Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 638
  • 776
  •   1
Отговори
# 165
  • Замък сред облаците
Бела, те като орган могат да се видят, но дотам. Запушването може да няма външен израз (да са оточни примерно), затова е ЦС. Иначе да, Брин правилно казва, че теоретично е възможно да се запушат след манипулация, а може и от изстинал корем, възпаление на съседен орган, бактерии в матката и т.н.

Как се възстановяваш иначе?

# 166
AA

Другият месец ще стане 1 година от случилото се, физически се чувствах така все едно не бях раждала още на следващия ден. Разбира се отидох при моето АГ след изписването ми още, за да ме прегледа с коремен ехограф, защото много се бях изплашила да не са ми направили нещо нередно, да са ми отстранили нещо, след като ме приспаха. След целия стрес и всичко преживяно имах съмнения за работата им. Още тогава моето АГ каза, че всичко изглежда нормално.
След първия цикъл разбира се беше обстоен преглед, имахме зелена светлина още на 3тия нормален цикъл.
Хормонално също всичко е ок, но все още няма бременност, затова и вече се насочихме към репродуктивен специалист. Имаме перфектна спермограма, на мен ми остава само цветна снимка, за да се види състоянието на тръбите.
Точно питането ми по-горе беше дали ги виждат като орган, понеже никога не се споменават и се надявам, че ако не са били там, АГто ми (а и в последствие другите 3ма, които са ме преглеждали) щяха да видят, ако ги няма и да ми кажат.

# 167
  • Замък сред облаците
Ти си се фрустрирала, че не става явно, напълно те разбирам. Не се притеснявай, на мен, а и на много други момичета, никой не е коментирал тръбите никога на УЗ, просто защото за тях ехографското изследване не дава адекватна информация.

Ние с теб в един месец имахме загуби (аз в 11гс), на мен въпреки че ми дадоха зелена светлина още след 2ри цикъл, въпреки че хормони и всичко беше в норма, почна да ми идва между 28 и 35 дни, да ми цапа и въобще шашава работа. От една седмица мога да се похваля, че видях отново двете черти (а бяхме правили планове ако не стане до декември да ходим на спермограма и разширени изследвания също), но сега тепърва предстои битката с тромбофилията при мен. Пожелавам ти до края на годината да се случи или пък репродуктивния да подпомогне нещата максимално скоростно, ако се наложи. Ще стане твоето чудо, не се тревожи! Heart

# 168
Здравейте момичета. На 23г. съм и миналата година забременях точно този месец ,но завърших с мисед в 7г.с. Изчистих се сама.  Подновихме опитите едва този месец, като хванах пик на ову с тестове . Опита беше 1път . Притеснена съм,понеже пия дуфастон от 16ден 10дни х2 за нормализиране на цикъл за 2месеца ,като този е последен месец ,понеже все е бил на 42дни...и така и забременях. Въпроса ми тук е дали ако забременея сега докато го пия ,би навредил, т.е  бих го изхвърлила плода? Извинявам се ако не е за тук въпроса

# 169
  • Замък сред облаците
Христена, прочети малко повече за бременността и механизмите на зачеване плюс листовките на лекарствата, които пиеш. Дуфастонът е синтетичен прогестерон, а прогестеронът е необходим за задържане на бременността. Единствено би навредил, ако имаш проблеми с кръвосъсирването (тромбофилия, например) тъй като в тези случаи е противопоказен и трябва да се замени с друг прогестеронов препарат.

# 170
AA, пропуснала съм! Много се радвам за теб! Страхотни новини са това! Нека този път е до финал! Стискам ти всичките налични палци и чакам да се похвалиш че гушкаш розово бебе!

Ноември стават 2г и от моята загуба и хич не искам да идва :/ Гаден месец си е.

# 171
  • Замък сред облаците
Мерси, Джеси ❤Може и да съм прибързала със споделянето, че ей сега ми прицапа и ще го видим какво ще стане накрая Simple Smile но съм с 4 дни закъснение само.

# 172
Христена, прочети малко повече за бременността и механизмите на зачеване плюс листовките на лекарствата, които пиеш. Дуфастонът е синтетичен прогестерон, а прогестеронът е необходим за задържане на бременността. Единствено би навредил, ако имаш проблеми с кръвосъсирването (тромбофилия, например) тъй като в тези случаи е противопоказен и трябва да се замени с друг прогестеронов препарат.
Със тромбофилия съм но пак ми изписват дуфастон 🤷‍♀️

# 173
  • Замък сред облаците
Той предизвиква тромбози. Би трябвало да изпишат алтернатива или кръворазреждащи с него?

# 174
Той предизвиква тромбози. Би трябвало да изпишат алтернатива или кръворазреждащи с него?
Пия фракси 0,4 през ден ?

# 175
  • Замък сред облаците
То се слага инжекционно, надявам се пиенето да е грешка на клавиатурата Simple Smile

# 176
То се слага инжекционно, надявам се пиенето да е грешка на клавиатурата Simple Smile
Да просто съм толкова объркана

# 177
  • На изток от Ада
По принцип може клексан или фраксипарин и дуфастон или утрогестан. Аз бях с терапия от Доц Русев клексан 0.4  и при нужда утрогестан ддо 300 мг, но и повече съмм взимала утрогестан. Бремеността приключи така или иначе.

# 178
Момиичеетааа, здравейте! Включвам се с един въпрос. Вторият цикъл след аборта, ми закъснява с 4 дни. Тест правих , даже два- отрицателни са. Да ходя ли на преглед или да чакам?Дано нещо не се е объркало , че веечеее , много ми идва. Винаги ми е бил точен, даже ми дойде на 28-мият ден след аборта.

# 179
След аборт е възможно да има смущения. Според мен изчакай още няколко дни, примерно закъснение 7 дни и тогава иди.
И моят беше на 28 дни преди, но после се разбърка.

Общи условия

Активация на акаунт