За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 380
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Не е проблем, отваряй без да става течение, може да е по къс ръкав боди, спокойно.
Дишай и не мисли лоши неща, паниката е лош съветник.

# 166
  • Германия
Голяма си паника, успокой се малко. Не ти трябва помощ, щом таткото е до теб. През деня не проветрявай, оставяй прозореца отворен. При 26 градуса детето няма да настине. Вместо памучно одеало, мяташ една тънка пелена, колкото да не е без хич. Боди с дълъг ръкав и клинче(ританка) обличах, при температура 22/3 градуса. Целият филм в главата ти е супер нормално за скоро родила майка.

# 167
  • Пловдив
Моя беше така с температура и зачервено гърло три дена го борих с хомеопатия, но се появи и кашлица и педиатърката изписа Сумамед форте сироп и Фенистил капки.
Но задължително, ако решите да давате нещо на детето нека е след лекарско предписание.

# 168
Мога ли дам боровинки на 8++ и кога се дава коприва?

# 169
# 170
  • София
Yan, можеш. Коприва яде с кухнята още в началото като го записах. Някъде 8++/8+++ беше.

Никога не съм следяла температурата в стаята. Стига да се усеща комфортно всичко е точно. За 22/3 градуса бих сложа дълъг ръкав боди + ритники и съвсем тънка пелена. Ако се вдига, остави го просто по-леко облечено и пак...да се усеща комфортно.
Затопляне стая преди къпане пък никога не сме го правили. Особено пък сега в такова топло време то ще стане сауна.

По принцип съветват за малките бебета да са 1 акт над родителя. Аз не съм следвала това правило честно казано. Обличала съм го както аз съм облечена. Даже понякога е по-леко и от мен.

# 171
Когато се роди моето дете бяха подобни температури и го обличах с боди с къс ръкав и го повивах с тънка пелена.

# 172
Никога не е било у дома 22 градуса, просто няма шанс да се случи като навън е 37-8. Първия месец го държах с дълго ръкавче, но има едно по-тънки материи за бебешки дрешки, не плътните. После минахме на боди с къс ръкав и вече в разгара на лятото потниче. За завиване ползвах тензухена пелена на 2 сгъната. За баня не се е налагало да затоплям, просто затварям прозорци и врати да няма опасност от течение.

# 173
  • Германия
Боровинки можеш да дадеш, но ги срежи, не ги давай цели

Luellis, честито бебче! Помня ги тези емоции първите седмици с бебе вкъщи 😅 и ние сами си гледаме децат, помощ от баби не сме имали, не сме и искали! Успокой се и не се паникьосвай излишно!
Бебето го пази както от изстиване, така и от претопляне, гледай всичко да е с мярка. Аз моите като новородени ги обличах с боди, отгоре блузка и клинче/панталонче/ританки. Ако гръбчето е топло, значе му е добре на бебето. Като спи му мятах някаква пеленка отгоре

# 174
Снощи малкият взе да хърка, за кратко време се появиха секрети и не можахме да спим през нощта - давеше се, плачеше. Ходихме днес до спешното отделение - предписаха Амоксиклав, добре, ама като беше на 6 месеца му се повдигаше от него, ама като давах по малко всичко беше ок, сега обаче (на 1 година) повръща абсолютно всичко от стомаха си. Съвет някой? Главата ми ще  иизпуши. Направих инхалация по-рано с физиологичен разтвор.. другото което изписаха е фенистил капки, ама и тях повърна. ☹️

# 175
Е как ей тъй антибиотик, без да се разбере причината.
На 6м същото ли са изписали и какво значи малко, дозата трябва да се спазва иначе може да се стигне до резистентност.
Бързо оздравяване желая!

# 176
Не, не. Преслушаха го + гърло. На 6 месеца се разболя от бронхиолит и предписаха същия АБ, давах точната доза, но не изтисквах спринцовката наведнъж, а по малко да го преглъща и да не му се гади. Благодаря за пожеланието! ☹️❤️

# 177
Може и от секрети да повръща.Знам,че инхалациите много помагат.Съвет обаче в случая не се сещам, може да е симптом, може и от антиб.да е гаденето, в бузката отстрани ако се сложи пак ли повръща
Ако не се получат нещата мисля,че сменят антибиотика или фирмата, а е същия състав, ако не му понася, някои са много неприятни

# 178
А, каква му е диагнозата на детето? За едни секрети да изпишат антибиотик е безумие и изобщо не бих го дала. Да не говорим, че трябва да се пусне микробиология, за да се види, дали някоя бактерия не е причина за тези секрети.

# 179
Изобщо не бих дала АБ.

Общи условия

Активация на акаунт