За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 354
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз съм Ви писала, до 2,6 м съм гледала и двамата зседно с мм.Тегаво е, особено като имаш ангажименити и са навсякъде залепени. Сега е на дг, оставям към 7,35 и вземам към 17,40,това е.

# 106
Здравейте. Имам син на 4 месеца, който се роди я 35 г.с, съответно 3 месеца коригирана възраст. Искам да попитам, нормално ли е, че все още не му е супер стабилна главата? (не ме нападайте, не ги знам тези работи и се притеснявам) Под стабилна имам предвид, стабилна като на възрастен човек? Защото като го вдигна и държа пред огледалото например, се случва понякога да я клатушка наляво надясно, не много, но все пак не мога да кажа, че е стабилна на 100%. 😔

# 107
Mamasita, от моя личен опит е нормално. Синът ми си стабилизира главата на 4 месеца окончателно, а е роден седмица преди термин.
Като цяло двигателното му развитие до един момент вървеше доста по-назад от описаното в книгите. Обърна се чак на 6 месеца, а седна на 9.
От един момент нататъка обаче много се забърза. Проходи преди годинката, а сега на 1г3м не се спира - ходи, катери се, проабва и да тича. Simple Smile

# 108
Може ли да се появи цицина на челото без да има синина? Днес на обяд ми направи впечатление нещо на челото на детето, но на същото място има пъпка от комар и реших, че се е разчесала и я е раздразнила. Сега след сън обаче вече си се вижда цицина с просто око, но няма синина и като я пипам явно не я боли, защото не реагира. Днес падна на площадката, не я видях дали си удари главата, но даже не се разплака, само стана и си изтупа ръцете и продължи. Пък и все си мисля, че щеше да има и синина, и преди се е случвало.. Не знам от какво друго може да е..

# 109
И при нас има разминаване - от около 100-200 гр, с толкова бебето е по-малко по везната на педиатъра.

Бърз въпрос: Адаптирано мляко от 1 се минава на 2 при 6 навършени, а не при 6 започнати месеца, нали? Че нещо се зачудих като видях описанието на кутията.
С единицата можете да си карате спокойно докато навърши 1 година и не е необходимо да сменяте.
Особено пък ако детето е с чувствителен стомах!
Направих тази глупост да сменя млякото и вече седмица не мога да му оправя акането!
Помолих сестра ми да ми купи мляко и тя решила, че трябва да му купи тройката защото бил на 12 месеца и сега ми иде да я удуша.

# 110
Кашлица, червено гърло,запушен нос уж сме
 добре а имала сега задни секрети казаха ми да пръскам тонимер хипертоник,на вас какво ви е помогнало за задни секрети.....😭

# 111
Мами,аз съм ужасна майка ☹😭 .. Днес следобед си играехме с дъщеря ми (3 месечно бебе) на дивана в хола и тя заспа,реших да я оставя да спи на дивана.Отидох в кухнята за 3 минути и бебка падна от дивана.Долу е килим,но до дивана има маса.Не знам какво стана.Помня само,че я взех много бързо.Не мога да спра да плача.Когато я взех,тя много плачкаше.Успокоих я,смееше се.Заспа си спокойно,както всяка вечер.Но моля ви,кажете ми да идем ли утре на доктор? Да й звънна ли? За какво да следя? Не се чувствам добре,не мога да заспя.Толкова ми е виновно и мъчно.

# 112
Спокойно. Няма бебе което да не е падало поне веднъж. Ние спим на земята понеже ми омръзна постоянно да го вардя.
Наблюдавай дали детето се държи необичайно, дали е повече сънливо от обикновено и изобщо за неща които не са нормални за него.

# 113
Не си ужасна майка !Всички падат в един момент. Нашата беше паднала когато баща й заспа преди нея ,но е перфектен баща .Тя се е уплашила повече отколкто я е заболяло .

# 114
Погледни за синини или цицини, гледай дали ще повърне или вдигне температура в следващите 24 часа. И друг път, няма за 2 секунди, оставяш си бебето в леглълцето. И аз научих това по трудния начин. На тази възраст бебетата са гумени, с мек череп и меки кости. Дано всичко да е наред.
Аз веднъж така, бях много измерена, и само си сложих главата на леглото, а той не въртеше до мен на леглото. И се събудих от едно силно Туп, въртял се, въртял се и паднал... и аз се чувствах много виновна

# 115
https://bebuvki.com/parvoto-padane-na-deteto-vsichko-koeto-da-zn … o-losha-mayka-si/

Тази статия ми е в отметки относно падания на бебето, много е подробна.

# 116
На някой случвало ли му се е детето му да вдига почти 38 вечер и през нощта, а на сутринта да няма температура? За втори ден ни се случва и ми стана странно вече, не знам да звъня ли на педиатър. На 2г е. Има си зъбчета, които избиват към момента, дали е от това?

# 117
https://kenguru.bg/12+vyprosa+za+temperaturata/1/MlW-gRWbIRWzMhK … XQxOPYJm7cFiHg1iT Ето тук има много добра информация за температурата. Според мен, когато почувствате, че нещо не е наред, тогава звъннете на педиатър. 😊 Иначе пише, че може и от зъби е.

# 118
Ако се задържи може да пуснете и една стер.урина в лаборатория.

# 119
Какъв матрак е подходящ за дете на 1г и 3 м. Ще правим легло на пода и искаме да вземем голям направо, но не знам какъв да е матрака

Общи условия

Активация на акаунт