преживява всичко това младото момиче, но мълчи. Не постъпи добре според мен. След амнезията Селин е във вихъра си. Тя се възползва от момента, от белите петна в паметта на Серкан и победоносно се завърна с него като нейн годеник. Много тежки и напрегнати бяха сериите свързани с амнезията. Нашето момиче колко сълзи изплака ,как ли не се мъчи да припомни на Серкан ,че тя е неговата любима....И нищо...

Появи се и "приятел" на Еда от детството- Дениз, който е влюбен в нея отдавна. За да накара Серкан да ревнува Еда реши да се омъжи за Дениз. Тя се уговори с Козела уж да е фиктивна сватбата, но той я излъга. Подписаха и бракът им стана действителен. Спомням си колко бързо тича Серкан ,за да стигне навреме за подписването,тъй като паметта му вече постепенно се възвърна. Последва преследване, издирване на Дениз , за да се разтрогне брака им...Тук се включи и Ердем , дегизиран с очила и шапка....Ердем , който почти никога не е адекватен и се чуди с какво да си уплътнява времето в офиса... Накрая намериха Дениз и бракът се разтрогна...

Най-подлата постъпка на Селин беше когато се разбра,че е бременна. И внушението бе ,че детето е от Серкан. Колко тревоги причини на Еда , която бе готова да отстъпи , да живее без Серкан,за да има детето баща. Самата тя е израстнала без родители и съвестта и не и позволява да предпочете собственото си щастие пред това едно дете да расте без баща. Впоследствие се разбра ,че бащата е Дениз...Селин просто го използва за плановете си.
За разлика от първи сезон във втори сезон ухажорите не са толкова силна конкуренция. Дениз -собственичката на хотела,която постоянно преследва Серкан и се залепва за него. Тя е доста странна и смахната , абсолютно неадекватна в постъпките си. Подари за РД на Кираз обувки с високи токчета като пораснела да ги обува...Тя по-скоро бе комичен образ ,без да създава някакво напрежение. 
И всичко изведнъж се подреди - Селин я няма вече, както и "приятелят " Дениз , двамата влюбени могат да се насладят на любовта си. Знаков момент бе танца под дъжда, звънеца в дома на Серкан - като израз на това 

И точно тогава дойде нещастието-болестта на Серкан,който отначало не иска да съобщи това на Еда , за да не я притеснява, но тя разбра истината ,защото намери изследванията в караваната. Първи сезон завърши с въпрос - каква ще е участта на двамата влюбени, Серкан ще се излекува ли , ще живее ли ?

Втори сезон на сериала е като втори шанс за влюбените и като подарък към феновете. Особеното при втори сезон е скокът във времето от 5 години. Еда е с променена визия с къдрава коса ,вдигната на кок , а Серкан е също с нова прическа с коса пригладена назад, по-дълга отгоре и вързана отзад. Внушението с визията е,че е изминало доста време и двамата са по-зрели .

Също така завършва образованието си. Вече работи като ландшафтен архитект. Тя е станала майка -по-зряла и отговорна е.

Постепенно Еда и Серкан започват да разговарят , да общуват , да работят заедно. Стигна се и до целувката , като копнеж за близост от една страна , а от друга като провокация, като тест " Ти забравила ли си ме ?". Еда отвръща на целувката на Серкан . Нищо не е забравено ,но сега тя е по-предпазлива, защото носи отговорност и за момиченцето си.

Часът на истината настъпва...Еда разкрива на Серкан , че "това на малко прекрасно момиченце майка съм аз , а ти си бащата...."

Еда беше обяснила на Кираз ,че баща и е космонавт и лети в Космоса. Това научи Серкан. 

Така започва семейната идилия- с говене, игри и забавления..Последва посещение в болницата - малката има алергия към ягоди, а хапна сладкиш с ягоди...

Има още доста забавни моменти във втори сезон - участието в конкурса в училището , където искат да запишат Кираз- танци, игри,разговор. Техни конкуренти се оказват Енгин и Пъръл , които също кандидатстват , за да запишат Джан...Никой не спечелва...

Накрая се стигна и до сватбата...Макар и по-семпла , сред роднини,приятели,колеги... Най-накрая след толкова години изпитания и препятствия вече са официално двойка...Една изстрадана любов...❤

Еда е бременна с второ дете и очакват момченце...Местят се в нов дом ...Създават нова фирма с Енгин и Пърл...Започва нов живот за семейство Болат

Определено втори сезон представлява всички сбъднати мечти на Еда и Серкан. Този сезон след 4-5- ия епизод е по-спокоен , няма напрежение , драми , интриги, които да карат зрителя да бъде "на нокти", да очаква обрати, развитие, има предвидимост на нещата и дългоочакван щастлив финал. СЦ предложиха на милионите фенове на сериала хепи енд като награда за огромната любов и подкрепа във времето. За нас като почитатели на сериала не остава друго освен да бъдем съпричастни , да се радваме на щастието и обичта на Еда и Серкан ! Те докоснаха сърцата ни и оставиха прекрасни мигове ! Обичам ви Серкан и Еда !❤

, невероятен пост 

Препоръчани теми