Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 627
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
Ние пускахме кариотип в майчин дом София, беше готов за около 3 седмици. 300 лв. за двамата. Включваше и консултация с генетик, много любезни и мили.

# 511
  • София
Да вярно че беше 150лв на човек и наистина генетика беше уникално мил с нас.

# 512
  • София
Салсера, съжалявам много.

По принцип синдром на Даун е хромозомна аномалия съвместима с живота, тоест не ми се струва възможно това да е причина за спиране на сърдечната дейност на плода. Така че аз бих посъветвала да търсиш друга причина. АА много добри съвети е дала, и фертилити тест си пусни.

Второ - скрининг за синдром на Даун се прави още в 11-13гс., прави се БХС и преглед като фетална морфология. Как при теб се е открило чак в 18гс не мога да предположа, но според мен следващия път, живот и здраве, трябва да си намериш читав АГ и да отидеш на преглед при доказан фетален АГ. Още повече че с годините вероятността от хромазамни аномалии се увеличава, а с тежкия мъжки фактор - да не говорим.

Трето, щом си инвитро, поинтересувай се от ПИД на ембриона преди трансфер. При мен например всички ембриони бяха перфектни морфологично всеки път, но след ПИД се оказа че всеки е с по 2-3 тризомии несъвместими с живота.

Стискам палци за здраво бебче и успешна бременност до термин следващия път.

Flowers Four Leaf Clover

Здравейте, момичета

Имам няколко въпроса. Преди няколко дни ми дойде първия цикъл след А. Дойде на 40-я ден и продължи пет дни (както по принцип). Т.к. искам да си пусна витамини (В12, вит Д и фолиева), ТСХ и кариотип, мога ли да ги пусна след първия цикъл или да изчакам втория? Искам и Фертилити тест, но за него разбрах, че трябва е по време на цикъл. Мисля след втория цикъл да отида на преглед при нов доктор, но бих искала да отида с някакви готови изследвания.
П.П. кюретажът ми беше в 18 г.с, днес ми е 47-ми ден и правих тест за бременност, който е отрицателен. Това означава ли, че ЧХГ се е изчистило?

# 513
Момичета, мъчи ме въпрос, който не е съвсем по темата, но съм ужасно притеснена и ще се радвам , ако споделите мнение... Преди седмица имах кървящи венци и зъболекарката ми препоръча да пия по една ампула витамин Ц вечер , и този месец цикълът ми подрани с три дни , и освен това ми е изключително слаб тоест от снощи както ми дойде с пълна сила след това са само капки... трети цикъл след абразио ми е и се притеснявам да не е в следствие на него

# 514
  • София
Момичета, мъчи ме въпрос, който не е съвсем по темата, но съм ужасно притеснена и ще се радвам , ако споделите мнение... Преди седмица имах кървящи венци и зъболекарката ми препоръча да пия по една ампула витамин Ц вечер , и този месец цикълът ми подрани с три дни , и освен това ми е изключително слаб тоест от снощи както ми дойде с пълна сила след това са само капки... трети цикъл след абразио ми е и се притеснявам да не е в следствие на него
По-скоро е на хормонална основа,знам че от витамин Ц може да е по-оскъден,ама чак пък толкова ...
Може би още лигавицата е се е възстановила съвсем.
За венците може да си вземете Сандрин и да се жабуркате или едно гелче за мазане  Parodium ,аз през бременността имах жесток проблем с кървящи венци.

# 515
Здравейте! Първо искам да кажа, че съжалявам за загубите ви и от все сърце ви желая успешна бременност, когато отново се почувствате готови!
През ноември 2020 разбрах, че съм бременна с близнаци. Първи преглед 6 г.с., имаше сърдечна дейност и всичко изглеждаше наред. На втория преглед в 8 г.с. бяха спрели да се развиват и нямаше сърдечна дейност, т.е. мисед аборт. Декември ми направиха кюретаж в болница Надежда. Всичко мина наред, не съм имала проблеми след това. За психическото състояние и болка няма какво да коментирам….
След това не сме правили опити (бременността не беше планирана, но беше желана). Оттогава ме мъчи въпросът дали трябва да направим изследвания преди по-нататъшни опити.
От една страна, лекарите казват, че след първи задържан аборт, причини не се търсят и представят изследванията като излишен стрес и разход.
От друга обаче, мен не спира да ме гложди мисълта, че това може да се повтори и нещо е зависело от мен/нас, а не сме взели мерки. И така съм в постоянна дилема, дори сега, без да правим опити, какво остава за после…
Благодаря предварително на всеки, отделил време, за да отговори!
П. С. по време на бременността, макар и за кратко, се бях записала в една тема във форума “юлски бебета” или нещо от сорта и когато слоделих за случилото се, няколко момичета ми писаха на ЛС за техните истории. Искрена благодарност за подкрепата Heart

# 516
  • На изток от Ада
Аз бих пуснала някакви изследвания.
Съжалявам. Аз съм с 4 аборта ами изследвахме някой неща преди 4 бременност. Спазвах терапия отново без успех. Мислим за фертилити теста...

# 517
  • София
Марина съжалявам за загубата. Ако мога да дам мъничко надежда аз след мисед имах успешна бременност. Да направим изследвания, особено за мен ми даваше увереност и спокойствие. Месеците почивка от бебеправене са идеални да отметнеш някои, хормони+ генетични от първа страница. Успех и дано скоро се похвалиш

# 518
Здравейте! Първо искам да кажа, че съжалявам за загубите ви и от все сърце ви желая успешна бременност, когато отново се почувствате готови!
През ноември 2020 разбрах, че съм бременна с близнаци. Първи преглед 6 г.с., имаше сърдечна дейност и всичко изглеждаше наред. На втория преглед в 8 г.с. бяха спрели да се развиват и нямаше сърдечна дейност, т.е. мисед аборт. Декември ми направиха кюретаж в болница Надежда. Всичко мина наред, не съм имала проблеми след това. За психическото състояние и болка няма какво да коментирам….
След това не сме правили опити (бременността не беше планирана, но беше желана). Оттогава ме мъчи въпросът дали трябва да направим изследвания преди по-нататъшни опити.
От една страна, лекарите казват, че след първи задържан аборт, причини не се търсят и представят изследванията като излишен стрес и разход.
От друга обаче, мен не спира да ме гложди мисълта, че това може да се повтори и нещо е зависело от мен/нас, а не сме взели мерки. И така съм в постоянна дилема, дори сега, без да правим опити, какво остава за после…
Благодаря предварително на всеки, отделил време, за да отговори!
П. С. по време на бременността, макар и за кратко, се бях записала в една тема във форума “юлски бебета” или нещо от сорта и когато слоделих за случилото се, няколко момичета ми писаха на ЛС за техните истории. Искрена благодарност за подкрепата Heart
много съжалявам за случилото се и аз съм така на 28.10.21 аборт спиране сърдечна дейност в 9г.с на 18г(нз дали има нещо общо възраста) и на мен ми казаха така за изследванията в Тутракан че не е нужно че сме мн.млади и че едва ли ще се случи пак съпруга ми е на 27 и според тях нямало смисъл да си пускаме изследвания казаха ми че след два месеца може да подновим опитите(минала съм през контролен всичко е наред видели са ми овулация вс.мн). Добре ми казаха не сме подновили опитите и аз мн се страхувам дали ще имам успешна бременност нз дали да си пусна тестове не съм сигурна много се дволичя и моя термин беше на 03юни мн съжалявам..успех на всички

# 519
  • На изток от Ада
Това, че си на 18г няма значение...

Аз почти се отказах от бременност... Дори за хапчета се замислих. Но за сега искам поне фертилити тест да пуснем.... Че ще мисля.

# 520
Марина, и аз бях от юлките 2021... на моето бебче също спря сърчицето в 8, 9гс. Аз лично направих множество изследвания и това ми даде солидно спокойствие при следващата бременност! Да, пак имаше притеснение, но ако не ги бях направила и взела мерки със сигурност щях да изтрещя, а и не се знае дали щеше да има хубав край бременността ми. Така че за мен е много важно да се направят поне една част от изследванията, препоръчани на първата страница на темата. Успех!

# 521
  • Замък сред облаците
Марина, аз също направих аборт ноември 2020 в малко по-късна седмица, трябваше да съм от юнките 2021, обаче сега ще дъм от юлките 2022. След аборта пусках щитовидна жлеза, тромбофилии, витамини, изскочиха дефицити и проблеми с фибринолизата, сега съм на инжекции и добавки, но нещата вървят много по-добре от миналия път. Като Чери блосъм бих казала да пуснеш някои изследвания за спбствено спокойствие, но също така имай предвид че по-ранни аборти във втория месец като твоя също може да са в резултат просто на случайни кофти яйцеклетка и/или сперматозоид, тоест да е било малшанс. Така че отметни които изследвания искаш да си спокойна и като решите да правите опити смело напред!

# 522
  • София
Това, че си на 18г няма значение...

Аз почти се отказах от бременност... Дори за хапчета се замислих. Но за сега искам поне фертилити тест да пуснем.... Че ще мисля.
Марина,няма да се отказваш ,извинявай,споделяла си със сигурност ,но не съм видяла в какъв срок са ти четирите загуби (за една знам).

# 523
След загубата пуснах разширен пакет тромбофилии, кариотип, щитовидни и витамини и микробиология, както и прегледи при общо 3ма гинеколога, тъй като загубих вяра в проследяващата ме, плюс консултации с генетик и ендокринолог. Отговорът на всички е, че просто се случва… за мен лично е важно да намеря гинеколог или репродуктивен, на който да вярвам и да знам, че има желанието и профвсионализмът да направим всичко възможно за една успешна бременност. Отделно си купих книгата “всичко започва с яйцето”, която препръчвам горещо. Има доста обширна информация, базирана на клинични данни, относно добавките и подобряване качеството на яйцеклетките, намаляване на шанса за спонтанен аборт и т.н. Аз лично за себе си искам да знам, че съм направила всичко и съм дала най-доброто от себе си, пък другото е божа работа..

# 524
Момичета според вас колко време след аборта трябва да се подновят опитите при мен минаха три редовни цикъла доктора ми беше казал до 2(чела съм за 6м) мисля друга месец да отида до Русе и там да си пусна изследвания и след това да плануваме вие колко време след аборта забременяхте имахте ли успешна бременност

Общи условия

Активация на акаунт