Студенти в Нидерландия - 11

• 70 939
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Моят син се отказа да се прибере и заради скъпите билети и заради всички усложнения които създадоха на децата с тези променящи се изисквания за тестове по летищата. Оказа се , че остават присъствено и последната задача трябва да предаде на 24.Явно там не празнуват като нас още от 24 YumТа за първа година ще празнува  и Коледа и рождения си ден,който всъщност е точно на Коледа ,  далеч от нас. Хем ми е малко тъжно , хем пък си давам сметка ,че това е живота и той е поел своя в ръцете си.Бори се здраво дано да успее да вземе този семестър,че се оказа този Фонтис голямо предизвикателство.Та да ви попитам в тоя ред на мисли,има ли дечица дето ще си останат там ?

# 481
Синът ми ще забъдне там, на Коледа ще си дойде до 3-ти януари. Малко е, знам, билетите  - ужасно скъпи, но как да му спреш порива да си дойде . После следва една пауза чак до лятна ваканция, в която няма да се прибере. А и той тази година е стажант , има индикации договорът му да прерасне в постоянен. Предстои му дипломиране. Не се знае изобщо каква част от лятната ваканция ще е свободен за малко българско слънце.

# 482
Моят син се отказа да се прибере и заради скъпите билети и заради всички усложнения които създадоха на децата с тези променящи се изисквания за тестове по летищата. Оказа се , че остават присъствено и последната задача трябва да предаде на 24.Явно там не празнуват като нас още от 24 YumТа за първа година ще празнува  и Коледа и рождения си ден,който всъщност е точно на Коледа ,  далеч от нас. Хем ми е малко тъжно , хем пък си давам сметка ,че това е живота и той е поел своя в ръцете си.Бори се здраво дано да успее да вземе този семестър,че се оказа този Фонтис голямо предизвикателство.Та да ви попитам в тоя ред на мисли,има ли дечица дето ще си останат там ?
Моят син ще си дойде на 18.12 и ще се върне на 04.01, а билетите бях купила още през юли. Чакам го с голямо нетърпение. Преди месец си дойде извънредно за седмица, защото почина баща му. Отиде си в Холандия тих и се притеснявам как приема случилото се, защото не споделя. Заради връщането изпусна един изпит и сега не сме наясно как ще му се отрази и това.
Всички, и децата, и ние имаме нужда от Коледа. Дано повечето деца успеят да са със семействата си.

# 483
Искам да попитам къде мога да следя за актуална информация дали се изисква тест за ваксинирано лице, което предстои да пристигне в България? На сайта на Външно министерство има инфо за другите държави...Казусът е, че синът ми лети на 15.12 от Амстердам до Букурещ. За влизане в Румъния е достатъчен сертификат за ваксинация, въпросът е на влизане  от Румъния в България дали ще му искат тест? Това къде мога да го следя като актуална информация?

# 484
  • софия
Актуална информация относно влизане в България само от Стойчо Кацаров-Министерство на здравеопазването .РЗИ работят по неговите заповеди

# 485
Моят син ще си дойде на 18.12 и ще се върне на 04.01, а билетите бях купила още през юли. Чакам го с голямо нетърпение. Преди месец си дойде извънредно за седмица, защото почина баща му. Отиде си в Холандия тих и се притеснявам как приема случилото се, защото не споделя. Заради връщането изпусна един изпит и сега не сме наясно как ще му се отрази и това.
Всички, и децата, и ние имаме нужда от Коледа. Дано повечето деца успеят да са със семействата си.
  Толкова много съжалявам за тежката ви загуба!Дано наистина детето  превъзмогне този тежък момент и успее да премине без сътресения.Да нужно е да си го видите и прегърнете по Коледа,на коя майка не е нужно ? Ама пусти му мерки и объркан Свят, вече и аз незнам кое е правилно.Започнахме с такъв ентосиазъм това приключение , а сега  започна да ме обзема чувство за съмнение.Мълча си пред студента да не го сугистирам ,ама  стават доста подводните камъчета вече...И пак вярвам ,че ще успее да си мине семестъра...По Коледа стават чудеса:sparkling_heart:

# 486
Моят син ще се прибере от Амстердам на 24.12. Тъкмо за бъдни вечер. Има билет за връщане за 09.01. Но ми каза, че иска да остане в България до края на януари.
Нямам никакъв опит със смяна на дата на полет. Може ли да споделите с Бгаир как става това?

# 487
Моят син ще се прибере от Амстердам на 24.12. Тъкмо за бъдни вечер. Има билет за връщане за 09.01. Но ми каза, че иска да остане в България до края на януари.
Нямам никакъв опит със смяна на дата на полет. Може ли да споделите с Бгаир как става това?
Обаждате се на посочения телефон или им пишете. Имат и "бюро" в центъра до министерство на транспорта. Стига да има места в полета за който искате, става без проблем, а за студентските пакети е безплатно. Няма нужда да е лично, важното е да знаете номера на резервацията.

# 488
Обаждате се на посочения телефон или им пишете. Имат и "бюро" в центъра до министерство на транспорта. Стига да има места в полета за който искате, става без проблем, а за студентските пакети е безплатно. Няма нужда да е лично, важното е да знаете номера на резервацията.

Много благодаря!

# 489
Правилно ли тълкувам гореспоменатото писмо от РЗИ, че зелен паспорт  е достатъчен при влизане от червена зона?

# 490
  • софия
Съгласно последната заповед е достатъчен.

# 491
Да, нужен е COVID сертификат за ваксинация или преболедуване, или PCR до 72 часа преди влизане в страната.
Правилно ли тълкувам гореспоменатото писмо от РЗИ, че зелен паспорт  е достатъчен при влизане от червена зона?

# 492
  • дядовата ръкавичка
Моят син няма ни едно от трите. Категорично отказва да се ваксинира. Ще седи под карантина явно. Надявам се да няма проблем при излитане.

# 493
Да си направи PCR, щом не желае ваксина. В заповедта не помня да имаше ред за вдигане на карантината след пристигането.

Следя информацията и споделеното тук, но обратно на повечето младежи, синът ми лети към Нидерландия на 25-ти и се прибира на 4-ти, така че се надявам да се облекчат и мерките там, и след това за прибирането. Той е ваксиниран, но все още не е ясно как би се променила ситуацията с новия щам.

# 494
Да си направи PCR, щом не желае ваксина. В заповедта не помня да имаше ред за вдигане на карантината след пристигането.

Следя информацията и споделеното тук, но обратно на повечето младежи, синът ми лети към Нидерландия на 25-ти и се прибира на 4-ти, така че се надявам да се облекчат и мерките там, и след това за прибирането. Той е ваксиниран, но все още не е ясно как би се променила ситуацията с новия щам.
  Ами , ако не е ваксиниран и не си направи PCR , и иска да си стои 10 дни в карантина като се прибере в България/и без друго има да чете като  луд за изпити/ ще му разрешат ли от Wizz-а да се качи на борда.Някой да е пътувал без нищо,като в добрите стари времена?!

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 20:03 от Valentina Anastasova

Общи условия

Активация на акаунт