За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 380
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Колко горе-долу като грамаж трябва да яде бебе на 13 м.? Сутрин давам попара, която преди обожаваше, сега с мъка изяжда 3-4 лъжички. Замених я с каша от елда и плодове на Слънчо, към която е пристрастена. Та като й дам каша, изяжда цялата купичка. На държавна детска кухня сме, 3 бурканчета по 190 гр. Реално от всяко не знам дали изяжда и сто грама. А храната е много вкусна. Като се тръшка много й давам пюре Гербер - любимото й. И него отказва. От месец и повече няма промяна в теглото и не знам дали изяжда и 400 гр. храна дневно.🤔
Попарата освен калории нищо друго няма. Опитай да разнообразиш закуската. На пазара има хубави каши и след като и харесва с пюре смесвай с няколко лъжици.
Моя яде около150 гр три пъти на ден.
Слагам на попарата сирене и малко масло, но явно й е писнала. Пробвах с овесени ядки и кисело мляко, но нямаше особен успех. Само нагъва безотказно онази каша с елдата на Слънчо. Благодаря за отговорите, значи не яде толкова малко колкото ми се струваше. Иначе някои дни е само на каша и плод целия ден, грозде никога не отказва. Може и зъби да я мъчат.

# 151
  • Пловдив
Аз взех комплекг четки за уста на кика бу и паста за зъби Бочко.

На 2м. и 6м се карат на ортопед /препоръчително е дори и като са новородени да ги прегледа такъв, но в малко балници го правят/ и след това като проходят.

# 152
Овесени ядки с кисело мляко и на мен ще ми писнат. По- вкусни са с мляко, с и някои каши са направо с мляко.

# 153
Не мисля че всички деца ядат еднакво количество .Нашата никога не е била много ядяща .Сега сме извън цивлизацията и ние й готвим,но днес ни супа ,ни кюфте яде .За закуска беше овесена каша,за обяд изяде една филия хляб .Между храненията не й давам винаги.Общо взето яде на около 4 часа колкото поиска.

# 154
Нашата мома баща й я научи да яде обяд и вечеря с хляб. Винаги, особено като има месо, си иска сама и сочи към хляба. Натъпкал си половин филия хляб в устата, изяде точно пет лъжички и демонстративно застава права на стола и почва да нервничи. 🙄

# 155
Кашата на Слънчо да не е със захар и от там да я предпочита?
Децата са различни и минават през различни периоди, моята е ящна от раждането, но като проходи и се издължи хич не й личи, разбира се, не хапва празни калории или разни глупости, държа да хапва супи, плодове, зеленчуци, сега е 86см 12,400кг на 1г7м

# 156
Слънчо май на всичко плодово си добавят захар. Днес пак яде грозде като невидяла, от рибената чорба изяде точно 5 лъжици. Поне на обяд хапна огретен. Почвам да си мисля, че е й харесва как готвят, но някои дни и на пюретата се назландисва. От почти два месеца стои 9,400, но пък дръпна цели 5 см. Слаба си е като цяло, коремът й един плосък. 😁Мед. сестрата на ЛЛ вика: "Отсега си личи, че ще е фина."

# 157
  • Пловдив
На закуска давам овесени ядки с кисело мляко, принцеса със сирене и яйце, юфка с масло и сирене, кус- кус с масло и сирене. Не съм свикнала да ям сладко на закуска и не се и сещам да предлагам.
Има каша зърнена в нас на Холле ама изобщо не предлагам ни каша, ни пюре, мислех, че вече са големи за тях - на 13 месеца ще стане на 28.09. Даже мислех да я хвърлям кашата честно казано... до кога се предлагат каши на децата?

Нашата и тя яде с 300 зора, даже някой път пропуска следобедната закуска. Но пък си яде / пие стабилно количество АМ преди сън, пие АМ и в 5:00 сутринта. 😳🤪

# 158
Големи са за тях, да, не че пречи да се дава, но спокойно вече може от общата храна.
Иначе след отваряне е 4седмици годна кашата

# 159
  • София
Не мисля, че има някакво ограничение до кога. Аз спрях още в 7м да давам например. Не беше неговото, не го засищаше и замених с друго.

# 160
  • Пловдив
След няколко дена става на годинка, никога не е ял каши.

# 161
  • Пловдив
Големи са за тях, да, не че пречи да се дава, но спокойно вече може от общата храна.
Иначе след отваряне е 4седмици годна кашата

И значи ги хвърлям направо, мерси за инфото.
Бях ги взела, че беше с разстройство няколко дни лятото и беше на диета с каши, картоф варен и морков. Само дето ми заемат място сега.

# 162
Като казах каши, имах предвид зърнени. Просто не съм се изразила правилно. Давам както едро смляно мюсли, така и финно смляно. Имам няколко вида и понякога ги смесвам.

# 163
Здравейте! Предстои ни да си изберем педиатър за детето. Досега бяхме в частна поликлиника и "уж" имахме дежурен лекар и бяха денонощни, та не знам как е с личните лекари при децата и какви очаквания трябва да имаме. Примерно може ли да им се обаждаме по всяко време, гарантирано ли е, че винаги биха ни взели на същия или поне следващ ден (и за болничния за работа има значение това), защото ако вече са записани много деца, може и да са много натоварени като цяло и ни знам изобщо биха ли ни взели. Видео консултациите от полза ли са, защото чух че имало и такива вече? Просто да знам как стават нещата.

И второ - детето няколко дена имаше висока Т следобед и вечер, сега си загуби гласа, червено гърло, сополи и видимо разнразнена изглежда. Няколко майки ми казаха, че децата им имат същите симптоми, но ако някой от вас вече е минал по този път, моля да сподели за колко време е минало, какво сте приемали, имало ли е усложнения. Предписаха ни хомеопатични неща само и настръхвам просто. Предният път до бронхит го докарахме с хомеопатии и искам да си сверя часовника с други, за да знам да ходим ли на друг преглед сега.

Благодаря!

# 164
Ох, майки!!
 Помагайте, че сме сами с бебето ( на 2 седмици) и баща му - без грам помощ и съм кълбо нерви от неразбиране и непознаване на бебешките нужди. Първо ми е ..

1. Как, аджеба си поддържа температура 22 градуса в стаята с бебето? Проветрявам, оставям отворени врати, но си се вдига до 25,26 ВСЕКИ ПЪТ.... Не пускам климатик.. Не е жега да си изпотиш, но не и здравословно хладно, както пише навсякъде...

2. Облякла съм го с едно гащиризонче и съм го завила със завивка памучна от Angel baby, докато спи... Не му е студено нослето, но вече откачам , да не би да го простудя... Сърце не ми дава да му облека боди с къс ръкав отдолу, че ще му е жегичка...нали?! Sad((

На 7 етаж съм и е кошмарно с тези температури...

За къпането предполагам, че няма нужда да дозатоплям стаята?

Как да го обличам това дете... Уж висшУ имам, водя се умна, а ми идва да се разрева понякога, че нищо не знам ...

P.S - Ако помогнете с някой съвет, много ще ви заобичам!

Общи условия

Активация на акаунт