Кюретаж и забременяване след това - тема 86

• 37 656
  • 776
  •   1
Отговори
# 600
  • Замък сред облаците
Микробиологията не е достоверна за мико- и уреаплазми, затова се прави днк/ПСР изследване (включено е във фертилити теста).

# 601
Относно ПСР в Геника ми казаха, че трябва да са минали 1-2 цикъла от аборт или след прием на антибиотици, за да бъде достоверен.

# 602
АА Имах предвид за спермограмата, която ще пуска на Насито партньора да пусне и за урея, хладимидии. Нима не е достоверно?
Фертилити тест съм правила и аз, но за мъжете нали е именно от еякулат?

# 603
  • На изток от Ада
Има фертилити иза мъже, да от еякулат. Мм е пътал в  Геника. Вече кое да пусне не знам,

# 604
  • София
От този списък нека пусне като за начало разширена спермограма с морфология по крюгер. Ако трябва след това ще пусне още изследвания, така или иначе само с 1 изследване няма да се размине. Валидността на микробиологията например е 1м.

Отделно от това си пуснете в Геника фертилити тест и двамата.

За СГ тук в репрудоктивна има тези
Скрит текст:
това за 165 лв ли да пусне?

# 605
  • Замък сред облаците
Микробиологичното специално не е достатъчно достоверно за “плазмите”, та трябва да е днк тестване за тях за да е сигурно, това визирах.

АА Имах предвид за спермограмата, която ще пуска на Насито партньора да пусне и за урея, хладимидии. Нима не е достоверно?
Фертилити тест съм правила и аз, но за мъжете нали е именно от еякулат?

# 606
Здравейте, да попитам и аз по-знаещите, за инфекция в матката какъв тест се прави, този PCR анализ ли, пусках си този PCR анализ и всичко беше наред

# 607
  • Замък сред облаците
PCR анализ за коя инфекция е пускано?

# 608
PCR анализ за коя инфекция е пускано?
STD/STI -9 PCR ANALISYS (CT+NG+MG+TrV+Uu+GV+HSV 1/2) това пише

# 609
  • Замък сред облаците
Да, това изследване включва Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Mycoplasma genitalium, Trichomonas vaginalis, Ureaplasma urealyticum,  Gardnerella vaginalis, HSV 1, HSV 2.

Не включва обаче Ureaplasma parvum и Mycoplasma hominis, които също са важни да се изследват.

# 610
Да, това изследване включва Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Mycoplasma genitalium, Trichomonas vaginalis, Ureaplasma urealyticum,  Gardnerella vaginalis, HSV 1, HSV 2.

Не включва обаче Ureaplasma parvum и Mycoplasma hominis, които също са важни да се изследват.
и тях съм пускала  само, че при друг лекар юли месец и те са отрицателни ( М.hominis; M. genitalium; U.urealyticum; U.parvum), Simple Smile

# 611
AA направо ... чета ти отговорите и ти се чудя, и мая от къде тази цялата информация си я запомнила, че и с имената на латински 😯
Възможни причини, изследвания, резултати... възхитително!
👍👍👍👍

# 612
  • Замък сред облаците
Катловър, не е въпроса да знаеш всичко наизуст, а къде да го търсиш и какво точно да търсиш Simple Smile

# 613
Добре, че има такива като нея да ни разясняват какво, как, защо, че аз примерно откъм изследвания съм много боса, въпреки, че последната година откакто родих в 23 г.с. чета всичко което има из форума за следваща успешна бременост, толкова много ме е страх да не се случи пак същото, че се усещам малко като ку-ку вече

# 614
  • Замък сред облаците
Пинитос, много съжалявам за загубата ти, сигурно е било много тежко. Истината е, че бактериите може да се навъдят и след лечение и преди това да е имало нещо, и малшанс да е било ако приемрно имаш проблеми с шийката. Според мен е добра идея да се следиш при един конкретен лекар, на когото имаш достатъчно доверие, да проверите всички възможни инфекции и като се уверите че всичко е наред да опитате отново този доктор да те следи изкъсо.

Общи условия

Активация на акаунт