Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 752
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
  • Замък сред облаците
6 месеца при аборт между 4-6 месец, 2-3 месеца при аборт в първия триместър са обичайните препоръки. Ако АГто вижда, че лигавицата е тънка пък било и втория вариант, тогава естествено че може да препоръча по-дълго изчакване.

# 451
На мен 1ви цикъл след аборта ми дойде на 28 ден. 2ри цикъл със закъснение и беше по-обилен ми дойде на 31ви ден.
За сега препоръка да изчакаме 2 месеца, след изследванията ще видим, кога ще ни разрешат.

# 452
На мен ми дойде на 30-ия ден след кюретаж в 9гс и още този цикъл забременях отново, разбира се след преглед. Първоначално препоръката на АГ беше 6 месеца, но аз съм на 37 и с НЯР, та нямаше как да чакам толкова. Не съм имала проблеми, но честно казано имах притеснения. Задължително след преглед при всички случаи!

# 453
Подкрепям горното мнение. При мен също имаше зелена светлина след 2 цикъл, въпреки, че съм с късна загуба. Много заивиси как се възстановил организма - лигавици, хормони и т.н. Много важно е и дали кюретажът е минал през усложнения, възпаления и т.н. Много индивидуално е и е редно доктор да даде компетентно мнение. Успех!

# 454
Ами ние психически сме готови, физически също съм се възстановила , единствено Аг-то ми  винаги се презастрахова и казва 6 месеца, за да се възстановят стените на матката напълно, но пък ,чета, някои казват два цикъла и аз все го мисля редно ли е , не е ли

Аз загубих бременност в 17 г.с. в края на май месец 2021, дойде ми цикъл след 32 дни, после след 28 и после не ми дойде Simple Smile В момента съм в 25 г.с. и всичко е наред. Ако сте се възстановила, няма причина да се отлага. Има много проучвания, които доказват голям процент успех при последваща бременност, когато забременяването се случи в рамките на 3 месеца, също и 6, в сравнение с по-дълго изчакване. Разбира се, всеки случай е индивидуален и ако има предпоставки за изчакване, е хубаво да се послуша АГ.

# 455
Здравейте искам да ви попитам колко време след аборта забременяхте отново ?

# 456
  • Замък сред облаците
11 месеца, като 4 месеца след аборта реално подновихме опитите, а в 2 месеца правихме пауза заради ваксинацията против ковид, забременях на втория цикъл след втората доза от ваксината. В обще линии през тези 11 месеца, само в 5 имахме опити.

# 457
След 9 месеца. Само един цикъл чакахме след аборта. Сега съм бременна за втори път. Второто стана от първия месец опити.

# 458
Здравейте искам да ви попитам колко време след аборта забременяхте отново ?

Здравей, аз точно след 6 м. Мисля, че психическото възстановяване е най-важно.

# 459
9 месеца. Започнахме опити след втория месец, но реално като си изследвах витамини и тн, всичко влезе в норма дни преди да забременея. Моето беше късна загуба обаче.

# 460
След 2 цикъла доктора каза, че може да подновим опитите и отново стана от първия път. Чудя се защо става толкова лесно това забременяване, а износванета  е много по-трудно… Въпреки, че съм бременна, дори малко ми е странно да го казвам, защото не сме видели ембрион все още, само плодно сакче в 5 седм. + 5 дни и след седмица отивам пак, за да видим ембрионче (надявам се). Общо взето този мисед аборт октомрви месец ме беляза здраво. Знам, ме не бива, но плача често, постоянно си мисля, че ще се случи отново, защото в момента уж съм бременна, но не се чувствам ( страх ме е да се зарадвам и да мечтая) . Нямам абсолютно никакви симптоми, отгоре на това и няма зареждане на Клексан в БГ, като цяло съм депресирана да, вместо да се радвам в момента.

# 461
Здравейте. 2020г забременях октомври,но в 8г.с мисед аборт, изчистих се сама.  Миналата година отново октомври забременях с 1 опит (първи след аборта) ,но в 4.г.с аборт или (биохимична бременност) не знам точно  ,отново цикъла мина ,доктора каза всичко е наред. Мина и втория цикъл ,но имам някаква странна болка в лявата част ниско в корема. Имах я още октомври,но доктора каза,че е нормална.  Все още продължава. На какво може да се дължи? П.с( в четвъртък съм на лекар)

# 462
  • Замък сред облаците
Киста примерно, или срастване. Не е нормално, търси причината.

# 463
След 2 цикъла доктора каза, че може да подновим опитите и отново стана от първия път. Чудя се защо става толкова лесно това забременяване, а износванета  е много по-трудно… Въпреки, че съм бременна, дори малко ми е странно да го казвам, защото не сме видели ембрион все още, само плодно сакче в 5 седм. + 5 дни и след седмица отивам пак, за да видим ембрионче (надявам се). Общо взето този мисед аборт октомрви месец ме беляза здраво. Знам, ме не бива, но плача често, постоянно си мисля, че ще се случи отново, защото в момента уж съм бременна, но не се чувствам ( страх ме е да се зарадвам и да мечтая) . Нямам абсолютно никакви симптоми, отгоре на това и няма зареждане на Клексан в БГ, като цяло съм депресирана да, вместо да се радвам в момента.

Абсолютно разбирам страховете Ви. При мен също е налице. Още преживявам  загубата и се страхувам ,че при следващ опит (при нас ин витро) ще претърпим пак загуба. Отделно установих, че съм с тромбофолия и четейки, че в България няма внос на подходящите медикаменти още повече издивявам. В крайна сметка, като се замислим, щом сме се хванали на това хоро се иска от нас да имаме борбен дух и да вярваме в щастливия край.

# 464
  • На изток от Ада
На около 1 г и нещо забременявам. Но не се стараем мн...  Веднъж правих тестовете за О и я хванах забременях и последва аборт спукан мехур и изтекли води. Та от няколко месеца се пробваме, но не редовно, др месец става 1г от кюртажа.

Общи условия

Активация на акаунт