За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 359
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
При нас беше същото, обилно потене на главичката докато суче. Също доста се потяха крачетата, а бяха ледени в най-голямата жега. Докторката каза, че главата “не ѝ е мека” , но увеличихме витамин Д за месец и половина. Нейното обяснение беше, че по-скоро децата растат много бързо и нервната им система не е достатъчно развита, тоест изостава спрямо бързия растеж. Изписа също така калциев глюконат и витамин Б комплекс и хомеопатия - Silicea и Thuya.
Обаче не знам от приема на минералите ли, откакто преминаха жегите изобщо не се е изпотявала Rolling Eyes така, че възможно е да е просто от топлото, някои деца се потят повече, аз като дете се потях много на главата.

# 91
Според вас кога най-рано мога да запиша детето на плуване?

# 92
Искам да попитам дали мога да сменя коша за новородено с летния кош при положение, че бебето ми е на 3 месеца? Категорично не желае да се вози в коша за новородено вече от 2 седмици насам, плаче и се вози вътре само ако спи дълбоко иначе започва голям рев, докато не я извадя... Разходките са мираж или са само за 20-30 мин около блока, ако я сложа вътре заспала. Имам чувството, че може да й е скучно вече само да си лежи вътре, тъй като е доста активна, иска да гледа и т.н. но не знам дали с летния ще й е удобно и дали няма да бъде опасно по някакъв начин за нея? Thinking
Ако ляга напълно ,да .Не съм имала кош за новородено ,а количка с напълно легнало положение

# 93
Според вас кога най-рано мога да запиша детето на плуване?
Тук съм чела, че някои ги водят от новородени. Ние сме в малък град и при нас най-рано на 4г ги приемат за съжаление. Определено, ако имаше възможност бих я записала от бебе още.

# 94
И аз бих искала да я запишаа от рано на нещо, но в град Стара Загора май няма такова.  (или бъркам)

# 95
Bonni, на тенис от 3г. ги взимат, вече се информирах.
За момиченца може и някакви танци или гимнастика/балет да има. Днес видях такава брошура закачена на оградата на близката детска градина. Щом е там, значи става за тази възрастова група. Simple Smile

# 96
  • Пловдив
Little heart, записах го като беше на 3 месеца /можело и от по-рано, но аз не бях разбрала/. За Пловдив коментирам.

# 97
  • Пловдив
На плуване в Пловдив от самото начало може на плуване за бебета. Нашата я водя от 10- месечна и сме в големия басейн заедно, много е весело и за двете.

# 98
Дали мога да имам доверие на измерване с кантар по следния начин - качвам се, докато съм гушнала бебето и после се меря без него, за да разбера колко тежи в момента? Thinking

# 99
Трудно и като цяло няма да е точно по мое мнение и опити.

# 100
  • София
Ние сме пробвали да го мерим така. Не е точно, винаги има разминаване с този при педиатърката (теглене в 1 ден).

# 101
И при нас има разминаване - от около 100-200 гр, с толкова бебето е по-малко по везната на педиатъра.

Бърз въпрос: Адаптирано мляко от 1 се минава на 2 при 6 навършени, а не при 6 започнати месеца, нали? Че нещо се зачудих като видях описанието на кутията.

# 102
Ел кантарите теглят с точност  около 100 гр,което при бебе не е като 100 гр при възрастен.

# 103
Ние вкъщи имаме бебешки кантар и пак имаше разминаване с мерките на лл. От 10кг+ вече я теглим на нашия кантар.
То малко не е въпрос за детето. Но срещу нас е дг и само като слушах днес музиката и ми идеше да ревна. Има ли друга чувствителна майка като мен? Joy как се справяте, когато трябва да оставяте детето на дя, дг или училище без да ревете? Направо не знам как ще ходя един ден по такива мероприятия. Не искам и детето да ме вижда така.

# 104
Miya, при мен има дни, в които не искам да се отделям от него и се чудя как ще го пусна на ясла.
Има и такива дни, като днеска, в които се моля вече да е тръгнал. Grinning
От сутринта не ми е добре на стомаха и нямам сили нито да си играя с него толкова много, нито да го разхождам навън. Ами някакъв ужас беше сутринта в къщи. Като се тръшна пред входната врата за разходка и като видя, че няма да стане се почна рев, мрънкане, търкаляне. Значи, идеше ми да му стегна една раничка и на ясла.

Общи условия

Активация на акаунт