Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 650
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз посещавам д-р Яначкова в Щерев.Начев за пореден път чувам да игнорира ИР.

# 556
Здравейте, чета ви от септ., пиша, но все не се осмелявам да публикувам. На 15.09 ми беше кюретажа след мисед 10гс.  Първо се извинявам за дългия пост, но искам да разкажа историята си.
Имам 1 успешна бременност през 2015г., нормално раждане, без никакви притеснения и проблеми. Тази година забременях отново, но не ми беше писано да бъда майка за 2 път... На рутинен преглед в 10гс, се видя, че е мисед, на следващия ден бях в АГ отделението за кюретаж. Държа да споделя, че преди да правим опити, минах контролен преглед и всичко беше добре. На самата процедура, лекарят в отделението вижда полип и го изчиства. Дори беше учуден как не сме го видяли. Час след процедулата бях вкъщи за възстановяване...но.... 20дни аз не можех да ходя, бях скована от кръста надолу, а на 3-4вечер от А .имах страшни болки, мъжа ми искаше да ме води в спешното, а аз бях неадекватна(по-силни от самото ми раждане).Минаха след болкоуспокояващо. На 1 цикъл ходих на преглед, разказах всичко на моя лекар, той не пожела да коментира. Миналана седмица отново бях на контрола, този път с цитонамазка и микробиология, която излезе чиста. Отново повдигнах въпроса с трудното възстановяване след А, каза да не го мисля, матката ми не била перфорирана, ако това ме е притеснявало.
Хубавото е, че имаме зелена светлина за нова бременност, но... питайки за изследвания, ми каза, че няма нужда да си давам парите така, според АГ , това е честосрещано и по-добре да не се стрисирам с излишни изследвания, тъй като предишния път всичко ми е било добре... Вместо това, да си пия витамините и да се радвам на живота, за да съм спокойна. Имам хиляди въпроси в главата си... не зная от къде да започна...
Ваксинирах се, за да намаля Ковид последиците при евентуална бпеменност, е хубаво ,де, ама се замислих (глупаво е, знам), че имаше коментари, че ваксините спомагат за образуването на тромбози...
-Защо се въстанових, толкова трудно, какво се е случило на самата процедура ...?
-трябва ли да правя всички изследвания, или да се доверя на АГ... може ли на по-късен етап (вече бременна) да права изследването за тромбофилия?
Имам и още въпроси и терзания, но това е за друг път, вероятно...
Извинете още веднъж за дългия пост!

# 557
  • На изток от Ада
Аз правих бременна за придобита тромбофилия по съвет на Аг, но докато излезе имах и лоши изследванията белтък в урината,, уж да идем да ги види всички изследвания на 1 път. Аз абортирах за 3 път. После ходихме в София и там ми изследваха наследствена тромбофилия. Имам наследствена.
За полипа е добре да се махне чрез хистероскопия... Аз имах последната си бременност, при кюретаж го отсраниха, но четох че понеже кюретажа е стъргане на сляпо полипа можел да рецивидира.

# 558
  • Замък сред облаците
Алтая, какво се е случило на възстановяването от аборта само можем да гадаем.
От ваксините само за Астра зенека имаше съмнения за тромбоцитни инциденти, но трябва да си предразположен за това. С мъжа ми се ваксинирахме лятото, забременях на втория цикъл след втората ваксина още.
Дали си предрсзположен към тромбози ще установят само изследванията за вродена и придобита тромбофилия. Аз имам един сборт в 11гс преди да открият моята нискорискова тромбофилия, не бих чакала на твое място първо да забременея, после да се изследвам. Те самите резултати излизат за 10 дни, после докато минеш на хематолог и пак ще стане 8-10 седмица. Би ли поела риска? Аз не.
Колкото до АГ, който иска да ми “спести” изследвания - мерси, изпатих си първия път от такъв, парите, здравето и психиката са си мои и определено последното не струва по-малко от 300лв, че да си спестя изследванията. Аз я смених, помисли и ти за същото.

# 559
Аз само исках да споделя нещо от вчера. Дъщеря ми на 3.8г, която за съжаление доста съзнателно премина с нас през загубата на брат й в 17 г.с. май месец 2021 г, хванала и рисува- себе си и едно по-малко човече. Питам я- това ти и сестричката ти ли сте (бременна съм отново, 27 г.с.)? Не, казва- това е братчето ми. Питах я къде е то, при Бог ли (така й го обяснихме и така вярваме)? Каза "Тук, при мен е" и си посочи сърцето... Не беше говорила за него от загубата.
Така че, момичета, знам че е трудно, не можем да ги прегърнем, да ги видим, но те са с нас. Има духовен свят, колкото и да не вярват някои, и вярвам, че един ден ще ги гушкаме.
Много е трудно да се свикне с живота след загубата, но гледайте напред и това, което предстои. Те са с нас, въпреки че не ги виждаме Simple Smile

# 560
Аз също вярвам в това, което е написано по-горе.
Малко след моята загуба, повлияна от разговори с колеги (по друг повод) ме убедиха да си направя годишен хороскоп. Да вметна, че никога не съм взимала особено на сериозно астрологията (въпреки че има логика). Та, писах на една дама, която ми го направи и изпрати по мейл. Преди преди самите прогнози ми беше написала, че усеща около мен силно духовно женско присъствие на загубеното. Направо ме изуми, а и все пак това е далече от астрологията. От тогава съм сигурна, че тази душа е около мен. Беше момиче наистина. А на тази дама не съм споменавала нищо, свързано с това.

# 561
Благодаря за отговорите! Просто излях душата и съмненията си ... зная, че няма как да ми отговорите на всички въпроси, особено по обясненията ми, но понякога е важно дори само да споделиш. Тази седмица съм отпуска и съм решила да отивам за изследвания на витамини, а за тромбофилията все още се чудя - знам, че в нашия град ще вземат пробата и ще изпратят в Геника, но дали ще е реален резултат.  Дали да не отида направо в София...
За загубата: Дъщеря ми е на 6г., тъкмо й бяхме казали, че желанието й да става кака, ще се изпълни -и я разочаровахме. Още по детски вярва в щъркелите и вълшебното бобче, казахме й, че е било развалено и затова не може да порасте в коремчето на мама. Е онази вечер ни чу как обсъждаме прегледа и изследванията, разбра, че съм видимо здрава и може да пише на щъркелите за сестричка. Седна и написа писмото, нарисува и рисунка. Толкова ме трогна, толкова чисто и по детски мечтае и вярва във вълшебства. Дано щъркелите донесат бобчета на всички, които искат, дори по 2 наведнъж да донесат!

# 562
Някой попита за ендокринолог. Препоръчвала съм доц.Тодорова, но ми е адски натоварващо колко е недостъпна.
Препоръчаха ми друг в София- доктор Вучкова, като е и детски ендокринолог. Много съм доволна, освен за лекарства, говорим за начин на хранене, витамини, много приятна за разговор, обръща внимание и отговаря винаги на обаждане.

Алтая, моят съвет е да посетиш репродуктивен АГ с добра апаратура, за да огледа матката. На първият цикъл след кюретажа отидох на 4-ти ден от МЦ, като според АГ това е идеален период за проверка. Консултацията ми беше 45 минути. 10 минути ме гледа на някакъв видеозон като 3Д, но не съм сигурна.
Притеснявах се, все пак не е първа такава процедура при мен, след прегледа душевното спокойствие, че съм добре ми помогна много.
Пари се изкарват, понякога евтиното излиза по-скъпо. Изследванията са важни, едно камъче може да обърне цялата каруца, а защо, като може да се предотврати.

# 563
Здравейте,

Пиша хем да си поплача малко, хем да питам за съвет..
След миссед през Септ. 2021г. стартирахме опити и 29 Декември се появи щастливата 2 чертичка.
Давахме си кураж да не мислим за случилото се преди. Честно казано изживяхме си го тогава.

Втората бременност беше под лупа при АГ.
До този Четвъртък всичко беше наред в 8г.с. и 3 ден. Имаше пулс, зачатие на ръчички и т.н.
Дори в началото помислиха, че са близнаци..
В Петък прокървих леко, при което представяте си как се опулих. Биха ми хориомони 5хил ед. а на преглед в същия ден си имаше пулс.И отлепване нямаше.
Кървенето обаче не спря. Минах през всички нюанси на розово, кафяво, червено..
Уви днес сутринта установиха, че пулс вече няма. Спирам всички лекарства и знаете какво следва..
Тъжна съм, но повече ядосана, че нищо от това не зависи от нас.
Направихме изследвания още след първия миссед и нещата бяха добре.
Този път не мисля да нося плода в кутийки по Еконт и да го изследвам. Идва ми в повече.

Когато мине процедурата ще обмислим с моя АГ стъпките за по-сериозна подготовка за бебе. Няма да се дам, мамка му.

Въпроса ми е следния:
Случвало ли се е при някой плодния сак да е малко по-малък от плода? Това проблем ли е на толкова ранен етап?
И друго..в сакчето наистина имаше нещо като плацента, ама мъничка. Възможно ли е наистина да е било близначе или ..идея какво би могло да е това?

# 564
  • Замък сред облаците
Съжалявам за втората загуба. Как така сакът е по-малък от плода? Практически е невъзможно. Плацентата тепърва започва да се оформя в този период, иначе сигурно сте видели жълтъчното мехурче.

# 565
Ами казаха ми, че бил по-малък. Един вид на бебето му е тясно вътре.
Основния АГ, с който водя консултации каза, че това не е проблем. Доверявам се повече на него.
А жълтъчното мехурче си беше вътре отделно. Това нещичко изглеждаше като спукано такова мехурче, разлято по стената..
След кюретажа и там всичките му процедури ще отида при него да ме прегледа и да пуснем гинекологични изследвания.

Просто се чудя на някой случвало ли му се е това? Ако разбера първа ще пиша отново..

# 566
  • Замък сред облаците
Може да е била плацента, може да е било проблем със стената на сака (отлепване, кръвоизлив, хематом). АГ би трябвало да е бил способен да идентифицира какво е.

# 567
Про моята загуба това беше една от особеностите. Аз го забелязах още на първите прегледи, но за пръв път някой каза нещо на първата фетална морфология в 12 г.с. Просто го отбеляза, че ще следим.. В 15 г.с. бях при АГ на преглед, питах я и нея за това- нищо не можа да ми каже. В 17 г.с. ми изтекоха водите. Но така и не можаха са потвърдят дали в от стафилококите, които излязоха в изследване седмица по-рано и АГ не ми назначи нищо за тях тогава.. Само знам, че 2 месеца преди да забременея карах ковид..
Със сегашната ми бременност такова нещо няма- сак, води, инфекции, гъбички- не. Просто нещо не беше наред миналия път.

Ами казаха ми, че бил по-малък. Един вид на бебето му е тясно вътре.
Основния АГ, с който водя консултации каза, че това не е проблем. Доверявам се повече на него.
А жълтъчното мехурче си беше вътре отделно. Това нещичко изглеждаше като спукано такова мехурче, разлято по стената..
След кюретажа и там всичките му процедури ще отида при него да ме прегледа и да пуснем гинекологични изследвания.

Просто се чудя на някой случвало ли му се е това? Ако разбера първа ще пиша отново..

# 568
АГ, при която ходя когато не можем в София има добра апаратура, но може би не може да прецени само на екрана. Знам ли..
А на предния преглед в София нямаше такова
Аз исках да правя пренатален директно в 10та, но...ще го оставя за следващия път.

Като спомена ковид..с риск да съм банална все още мисля, че тъпата ваксина прецака нещата.
Имаше 1 ден, в който не се чувствах нещо добре-като настинка, но на сутринта ми нямаше нищо.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 15:45 от Анонимен

# 569
  • Замък сред облаците
Колко ваксинирани сме бременни вече... Пак забиваш в нереална посока. Вижте си качеството на сперматозоидите и яйцеклетките, инсулинова резистентност, полови хормони такива неща създават проблеми в развитието на плода и сака.

Общи условия

Активация на акаунт