За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 380
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
И аз мисля,че без е по-добре.
За часът, почти не местя, вече мисля,че 3 пъти го минахме, някак се нагласят с времето и аз също, имам чувството,че до дни и чрез гледане на новия час забравям,че е имало стар.В един момент отново сме в графика си по новия час, става от само себе си за седмица. Не ляга по-късно от 21ч от многооо време, може по-раничко, но дори да е дремнала инцидентно до 19ч (по-късно не бих я оставила да дреме) после дивее и пак търси да спи в 21ч
Онзи ден бяхме на разходка цял ден и успя да дремне 40мин в колата към 13ч, беше й малко и в нас инцидентно дремна още до 19ч.Вече си търси да си спи в кошарата, най-спокойно й е.

# 136
  • София
Нищо няма да правя със смяната на часа. Няма шанс да му изместя с по 10-15мин плавно, той просто си заспива в даден час. Ще го оставя да си нагласи сам режима за няколко дни и да си влезе в ритъм. Ще е трудно със ставането, но една седмица дано се издържи.

# 137
За пети път вече ще сменяме часа. Нищо не съм правила, но аз не спазвам часове като цяло. Ляга и става когато иска.

# 138
Аз спазвам часове и има твърдо установен режим .Но със смяната за три-четири дни се намества пак,нищо драматично не е имало до сега .

# 139
За интервали на будуване ползвам приложението Huckleberry и определено ми беше от помощ. Отделно постоянно гледам какво качват и споделят консултантите по сън.
Абсолютно съм "За" спазването на режим.

Насочете ме към паста за зъби и напръстник, синът ми вече има два зъба и ми препоръчаха да започна от сега с миенето им.

# 140
Искам да попитам дали за бебе, родено съвсем в началото на 37 г.с. трябва да се коригира възрастта по седмици/месеци и може ли да се отрази това евентуално на двигателното развитие? Thinking Бебка се роди 3 седмици преди термин и скоро стана на 3 месеца, но ако се беше родила около термин, щеше да е на 2 месеца и 10-тина дни. Въпросът ми е дали трябва да се водя по това, че се роди по-раничко при следенето на развитието й? Питам най-вече, защото все още не държи стабилно главичка, докато връстниците й могат вече:thinking:

# 141
  • Бургас
Малкия ми син се роди 3 седмици преди термин. Дъщеря ми и тя почти толкова - 18 дни. И на двамата не са им коригирали възрастта. Все пак са доносени бебета. И на термин да се родят пак може да изостават в едно и да избързват с друго в развитието си.

# 142
И аз родих 18 дни преди термин и не е била с коригирана възраст. Роди се голямо и здраво бебе (3.850кг и 52см). Главата си на месец я държеше абсолютно стабилна. Племенницата ми пък до 5 месеца й се клатушкаше главата, нищо, че беше почти на термин родена.

# 143
  • Германия
За интервали на будуване ползвам приложението Huckleberry и определено ми беше от помощ. Отделно постоянно гледам какво качват и споделят консултантите по сън.
Абсолютно съм "За" спазването на режим.

Насочете ме към паста за зъби и напръстник, синът ми вече има два зъба и ми препоръчаха да започна от сега с миенето им.
На Нук бях взела. Те са комплект паста и накрайник.

# 144
  • София
Паста на Nordics съм взела. Напръстник бях поръчала от някой сайт онлайн. Би трябвало във всеки детски магазин да има.

# 145
Колко горе-долу като грамаж трябва да яде бебе на 13 м.? Сутрин давам попара, която преди обожаваше, сега с мъка изяжда 3-4 лъжички. Замених я с каша от елда и плодове на Слънчо, към която е пристрастена. Та като й дам каша, изяжда цялата купичка. На държавна детска кухня сме, 3 бурканчета по 190 гр. Реално от всяко не знам дали изяжда и сто грама. А храната е много вкусна. Като се тръшка много й давам пюре Гербер - любимото й. И него отказва. От месец и повече няма промяна в теглото и не знам дали изяжда и 400 гр. храна дневно.🤔

# 146
Здравейте, кога са препоръчителните прегледи при орторед като месеци?

# 147
Здравейте, кога са препоръчителните прегледи при орторед като месеци?

Ние я заведохме когато беше на месец и половина и ортопедът каза, че това е перфектната възраст за преглед.

# 148
Колко горе-долу като грамаж трябва да яде бебе на 13 м.? Сутрин давам попара, която преди обожаваше, сега с мъка изяжда 3-4 лъжички. Замених я с каша от елда и плодове на Слънчо, към която е пристрастена. Та като й дам каша, изяжда цялата купичка. На държавна детска кухня сме, 3 бурканчета по 190 гр. Реално от всяко не знам дали изяжда и сто грама. А храната е много вкусна. Като се тръшка много й давам пюре Гербер - любимото й. И него отказва. От месец и повече няма промяна в теглото и не знам дали изяжда и 400 гр. храна дневно.🤔
Попарата освен калории нищо друго няма. Опитай да разнообразиш закуската. На пазара има хубави каши и след като и харесва с пюре смесвай с няколко лъжици.
Моя яде около150 гр три пъти на ден.

# 149
  • София
Моят на 11+++ яде порции по 220гр + десерт плодове към обяда и вечерята (стават по около 250гр). Закуската трудно мога да я сметна колко грама е. Например днес яде филийка със сирене и яйце + чаша айрян + 40-50гр плодове. Между храненията също я пауч, я бисквитка, я още плод хапва. Кухнята има опция и за порция 300гр, но няма да я изяде все още. Не е едро дете към момента, към 79-80см и малко над 10,500.

Общи условия

Активация на акаунт