Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 720
  • 776
  •   1
Отговори
# 345
  • Замък сред облаците
Бела, ще те излъжа коя потребителка беше, но потърси инфо в проблемното забременяване, имаше 1-2 сходни случаи където имало бактерии в матката и орален антибиотик не помагал, та се налагало промивки директно в маточната кухина.
Много се радвам, че др Цветков ти е дал надежда, от Искам бебе има негови пациентки и са доволни (със или без инвитро).

# 346
Момичета да ви попитам някоя от вас правила ли си е изследване за яйчников резерв. Не видях от дадените препоръчителни изследвания на първата страница да пише и за яйчниковия резерв. Когато бях преди месец да си пускам изследвания за витамини и щитовидна, попитах лаборантката какво трябва да пусна за да проверя яйчниковия резерв, тя ме погредна странно и с усмивка и вика под 25 години няма нужда да проверяваш и повече не попитах стана ми неудобно. Но следващия месец, когато си пускам пак същите изследвания, бих искала да и кажа направо това и това също ми пусни. Просто в днешно време според мен възръстта вече не играе роля, все по-млади жени имат проблеми и за мое успокоение искам да отметна и това в списъка си. Ще бъда благодарна, ако някоя от вас, която си е проверявала резерва ми каже какво всъщност е пуснала.

# 347
  • Замък сред облаците
Аз лично не съм пускала, но ЯР се оценява комплексно с кръвни изследвания на анти-мюлеров хормон и инхибин б на 2-3 ден от менструацията плюс ултразвуково изследване на антралните фоликули на втори ден от менструацията (да, по време на кървене; прави се от репродуктивен специалист; не обикновено АГ). Само АМХ и инхибин не са достатъчни, АМХ може да е фалшиво нисък при нисък витамин Д. Витамин Д играе голяма роля и за образуването на хубави яйцеклетки по принцип.
Виж в раздел в Проблемно забременяване, мисля че там имаше такава тема.

# 348
Много ти благодаря АА! ❤

# 349
Здравейте, момичета! Да се запиша и аз с кюретаж от днес, след спонтанен аборт в 7г.с Нямаше ембрион, а се оформи голям 4 см. съсирек. Ще пия антибиотик Ципрофлоксацин 5 дни и след 2 седмици съм на контролен преглед. Кога да очаквам евентуална менструация, че ми е голяма мъгла. До вчера гледах за развитие в различните г. с, сега отново чакам менструацията..

# 350
Много съжалявам Citygirl1. Бързо възстановяване психически и физически! Аз също преди 2 месеца претърпях спонтанен аборт (мисед). Д-ра каза, че до 40 дни трьбва  да ми дойде. Дойде ми на 27-мия ден след аборта и беше една идея малко по-обилен от обикновенно, но със същата продължителност както преди. Колко време ви каза на вас да се пазите?

# 351
Здравейте, момичета! Да се запиша и аз с кюретаж от днес, след спонтанен аборт в 7г.с Нямаше ембрион, а се оформи голям 4 см. съсирек. Ще пия антибиотик Ципрофлоксацин 5 дни и след 2 седмици съм на контролен преглед. Кога да очаквам евентуална менструация, че ми е голяма мъгла. До вчера гледах за развитие в различните г. с, сега отново чакам менструацията..
Съжалявам за случилото се. На мен в болницата ми казаха около месец. При мен дойде на 27мия ден след кюретажа. Беше изключително обилен, за първи път ми се случва такова нещо. Втория цикъл обаче ми се забави с около седмица от обичайното и е нормален.

# 352
Аг-то каза за 1 до 2 месеца е желателно да се пазим.
[/b]
Много съжалявам Citygirl1. Бързо възстановяване психически и физически! Аз също преди 2 месеца претърпях спонтанен аборт (мисед). Д-ра каза, че до 40 дни трьбва  да ми дойде. Дойде ми на 27-мия ден след аборта и беше една идея малко по-обилен от обикновенно, но със същата продължителност както преди. Колко време ви каза на вас да се пазите?

# 353
  • Замък сред облаците
До 45 дни се счита за нормално да дойде първия цикъл. Преди него секс само с презерватив, защото лигавицата все пак е остъргана и по-податлива на инфекции независимо че е изписан антибиотик. След първия цикъл АГ е редно да види на УЗ как върви възстановяването на матката и по това да даде зелена светлина.
Щом не сте видели ембрион предполагам се касае за кухо яйце. И преди съм писала, това вярвам е щадящия вариант, защото най-вероятно се касае за малшанс в оплождането, а не в друг здравословен проблем. И все пак ако имаш съмнения, в първия пост на темата са изброени изследванията, които може да провериш.

# 354
  • София
Здравейте момичета,

Записвам се и аз при вас.Ветеран съм от темата, даже вчера търсих, все още ни има на първа страница Blue Heart. Някои ме познават от темата  в ИБ Simple Smile. Та на кратко 2013та кухо яйце, последвал кюретаж, 2014та началото биохимична, и юли забременях със сина ми и родих март 2015та. Открихме ИР при предната бременност и превантивно слагах фракси и дуфастон приемах, ниски дози еутирокс и всичко беше наред. Нямам вродени тромбофилии, само намалена ензимна активност. Бременността ми беше патологична и отне доста време да се решим за второ. След почти година опити се стигна до инсеминация, неуспешна и ин витро на ЕЦ успешно. Приемах всичко възможно, АП+Фракси, металирана ФК, медрол, два вида прогестерон, лтироксин,всичко вървеше добре, чухме сърчице в 6та и 8ма седмица, но за съжаление в 10та беше спряло развитие. Последва отново кюретаж, заради приема на АП+Фракси вариант с медикаментозен не беше препоръчителен според док. Та днес съм на 2ри ден от цикъла, на 29я ден ми зацапа, 30я ден вече ми дойде. Пуснахме и кариотип, перфектни са резултатите там.На 23,12 имам час при доктор Калчев, до сега се следях в болница Щерев ( от лекарите там съм много доволна) но имам сраствания на яйчниците и запушвания на тръбите както и в епикризата пише възпалние на лигавицата, та искам консултация с него да видим има ли вариант за естествено забременяване и евентуално да обсъдим за лигавицата за хистероскопия. Та така, опитна съм по темата, както казах не ми е за пръв път. Този път съм решила да посещавам и психолог, избрала съм такъв който се занимава точно със загуби, трудна бременност, ин витро. Ще споделя опит как е, защото от опит мога да кажа, че остава дълбока травма преживяното и не мисля че се бях възстановила от предната трудна бременност и ми изплуваха сега всички стари травми и тревоги.

Желая на всички тук минимум два пъти да са във вълшебното списъче Purple Heart

# 355
Мацето, много съжалявам за преживяното.
Сега ми е 7ми цикъл след аборт в 16 гс поради спряла сърдечна дейност на плода. Много мъчително беше всичко и още се страхувам да започнем с опитите. Моята нормално протекла първа бременност беше през 2015 и за щастие имаме едно момченце.
Правих хистероскопия при доктор Цветков поради подозрения за перфорация на матката след аборт, които слава Богу не се оправдаха. В понеделник пусках имунологични в Надежда. Всичко е в норма, освен nkt клетки, които са 12 % при референтна стойност до 10. Някой има ли опит с това?
Успех на всички ви, които опитвате и дано новата година ни донесе желаното бебе!

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 11:44 от Joyforall

# 356
Disappointed RelievedЗдравейте ,момичета. За огромно съжаление и аз включвам в темата. Утре ми предстои медикаментозен аборт вследствие на мисед. Сърдечната дейност на бебето е спряла в 14+4 г,с, а го открихме чак в 17+5 г.с. Първа бременност ми беше, ин витро. Успяхме от първия опит, но беше за кратко Disappointed RelievedПърво се обвинявах как не съм могла да усетя, защо не съм имала симптоми, защо съм била спокойна, ако нещо се случва, но Бог така е решил. Опитвам се да се държа и да вярвам, че е било за добро, че може би Господ го е спасил от нещо. Много ми е трудно и мъчно, физически знам, че ще се възстановя, но раната в душата си остава. Вярвам и пожелавам на всички нас да гушкат скоро живи и здрави бебчета. Нашите звездички винаги ще са с нас и ще ни помагат и вярвам, че скоро да ни доведат техните братчета и/или сестричета. Искам да питам, понеже аборта и кюретажа ще ми е в Токуда, как се процедира в частните болници с платен преглед? За един ден ли се случва или трябва да нощувам в болницата? Носят ли се дамски превръзки, дрехи, вода и т.н. или ги осигуряват в болницата?

# 357
  • Nederland
Salsera , не мога да ти дам съвет кое какво , но искрено съжалявам , че преживяваш това 🙁 Мога само да кажа , да се наплачеш и да си го изживееш и ако имаш нужда да говориш за това , просто говори .
Ще имаме своите рожби , вярвам го ! ❤

# 358
  • София
Salsera силни прегръдки дано мине леко. Вече сигурно са те приели. Клиничната пътека е 3 дни, аз пуснах на частно и възстанових половината чрез ДЗИ половината, и бяха само няколко часа прием.

# 359
Здравейте, момичета. В петък ми беше кюретажа. Всичко мина леко и бързо. След 10 дни съм на контролен преглед. Даваха ми 2 вида антибиотици, като единия още го продължавам. На третия ден като ме изписаха, вечерта, както и днес ме боля странно корем, сякаш някой ме е прерязал или си седял дълго време свит и като станеш те боли. Имах и газове. Говорих с докторката и тя каза, че и болките, и газовете са нормални след операцията. Може матката се свива, аз така си го обяснявам. Кръвта почти изцяло намаля, изглежда като в последен ден на цикъла и е много малко. А уж бяха казали, че може до 10-12 дни да кърви. Пуснахме генетични и хистологични изследвания на плода, но за първите ще чакаме месец-два. ...Момичета, като отидох в петък имаше една страница пълна, може с около 20 момичета, които бяха за прием същия ден. Това е ужасно, не знаех, че се случва толкова често. Аз лично бях с две момичета в стаята, всички бяхме с първа бременност. Обещахме си следващия път като се видим да бъде за живо и здраво раждане, дай Боже.

Общи условия

Активация на акаунт