Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 734
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Salsera болките най-вероятно са от свиването на матката. Кървенето продължава повече време, точно нещо като 5-6 ти ден на цикъла е, при мен продължи 2-3 седмици някъде. Стига да не пълниш по 1 превръзка на час, всичко се счита за нормално, може да се засилва, може с дни да го няма и пак да започва. Казвам, за да не се притесняваш.

# 361
Salsera болките най-вероятно са от свиването на матката. Кървенето продължава повече време, точно нещо като 5-6 ти ден на цикъла е, при мен продължи 2-3 седмици някъде. Стига да не пълниш по 1 превръзка на час, всичко се счита за нормално, може да се засилва, може с дни да го няма и пак да започва. Казвам, за да не се притесняваш.

Благодаря ти, Мацето. На мен още в болницата ми беше оскъдно, но докторите се радваха. Можех да изкарам с една превръзка 4-5 часа, а сега може и цял ден, но все пак ги сменям. Да, предполагам, че като продължителност може и доста да откара, но поне е слабо, та засега не се притеснявам. Колко цикъла са необходими, за да се възстанови тялото и това брои ли се за цикъл?

# 362
  • София
3-6 цикъла за да се възстанови тялото и ти. Това не се брои за цикъл

# 363
Здравейте искам да се включа в темата на 18 години съм имах спонтанен аборт (първа бременност) на 28.10 в 9г.с спиране на сърдечната дейност последва кюртаж....и сега пак 14.12 съм бременна и се надявам всичко да е наред искам да кажа подбирайте си лекарите добре пийте фолиева киселина или огестсн или нещо друго разбира се преписано от вашия лекар...и се надявайте много не се отчайвайте болката е голяма дано и вие скоро се радвате на живо и здраво бебе дано и аз.....и се надявам септември месец да споделя с вас радостта си. Бъдете силни❣️

# 364
Много момичета са, да. Казват че 1 от 4 бременности не е успешна.

Честито Kaderay! Дано този път всичко е наред!

# 365
Здравейте, направихме повечето от изследванията от 1-ва страница. Въпросът ми е за микоплазма, уреяплазма и хламидия - резултатите на мъжа ми са отрицателни, има ли смисъл и аз да ги правя при положение, че се предават по полов път?

# 366
  • София
Да, направете и вие изследвания, от вагинален секрет. Понякога тези инфекции ги има само при единия партньор, въпрос на анатомия и имунитет.

# 367
Присъединявам се към групата и да споделя тъгата си ,че днес в 9та седмица сърдечната дейност на бебето ни спря, което беше заченато след първи опит ин витро. Още ми е нереално, а утре следва трудната част - кюретажът.
Приемам всякакви съвети за справяне с тъгата.

П.С. Ще ме крепи радостта, че имам прекрасно 8 годишно момче.

# 368
Много съжалявам, мила Мими!

Прегръщам те силно.

За съжаление аз самата не мога да се справя и не знам, дали ще ти дам добър съвет. Болката поглъща като бездънна яма.

Но може би, ако си направиш всички изследвания от първа страница, откриеш проблема и вземеш мерки, това ще ти даде някаква надежда, че има шанс някой ден да си бременна, и щастлива отново, но този път успешно, и до край. Поне мен това ме крепеше.

Поплачи си сега, колкото трябва, не задържай мъката. И споделяй с хора, които разчиташ, че ще те разберат.

Пиши и тук, събрали сме се сестри по съдба. Мен в друга тема ме нараниха, една жена ми каза, че нямам право да се оплаквам, защото другите са страдали много повече от мен, и защото имам деца, затова вече не пиша там. Но тук поне можем да си казваме, когато сме тъжни.

Разбирам болката ти. Първите дни е най-тежко, но постепенно свикваме да живеем с нея. Дай Боже да се възстановиш скоро и да забременееш успешно!
Относно кюретажа - не е страшно физически, с пълна упойка е и после си все едно с обилен цикъл. По-щадящо психически е от медикаментозния аборт (преживяла съм и двете).

Ако искаш, може и на лични да ми пишеш.

# 369
  • Sofia
Майка-зайка, така е някои просто не могат да разберат, че независимо дали имаш други деца, болката от загубата си е същата. Всяка загуба боли.

И аз съм с две деца, третата бременност я изгубих - мисед без никакви признаци. Просто на един преглед АГ ми съобщи, че е спряло да се развива. Е ми не можах да махна с ръка и да кажа, че нищо не се е случило, нали си имам вече две, не съм такъв човек. Тази бременност беше планирана и желана независимо коя поред. Изстрадах си загубата и винаги ще я помня. Беше преди две години, кюртажа на 5-ти ноември.

След нея напълно откачих - то не бяха изследвания, то не бяха лекари, за да открием какво евентуално би ми попречило следващия път да стигна успешно до финал.

Сега пак съм бременна. Вече в 21гс и още не мога да се отпусна. На всеки преглед питах АГ дали е живо...

В същото време имам приятелка с три аборта по желание и изобщо не й пука. Явно въпрос на психика.

# 370
Преди да се случи всичко, гледах всяка седмица колко е голям плода, каквои как се развива. Какво да хапвам, за да му помагам..вълнувахме се. Първа бременност ми беше.
Когато АГ ми каза в кабинета, че няма пулс ..рухнах. Бях сама, ММ тогава не беше с мен. Отвън чакаха 2 жени-едната с голямо коремче, а другата с детенцето си.
А аз исках да се свия и да плача. Направих го, но вкъщи.
И за двама ни беше шок. Майките ни за 1ви път чуха думите "ще ставаш баба".
Беше наистина трудно, а и при двамата няма риск след изследвания и т.н...
Вземането и изпращането на абортивния материал за изследвания беше повече от мизерен и допълнително ме натъжи..

В този същия момент си казах, че така е трябвало да стане. Приех го. Опитах се просто да го приема като нещо, което се случва за жалост.
Не съм се обвинявала..нито пък ММ. Подкрепяхме се взаимно, това беше много важно в този момент.Направихме всичко, което беше необходимо. Просто не се случи :/

Щом веднъж е избрало нас, пак ще дойде.
За да се справим този път, трябва да сме спокойни (поне доколкото може от заобикалящия ни стрес, хора и т.н.) и здрави.
Нищо повече.

Помня всеки един детайл от случилото се, но не се фокусирам да го премислям.
Фокуса е само напред с ММ и минимум едно щастливо хлапе.
Вярвам, че ще стане в най-точния момент ❤

Като съвет: Изплачете си го, изговорете си го. Но не се затваряйте в този кръг на мислене и преповтаряне.
Примете го и мислете за следващи стъпки към бебчо. Изследванията не са лека задача, но са важни.
А и идват магическите празници..пуснете своята мечта във вселената с най-добрата ви енергия ❤❤❤❤

Пожелавам го на всички ни 😇

# 371
Много съжалявам, мила Мими!

Прегръщам те силно.

За съжаление аз самата не мога да се справя и не знам, дали ще ти дам добър съвет. Болката поглъща като бездънна яма.

Но може би, ако си направиш всички изследвания от първа страница, откриеш проблема и вземеш мерки, това ще ти даде някаква надежда, че има шанс някой ден да си бременна, и щастлива отново, но този път успешно, и до край. Поне мен това ме крепеше.

Поплачи си сега, колкото трябва, не задържай мъката. И споделяй с хора, които разчиташ, че ще те разберат.

Пиши и тук, събрали сме се сестри по съдба. Мен в друга тема ме нараниха, една жена ми каза, че нямам право да се оплаквам, защото другите са страдали много повече от мен, и защото имам деца, затова вече не пиша там. Но тук поне можем да си казваме, когато сме тъжни.

Разбирам болката ти. Първите дни е най-тежко, но постепенно свикваме да живеем с нея. Дай Боже да се възстановиш скоро и да забременееш успешно!
Относно кюретажа - не е страшно физически, с пълна упойка е и после си все едно с обилен цикъл. По-щадящо психически е от медикаментозния аборт (преживяла съм и двете).

Ако искаш, може и на лични да ми пишеш.

Благодаря за подкрепата.
Сигурно ,че всяка от нас ще се справи по свой начин. Свиква се с мисълта, някак.

Опитах да дремна и да не го мисля, но уви.

Относно, че имаме други деца, не прави нещата по-леки.

# 372
Мими, съжалявам за загубата!
Всяка една от нас си знае какво й е. Болката е голяма, трудно се преживява ако изобщо се преживее. До ден днешен тъжа и плача за загубата. Въпреки че съм бременна в 7 м. При мен не беше мисед, но тръпнех и аз като Brin дали е живо. Сега поне усещам движенията му и ако за повече време не усетя откачам. Страх ме е все още да не чуя нещо лошо при прегледа.
Обаче все пак се опитвам да си повтарям, че каквото му е писано на човек това ще му се случи. Не можем да променим съдбата си, колкото и да се тормозим.
Аз съм го писала и друг път, но - в началото докато бях все още болничен седях сама вкъщи и си разказвах сама на себе си историята, какво ми се е случило. Колкото повече си го разказвах, толкова повече го приемах и по-малко плачех. Това сякаш ми помогна да приема по-лесно нещата, поне в началото. Защото трябваше да се събера и да се върна на работа.

# 373
  • София
Мими съжалявам за случилото се, абсолютно подобна история на нашата, имам детенце на 6г, и сега след първо ин витро мисед. Гушкай детенцето, аз го задушавах от гушкане първите седмици след миседа, ще минат дни, седмици, болката ще намалява, още си поплаквам от време на време, но съм много благодарна че си го имам.

# 374
Преди да се случи всичко, гледах всяка седмица колко е голям плода, каквои как се развива. Какво да хапвам, за да му помагам..вълнувахме се. Първа бременност ми беше.
Когато АГ ми каза в кабинета, че няма пулс ..рухнах. Бях сама, ММ тогава не беше с мен. Отвън чакаха 2 жени-едната с голямо коремче, а другата с детенцето си.
А аз исках да се свия и да плача. Направих го, но вкъщи.
И за двама ни беше шок. Майките ни за 1ви път чуха думите "ще ставаш баба".
Беше наистина трудно, а и при двамата няма риск след изследвания и т.н...
Вземането и изпращането на абортивния материал за изследвания беше повече от мизерен и допълнително ме натъжи..

В този същия момент си казах, че така е трябвало да стане. Приех го. Опитах се просто да го приема като нещо, което се случва за жалост.
Не съм се обвинявала..нито пък ММ. Подкрепяхме се взаимно, това беше много важно в този момент.Направихме всичко, което беше необходимо. Просто не се случи :/

Щом веднъж е избрало нас, пак ще дойде.
За да се справим този път, трябва да сме спокойни (поне доколкото може от заобикалящия ни стрес, хора и т.н.) и здрави.
Нищо повече.

Помня всеки един детайл от случилото се, но не се фокусирам да го премислям.
Фокуса е само напред с ММ и минимум едно щастливо хлапе.
Вярвам, че ще стане в най-точния момент ❤

Като съвет: Изплачете си го, изговорете си го. Но не се затваряйте в този кръг на мислене и преповтаряне.
Примете го и мислете за следващи стъпки към бебчо. Изследванията не са лека задача, но са важни.
А и идват магическите празници..пуснете своята мечта във вселената с най-добрата ви енергия ❤❤❤❤

Пожелавам го на всички ни 😇

Catlover21 моята история е асолютно както я описваш ти. Такова щастие беше като разбрах, че съм бременна за първи път. И аз постоянно гледах в приложения коя седмица и кой ден съм, колко е голямо, кои органчета се развиват. Накупих си 3 книги да чета. Торкова здравослвно не съм се хранила през живота си. Не си позволявах пакетирани храни. Общо взето всеки детайл изпипвах и се радвах с всеки изминал ден. Изненадахме бабите и дядовците с подаръче в кутийка с бебешко боди. Беше голямо емоция и накрая в 11 седмица, буквално като гръм от ясно небе ми казаха, че бебчето е спряло да се развива в още в 8 г.с. Много трудно ми беше, плачех постоянно, само загубеното бебче ми беше в мислите. Исках да бъде лош сън, но уви. Сега 2 месеца по-късно още ми е трудно, но поне не плача вече. Надеждата ми е да забременея отново и да гушна бебчо.❤ От този месец подновихме опитите, не очаквам да стане отново от първия път, защото лекаря ми каза за неуспешната бременност, че е късмет, че е станало от първият път. Оставям се в ръцете на Бог той да реши, кога е най-правилното време. Нямам намерение да следя овулация и да правя тестове за бременност преди закъснение и да бъда разочарована. Ще си правим секс през ден-два и когато стане.
Трябва да бъдем силни и да вярваме, че ще се получи! Силатата е в нас! ❤

Общи условия

Активация на акаунт