iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки, храни и козметика - 123

• 51 089
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Денис, моля те за мнението ти
Скрит текст:
за тази добавка и как се приема.Искам да подпомогна умората в очите и остротата на зрението си: https://de.iherb.com/pr/natural-factors-bluerich-super-strength- … -90-softgels/7049
Предварително ти благодаря Flowers Rose
Хубава е. Приема се на гладно, с повече вода.

# 241
Здравей,  Денис! Растителен или животински протеин е по-добър? Би ли предложила варианти за бременни?
Поръчах си колаген на Zint по твоя препоръка, могат ли да се комбинират и как е най-добре да се приемат? Благодаря!

# 242
  • София
Здравей,  Денис! Растителен или животински протеин е по-добър? Би ли предложила варианти за бременни?
Поръчах си колаген на Zint по твоя препоръка, могат ли да се комбинират и как е най-добре да се приемат? Благодаря!
Здравей!
Не съм фен на растителния протеин, защото растенията, които се ползват - соя и т.н. са богати на фитоестрогени, а никой дори не си прави труда да проверява, като кол-ва, видове и т.н. ( а те са голяма група) , освен това са и непълноценни протеини, което означава, че не съдържат всички АК, нужни за синтез на колаген, мускул и т.н. в тялото.
Ако си веган - тогава може да ги ползваш, защото нямаш друг вариант.
Колаген - Протеин, интервал 10-12 часа.
Ето предложения за Протеин, при бременност и кърмене:
https://www.iherb.com/pr/bluebonnet-nutrition-100-natural-whey-p … -2-lbs-992-g/9476
https://www.iherb.com/pr/garden-of-life-sport-certified-grass-fe … 57-oz-640-g/72528
https://www.iherb.com/pr/allmax-nutrition-isonatural-pure-whey-p … 2-lbs-907-g/67619
- приема се на гладно, с вода, час преди хранене
- еднократна доза до 20 грама

iHerb® код:   YUL919
5$ намаление - за първа поръчка
5% за следващи

# 243
Бихте ли споделили каква е дозата на ден за имуностимулиране от тази коластра? На етикета пише 1 гр. Достатъчно ли е?

Код FJR559

# 244
Каква е разликата между различните храносмилателни ензими? Как да избера кои са подходящи за мен?

# 245
  • София
... следващ
 код  25FISH  25 % намаление  
на Fish Oil & Omegas (EPA DHA)
Омега 3, DHA, EРA, Масло от черен дроб на треска, Масло от Крил,
Омега-3 oт водорасли, Масло от сьомга
Омега 7, МВИ, Масло от пореч,  Масло от черен кимион
Чиа, Ленено семе, Коноп, Масло от тиквени семки

- валиден 24 часа
- без условие за минимална сума на поръчката
- еднократен или двукратен - проверявайте
- валиден от 29 до 30.09
( от 20:00 до 20:00ч н.вр.)
Flowers Maple Leafbongobongo
Коластра-профилактична доза, за възрастни от 1 до 2 грама, зависи дали се приема самостоятелно или с други добавки, за подпомагане на Имун.с-ма.
За кожа, ... акне при по- големи деца ( над 15-16г..) - около 3 грама
Приема се на гладно, с вода, цялата дневна доза на един прием... поне 40 мин. преди хранене.

Каква е разликата между различните храносмилателни ензими? Как да избера кои са подходящи за мен?
Основните групи Храносмилателни Ензими са Липаза, Протеаза и Амилаза, които разграждат респ. Мазнините, Протеините и Въглехидратите.
Изборът на ензими зависи от възрастта, храненето и здравословното състояние... най-общо казано.
С възрастта, тялото намалява синтеза на тези основни ензими, респ. кол-вото им е малко и поради този факт - храносмислането и усвояването на полезните елементи от храната затруднето ...
При някои заболявания - напр. на панкреаса или СЧТ като цяло - също може да има проблем със синтеза и действието на ензимите.
Друг момент е, че за отделните групи храни - млечни, бобови, зеленчуци  и т.н. се включват/участват допълнителни ензими, като лактаза, алфа-галактозидаза, целулаза, хемицелулаза и т.н.
Ако ти липсва даден ензим, по-трудно ще смилаш съответния вид храна, ... а това се разбира от дискомфорта, който тя ти създава -  диария, подуване, газове, главоболие, гадене и т.н.
На въпроса - ако не знаеш какъв точно продукт да избереш  и ако си над 40г. - избираш продукт, който съдържа основните 3 групи ензими, да са в достатъчно висока потенция, защото и без това много производители включват и някои допълнителни ензими, макар и в много нищожни дози, почти нищо.
Ето за Бобови - боб, леща, нахут...
https://www.iherb.com/pr/enzymedica-beanassist-30-capsules/74609
Млечни
https://www.iherb.com/pr/nature-s-way-lactase-enzyme-formula-100-capsules/1933
https://www.iherb.com/pr/nature-s-plus-say-yes-to-dairy-digestiv … ble-tablets/41698

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 08:02 от denis.

# 246
  • София
А тези ензими добри ли са?

Имам гастрит, колит, но не са обострени и не ме притесняват особено.
Снощи от къщи не можах да поръчам, даваше ми, че за Германия избраните неща не са в наличност. Днес от работата - няма нищо такова.

# 247
Здравей, denis. Бих искала да те помоля за съвет относно пиенето на някои добавки и да кажеш дали е добра схемата, която горе долу съм направила по твои препоръки към съфорумки. Сутрин на гладно пия колаген, след 40 мин ХК, след още 40 мин закусвам. На обяд с храната (по-мазна) пия омега и магнезий, а вечер преди лягане протеин. Имам биотин, куркумин с черен пипер, пробиотик на CGN и добавката на Jarrow - CarotenAll, които нямам идея къде да наместя.

# 248
  • Бургас
А аз бих помолила за препоръка за Омега 3, която се доставя до Германия

# 249
  • София
Скрит текст:

Снощи от къщи не можах да поръчам, даваше ми, че за Германия избраните неща не са в наличност. Днес от работата - няма нищо такова.
Да, хубави са.
Храносмилателни ензими се приемат с храната

Здравей, denis. Бих искала да те помоля за
Скрит текст:
съвет относно пиенето на някои добавки и да кажеш дали е добра схемата, която горе долу съм направила по твои препоръки към съфорумки. Сутрин на гладно пия колаген, след 40 мин ХК, след още 40 мин закусвам. На обяд с храната (по-мазна) пия омега и магнезий, а вечер преди лягане протеин. Имам биотин, куркумин с черен пипер, пробиотик на CGN и добавката на Jarrow - CarotenAll, които нямам идея къде да наместя.
Сутрин на гладно - ХК... след 40 мин. се приема Колаген и след час или поне 30-40 мин - може да се храниш.
ПроБ е желателно да се приема на гладно, 2-3 часа след по-лека вечеря  ... тук ще ти е трудно с приема на Протеин, защото и той се приема за храна, а и трябва да се приема на гладно. До 1-2 часа би трябвало да се усвои, зависи какъв точно е протеина... ако има в него казеин... отнема повече време. ... или ПроБ трябва да е след протеина (1-2 ч.).
Всичко друго се приема след хранене, както и когато искаш.
Магнезият може и между храненията... вечер
По-мазно хранене - трябва да е за Омега 3, Куркумин, CarotenAll... тези трите, са добра комбинация и могат да се приемат на един прием.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 12:23 от denis.

# 250
А магнезият нали е най-добре вечер да се приема?
На мен ми се доспива от него и го пия вечер.

# 251
  • София
А аз бих помолила за препоръка за Омега 3, която се доставя до Германия
Тази е хубава:
https://de.iherb.com/pr/vital-nutrients-ultra-pure-fish-oil-700- … l-capsules/108151

# 252
Много благодаря, denis Flowers Hibiscus

Скрит текст:
Скрит текст:

Да, хубави са.
Храносмилателни ензими се приемат с храната

Здравей, denis. Бих искала да те помоля за
Скрит текст:
съвет относно пиенето на някои добавки и да кажеш дали е добра схемата, която горе долу съм направила по твои препоръки към съфорумки. Сутрин на гладно пия колаген, след 40 мин ХК, след още 40 мин закусвам. На обяд с храната (по-мазна) пия омега и магнезий, а вечер преди лягане протеин. Имам биотин, куркумин с черен пипер, пробиотик на CGN и добавката на Jarrow - CarotenAll, които нямам идея къде да наместя.
Сутрин на гладно - ХК... след 40 мин. се приема Колаген и след час или поне 30-40 мин - може да се храниш.
ПроБ е желателно да се приема на гладно, 2-3 часа след по-лека вечеря  ... тук ще ти е трудно с приема на Протеин, защото и той се приема за храна, а и трябва да се приема на гладно. До 1-2 часа би трябвало да се усвои, зависи какъв точно е протеина... ако има в него казеин... отнема повече време. ... или ПроБ трябва да е след протеина (1-2 ч.).
Всичко друго се приема след хранене, както и когато искаш.
Магнезият може и между храненията... вечер
По-мазно хранене - трябва да е за Омега 3, Куркумин, CarotenAll... тези трите, са добра комбинация и могат да се приемат на един прием.
Скрит текст:

# 253
Denis, този продукт как е най-добре да го ползвам, преди крем или самостоятелно.
Скрит текст:

# 254
  • София
Denis, този продукт как е най-добре да го ползвам, преди крем или самостоятелно.
Скрит текст:
Tози продукт е т.н. мъгла - за освежаване, хидратация, тонизиране... може да се ползва преди крема или след него... дори и когато си с грим ( по лек, където, все пак, има места по лицето и без грим Simple Smile )
Пръскаш от разстояние  30-40см или пръскаш нагоре и с лице напред, преминаваш през мъглата ... много е приятно. Може да се ползва за лице, шия, деколте ... рамене - през лятото

Общи условия

Активация на акаунт