За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 368
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Ако имаш матрак но не ти харесва, можеш да вземеш един топер.
Ние свалихме матрака на спалнята на земята и сега двамата спим спокойно.

# 121
Ако имаш матрак но не ти харесва, можеш да вземеш един топер.
Ние свалихме матрака на спалнята на земята и сега двамата спим спокойно.
Имаме, но е много малък. Леглото ще е за матрак 90/ 200 , затова ще купуваме. Ще го правим тип монтесори на пода

# 122
Little heart, записах го като беше на 3 месеца /можело и от по-рано, но аз не бях разбрала/. За Пловдив коментирам.

Къде в Пловдив?

# 123
На първо време сложи един матрак на земята и после му мисли за подматрачна рамка. Аз искам да оставя матрака максимално ниско защото ми омръзна да пада.

# 124
Моята е голяма че още пада,сещам се веднъж беше на дивана права,за секунда се обърнах тя беше по очи под масата ....

# 125
  • София
Малкият се научи много бързо да слиза и да се качва от спалнята и дивана. От дивана пада често, но само като се засили и забрави, че някъде там има под.

Дали Или, харесайте някой по твърд и все пак височина някаква да има (15-20см). Ако решите и топ матрак може да сложите, ако нещо на детенцето не му е удобно. Отидете в магазин и някой консултант да ви препоръча направо.
Ние на пролет ще му правим стая, но с легло от Икея и преграда, която е голяма (от тези меките, захващат се на подматрачната рамка). Самото легло ще е допряно до стена, та няма да има къде да пада. Само към стената ще мислим как да омекотим, че много се върти вечер.

# 126
Това се чудех по-твърд ли, с мемори пяна може ли иначе сме измислили как да обезопасим да не пада

# 127
Матракът за деца трябва да е твърд.

# 128
# 129
  • Германия
Проблем ли е, ако две годишно дете не спи на възглавница? Нещо много почна да се върти, да си мести главата. Виждам, че нещо не и е удобно, обаче не иска възглавничка. Слагам детска, тънка не иска. Слагам я на моята пак не иска. Слагам я докато спи, след пет минути се събужда и я хвърля.

# 130
Проблем ли е, ако две годишно дете не спи на възглавница? Нещо много почна да се върти, да си мести главата. Виждам, че нещо не и е удобно, обаче не иска възглавничка. Слагам детска, тънка не иска. Слагам я на моята пак не иска. Слагам я докато спи, след пет минути се събужда и я хвърля.

Пробвала ли си с по-голяма плюшена играчка?
Малкият от 1г спи с едно куче и се наглася върху него както му е удобно. Най-често го гушка между краката или ляга изцяло върху него.

# 131
  • Германия
Да, тя спи с играчка, но я гушка с една пъка. Имам чувството, че като легне главата и остава на ниско, спрямо тялото. Голяма е и пълничка, ще трябва да я науча на възглавница. Може някоя друга да взема. Нашите са обикновени. Ако имате предложения, ще се радвам да споделите.

# 132
Може ли да споделите какво правите със смяната на времето? Измествате ли режима на децата за сън и хранене, плавно или изведнъж, изобщо как им се отразява? Предстои ни и това с моя юнак, тогава ще е на 5 месеца почти.

# 133
Щом детето не иска възглавница не го насилвайте.
Спането без възглавница даже е препоръчително.

# 134
+1 щом не иска, не го карайте да ползва възглавница. Даже по-добре без, независимо от възрастта.

Общи условия

Активация на акаунт