За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 773
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Нашата рева веднъж около 30 мин в кошницата,беше в такъв период -да седи и гледа ,на около 9 м.Ами реве,не реве там седя докато стигнем,с опънати колани и толкоз.Тогава купихме стол за кола,за да седи седнала и да гледа навън и не се е нервила повече .

# 256
Дъщеря ми не е имала такъв ревящ момент, но категорично съм против напр да спи гушнато в мен ако реве и подобни, веднъж става белята, ако е нужно спираме, за хранене, за разсейване и почивка...
Аз се возя при нея по мое желание, ако мрънка я занимавам с играчка, книжка.

# 257
  • Пловдив
За потенето на главичката в столчето за кола, може да сложите някаква пелена. Също така да прецените с какво е облечено детето, докато е в столчето. Аз на дъщеря ми слагах бархетни пелени, докато беше в кошницата, до година и половина, че дори и по боди много се запотяваше (кошницата беше от количката и явно беше със запарваща материя). Сега в столчето се поти по-малко, но климатроника в колата работи нон-стоп.

# 258

Да, точно тази взехме преди малко. Аз харесах и Chicco Ohlalà, която е 3.8 и почти не се усеща, но в желанието си да я олекотят максимално, са махнали педала на спирачката и цялата ос между колелата се ползва за такава. Аз по принцип си помагам с нея редовно (бордюри, приспиване на бебока и т.н.) и ако всеки път се включва спирачката като натисна, би било доста неудобно. Харесах също и Макларън Марк - 3.3, но тя също имаше някои недостатъци.

ala.bala, нашата количка е Chipolino April, мисля, че беше 6 кг обаче. А за нещо такова леко каквото описваш се сещам за още по-леките колички от този тип: http://kasida.bg/bebeshka-lqtna-kolichka-hauck-gos-blue-2014-46-29154.html

Да, тези са много компромисни варианти, които стават за по-кратко излизане. В Дундьо има подобна Lorelli, също за около 60 лв.. Би свършила страхотна работа. По принцип аз бях решила да купувам лятна количка, не бях обърнала внимание на това колко леки има.

Благодаря.

# 259
Нашата е ревала само тогава,но пътувахме над три часа,което също си оказва влияние.Аз седя отпред от горе -долу като взехме столче,бях свикнала при нея,но веднъж мъжът ми поиска да седна до него и там си останах.Даже не се бях светнала,че когато шофирам аз тя пак е сама 😁😁 ,просто ми беше навик да седя до нея.След това много пъти сме пътували извън града и никога не е имало проблем.

# 260
  • Пловдив
Моя още е с кошницата в колата и като се напъне както трябва и си разхлабва коланите сам, та не винаги е до това, че родител не ги затяга.

# 261
  • Германия
Не знам какво ви в столчето, но по принцип механизмът така е направен, че да не могат току-така да се разхлабят, камоли от бебето. Ако са добре затегнати, бебето си седи точно там където му е мястото и не шава много много.

Из фб групите съм виждала такива неща, че лошо ми става - детето или изобщо не е закопчано в столчето, или коланитв са омотани и хлабави, или само около кръста са сложени… абе всякакви глупости, щото така “да не му пречат”, “да му е широко” 🙄

# 262
  • София
Малкият е ревал, крещял и какво ли не в колата. Спирали сме, ако е много напечено положението. Иначе в стола, закопчан и това е. Потил се е, ако е случайно с по-плътно облечен, а в колата е станало топло. Иначе сме с климатик и няма проблеми. Колани да разхлаби никакъв шанс. То аз едвам натискам механизма да ги освободи,за да ги отпусна, а за него да не говорим.
Слагала съм тензухена пелена под главичката, но не е спасявала особено положението.

# 263
За да се разхлабват коланите, или нещо не е монтирано като хората, или кошницата/стола е с нулево качество. Аз не мога да разхлабя коланите на стола и със зор го откопчавам, камо ли детето да успее (на 2г е почти).
Мястото на детето е вързано хубаво в стола. Ревяло, не искало… ще спирате, ще се правите на маймуни, за да го забавлявате, като трябва.
Изумена съм просто от коментарите през последните дни. То не бяха столчета от 200 лв, щото няма смисъл от скъпо, изглеждало добре, ще се ползва 12-13г. Коланите няма да затягаме, че да му е широко…

# 264
  • София
Да кажа само, че казаха, че има памперсен дерматит. Изписа кремчета за мазане, макар че според мен и със смрадлика се оправи.
Продължавам да захранвам.

# 265
Да кажа само, че казаха, че има памперсен дерматит. Изписа кремчета за мазане, макар че според мен и със смрадлика се оправи.
Продължавам да захранвам.

Провери само кремчето да не е някое кортикостероидно, че нашата лична такова беше изписала когато бебо беше на 2месеца със страшен обрив от претопляне. Аз разбира се, без да гледам, веднага казах на моя мъж да ходи да го купува. Добре, че беше един негов колега да види какво купува и да го предупреди, че е кортикостероид. Confounded
Разбира се, след като разбрахме не сме го мазали.
Използвахме един крем с цинк на Uriage и всичко мина за няколко дена. Simple Smile

# 266
За сополи какво ползвате?

# 267
Куикс спрей

# 268
  • Германия
Физиологичен разтвор и капки с ксилометазолин за отпушване на носа преди сън. И чакам да минат след около седмица

# 269
  • София
Всичко съм използвала за сополи, за съжаление при дъщеря ми винаги обръща в задна хрема и каквото и да дам 10, 14 дни си минават до пълно оправяне.
Може би коларголът и е помагал най-много.

Общи условия

Активация на акаунт