Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 691
  • 776
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Те докато се регулират хормоните след аборта, може да отнеме 3-4 месеца. Нормално е да не е редовен в началото.

# 181
  • На изток от Ада
Да, след последния кюретаж цикъла ми идва на 26 - 33 дни. Най вече на 26 дни.

# 182
  • София
Бела, ако тръбите са в добро/нормално състояние, те не се виждат на ехограф, именно затова се прави цветна снимка - с контрастно вещество и рентген, или с пяна и ехограф.

Извинявайте, че така се намесвам, но на ехограф могат ли да се видят тръбите? Знам, че за да се проверят дали са проходими и какво е състоянието им се прави цветна снимка, но от известно време насам се чудя при ехографски преглед като се оглеждат яйчниците и матката, лекарите могат ли да видят и тръбите?

При кюртаж няма как да се направи нещо на тръбите или яйчниците - все пак се прави през шийката във вътрешността на матката, а тръбите и яйчниците са отвън.

Относно разместения яйчник - и при мен се бяха качили някъде си по време на бременността, около 6м след раждането ходих на преглед и се бяха върнали обратно. Няма страшно и не е проблем, ако е разместен яйчника, важното е да работи и тръбата да е проходима.

# 183
Здравейте,чета отдавна и реших и аз да се включа с едно питане... Преди два месеца ми правиха кюретаж, след изследвания се оточни, че имам тромбофилия .Преди два дни ми постъпи втората менструация но този път е много блезнена и със обилно кървене... Та въпросът ми, възможно ли е болката да е заради #тромбофилията или е нормално след кюретаж ?

# 184
Здравейте,чета отдавна и реших и аз да се включа с едно питане... Преди два месеца ми правиха кюретаж, след изследвания се оточни, че имам тромбофилия .Преди два дни ми постъпи втората менструация но този път е много блезнена и със обилно кървене... Та въпросът ми, възможно ли е болката да е заради #тромбофилията или е нормално след кюретаж ?
И аз след кюртаж бях така.. не се притеснявай, ще се възстановиш. Успех

# 185
  • Sofia
Нормално е след кюртажа. И при мен първите два месеца беше много обилно.

# 186
delisardeli

Благодаря 🍀
Ще видим в какво състояние са тръбите и матката предполагам другия месец, ако всичко с изследванията ми е ок. Аз нямам кюретаж, но да, махната ми е плацентата, което може би е сходно като процедура. Дано нямам нанесени от това щети.
Много обмислям и да поставя ваксина... така или иначе трябва да се пазим до снимката.

# 187
delisardeli

Благодаря 🍀
Ще видим в какво състояние са тръбите и матката предполагам другия месец, ако всичко с изследванията ми е ок. Аз нямам кюретаж, но да, махната ми е плацентата, което може би е сходно като процедура. Дано нямам нанесени от това щети.
Много обмислям и да поставя ваксина... така или иначе трябва да се пазим до снимката.

Не бързай с ваксината! Мое лично мнение след моя мисед и мнението на лекаря, относно случилото се и резултатите.
Ако сега 3 доза и т.н. станат задължителни, повече не бих сложила, ако ще и вкъщи да ме проверяват.

@Теодора Василева Би ли споделила в коя лаборатория изследва тромбофилията?
Питам, тъй като и на мен ми препоръчаха да изследвам в Геника. Било конкретно и струва 320лв.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 15:07 от Анонимен

# 188
delisardeli

Благодаря 🍀

Не бързай с ваксината! Мое лично мнение след моя мисед и мнението на лекаря, относно случилото се и резултатите.
Ако сега 3 доза и т.н. станат задължителни, повече не бих сложила, ако ще и вкъщи да ме проверяват.

@Теодора Василева Би ли споделила в коя лаборатория изследва тромбофилията?
Питам, тъй като и на мен ми препоръчаха да изследвам в Геника. Било конкретно и струва 320лв.
Изследвах тромбофилия в КИРМ ПЛЕВЕН но като цена беше по евтино

# 189
320лв разширен пакет в Геника за вродени тромбофилии.  Изследвах го този месец след моя мисед

# 190
Здравейте, нова съм тук. Наскоро преживях мисед аборт, лежах в МД и ми направиха вакуум аборт. Минаха почти 20 дни. Не питах лекаря обаче колко време трябва да се въздържаме от секс ( с презерватив ) разбира се?
Сестрата в отделението каза седмица, но и нямам много вяра.
Нямам кървене и като цяло се чувствам добре. Вие колко време изчакахте?

# 191
Здравейте, нова съм тук. Наскоро преживях мисед аборт, лежах в МД и ми направиха вакуум аборт. Минаха почти 20 дни. Не питах лекаря обаче колко време трябва да се въздържаме от секс ( с презерватив ) разбира се?
Сестрата в отделението каза седмица, но и нямам много вяра.
Нямам кървене и като цяло се чувствам добре. Вие колко време изчакахте?
На мен ми казаха,че мога да започна веднага, аз се изчистих сама 7г.с (турски специалист) понеже живея в Германия.  Аз започнах 7месеца след изчистването, т.е този месец поднових опити.

# 192
Опити за забременяване ми казаха след 2-3 цикъла, но аз питам за секс с пазене кога ви казаха че можете?
Благодаря иначе.

# 193
  • София
Ива, изчакайте поне един цикъл да се затвори шийката, иначе има риск от инфекция.
🍀

# 194
И на мен ми казаха да изчакам със секса до първия цикъл, заради риск от инфекции. Моя кюртаж беше на 04.10. Докторите ми казаха, че след Нова година може да подновим опити.
Момичета, колко от вас са ваксинирани и какво ви е мнението, както и това на лекарите ви относно ваксината. Обмислям да се ваксинирам, заради всички ограничения, които ни налагат, но се притеснявам много.

Общи условия

Активация на акаунт