За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 338
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ви Simple Smile  наистина разбирам за нуждата от гушкане. Просто имс някакви интервали от по 4 часа, в които се изнервя и не иска да спи.. Плаче. Започна всичко да ме боли от това носене-кръст, ръце :/ иначе имаме слинг и днес постоя в спокойно настеоение 5 минутки. Просто в млмент на истерия ми е трудно да го сложа в слинга и имам чувството, че повече се изнервя. Имаме и пелена зс повиване и направи един спокоен сън в нея. Ще продължавам с опитите. Просто се отчайвам на моменти, че не мога да го разбера и утеша. Явно се превъзбужда лесно и изпускам е момента за съня.

# 76
Когато го слагате в слинга, гледайте да е спокоен, нахранен и със сменен памперс. Аз докато връзвах слинга също така правех и полюшващи движения.
Пс. Също така се опитайте наистина да сте спокойна, защото малките човечета усещат. Колкото и да е трудно в началото и да се чудиш за всичко дали е правилно и дали това е нормално. Подбирайте си и съветите от близки хора, че понякога уж с добро дадени - всъщност само пречат за създаването на спокойна среда за майката и бебето. Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 00:31 от Miya_73

# 77
Четири часа е много ,прекалено много.Пробвайте да го приспите на 40 мин,60 макс ,даже са много.В началото е така,ще се нагодите после.Нашето момиче три месеца спа върху мен.дневните си дремки.

# 78
При нас имаше такива периоди от мнооого дълго будуване за новородено.. до 20я ден само ядеше и спеше, но след това започна това дълго будуване. Случвало се е от около 15:00 часа до към 20:00/21:00 да не успее да заспи… реално тогава започнаха коликите, а и може би и ние сме изпускали момента с приспиването. Само това я успокояваше - гушкане и сучене нон стоп. В началото е трудно, всичко е много хаотично, но този период минава изключително бързо. Почивай с бебето, колкото и банално да звучи, всичко друго може да почака. Когато близки ти предлагат помощ, то нека да е с домакинската работа, а не с бебето Wink
Бебето има нужда от теб, гушкай го и спете заедно Blush

П.С.: повиването при нас помагаше много, на мен консултант по кърмене ми показа как правилно да повивам. Също така и белия шум Heart
Друго, което мисля че ще ти е полезно:

https://youtu.be/UNsHYhiGtOE

# 79
Кога бебетата минават на 2 дремки през деня? Моите на 8м си имат 3, като първата и последната са по 30-40 мин, обедната е 2.30-3ч. Знам, че след годинката вече остава само обедната, но се чудя дали вече не трябва да минат на 2. Понякога мн трудно заспиват, особено едното.

# 80
  • София
Малкият мина на 2 дремки още на 5м (доста рано). На 1 дрямка минават в периода 12-18м като 12-13м е доста рано.

# 81
Към края на 8 месец минахме на 2 дремки.

# 82
Моето дете на 9 месеца мина на две дрямки, а на една - на година и два месеца Simple Smile

# 83
На 2 дремки мина на 11 месеца.
На 1 мина между 1г2м и 1г3м. Simple Smile

# 84
  • Пловдив
Нашата на 8 месеца мина на две дремки. Сега е на 1г и 1 м и още си има две. Не може да издържи сутрин и заспива седнала дори 😃

# 85
Искам да попитам дали мога да сменя коша за новородено с летния кош при положение, че бебето ми е на 3 месеца? Категорично не желае да се вози в коша за новородено вече от 2 седмици насам, плаче и се вози вътре само ако спи дълбоко иначе започва голям рев, докато не я извадя... Разходките са мираж или са само за 20-30 мин около блока, ако я сложа вътре заспала. Имам чувството, че може да й е скучно вече само да си лежи вътре, тъй като е доста активна, иска да гледа и т.н. но не знам дали с летния ще й е удобно и дали няма да бъде опасно по някакъв начин за нея? Thinking

# 86
Искам да попитам дали мога да сменя коша за новородено с летния кош при положение, че бебето ми е на 3 месеца? Категорично не желае да се вози в коша за новородено вече от 2 седмици насам, плаче и се вози вътре само ако спи дълбоко иначе започва голям рев, докато не я извадя... Разходките са мираж или са само за 20-30 мин около блока, ако я сложа вътре заспала. Имам чувството, че може да й е скучно вече само да си лежи вътре, тъй като е доста активна, иска да гледа и т.н. но не знам дали с летния ще й е удобно и дали няма да бъде опасно по някакъв начин за нея? Thinking

Кошът за 6+ месеца не винаги има напълно легнало положение и съответно може да увреди нежното бебешко гръбче. Ако има напълно легнало положение е възможно да пробвате. Чувала съм, че кошът 6+ е по-твърд и малко по-неудобен за малко бебе, ама любопитството може и да надделява или да не е вярно за всички. Като за начало разгледайте дали кошът 6+ при вас има напълно легнало положение.

# 87
Профилактичните изследвания в 6 месец освен кръв и урина включват ли ехография? Защото на нас ни дадоха и направление за ехограф, но при нас има съмнения за рахит, но така и не разбрах дали заради това го даде докторката…

# 88
Профилактичните изследвания в 6 месец освен кръв и урина включват ли ехография? Защото на нас ни дадоха и направление за ехограф, но при нас има съмнения за рахит, но така и не разбрах дали заради това го даде докторката…

Да, включва се ехография на коремни органи.

# 89

Извинявам се, може ли да попитам защо има такива съмнения? Питам защото на бебка (6м+) и се поти отзад главата (като се кърми може и аз да я изпотявам, не знам). Поти се и като си лежи сама понякога отзад на врата, и иначе гръбчето. За зад врата четох, че това бил от симптомите. Не знам да не би да се филмирам нещо. На 23С държим вкъщи...

Общи условия

Активация на акаунт