Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви могат да бъдат причините за пронизващите остри болки при рязко движение, клякане и кихане след кюртаж и прием на Дуфастон?
Какво може да означава откриването на киста след кюртаж и прием на Дуфастон?
Какви са възможните причини за киста след кюртаж и какво може да се направи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви могат да бъдат причините за пронизващите остри болки при рязко движение, клякане и кихане след кюртаж и прием на Дуфастон?
Пронизващите остри болки при движение, клякане и кихане след кюртаж и прием на Дуфастон могат да бъдат причинени от образуването на киста. Дуфастонът може да помогне за разкъсването на кистата, което води до болка. Препоръчително е да се консултирате с лекар, за да установите причината за болката и да получите подходящо лечение.
-
Какво може да означава откриването на киста след кюртаж и прием на Дуфастон?
Откриването на киста след кюртаж и прием на Дуфастон може да причини дискомфорт при движение, клякане или кихане. Дуфастонът може да помогне за разкъсване на кистата, което може да доведе до болка. Важно е да се консултирате с лекар, за да установите причината за болката и да получите подходящо лечение.
-
Какви са възможните причини за киста след кюртаж и какво може да се направи?
-
Какво е хистероскопия?
-
Как се извършва хистероскопията?
. Някои ме познават от темата в ИБ
. Та на кратко 2013та кухо яйце, последвал кюретаж, 2014та началото биохимична, и юли забременях със сина ми и родих март 2015та. Открихме ИР при предната бременност и превантивно слагах фракси и дуфастон приемах, ниски дози еутирокс и всичко беше наред. Нямам вродени тромбофилии, само намалена ензимна активност. Бременността ми беше патологична и отне доста време да се решим за второ. След почти година опити се стигна до инсеминация, неуспешна и ин витро на ЕЦ успешно. Приемах всичко възможно, АП+Фракси, металирана ФК, медрол, два вида прогестерон, лтироксин,всичко вървеше добре, чухме сърчице в 6та и 8ма седмица, но за съжаление в 10та беше спряло развитие. Последва отново кюретаж, заради приема на АП+Фракси вариант с медикаментозен не беше препоръчителен според док. Та днес съм на 2ри ден от цикъла, на 29я ден ми зацапа, 30я ден вече ми дойде. Пуснахме и кариотип, перфектни са резултатите там.На 23,12 имам час при доктор Калчев, до сега се следях в болница Щерев ( от лекарите там съм много доволна) но имам сраствания на яйчниците и запушвания на тръбите както и в епикризата пише възпалние на лигавицата, та искам консултация с него да видим има ли вариант за естествено забременяване и евентуално да обсъдим за лигавицата за хистероскопия. Та така, опитна съм по темата, както казах не ми е за пръв път. Този път съм решила да посещавам и психолог, избрала съм такъв който се занимава точно със загуби, трудна бременност, ин витро. Ще споделя опит как е, защото от опит мога да кажа, че остава дълбока травма преживяното и не мисля че се бях възстановила от предната трудна бременност и ми изплуваха сега всички стари травми и тревоги.
Здравейте ,момичета. За огромно съжаление и аз включвам в темата. Утре ми предстои медикаментозен аборт вследствие на мисед. Сърдечната дейност на бебето е спряла в 14+4 г,с, а го открихме чак в 17+5 г.с. Първа бременност ми беше, ин витро. Успяхме от първия опит, но беше за кратко