Студенти в Нидерландия - 11

• 70 921
  • 745
  •   2
Отговори
# 510
Мисля, че при отрицателен ПСР до 24 часа след влизане в БГ, карантината автоматично отпада. Лаборатории има на летището.
Инфото ми е обаче е отпреди месец, така че звъннете в СРЗИ

# 511
В последната заповед не видях вариант за вдигане на карантината след пристигане тук.

# 512
В последната заповед не видях вариант за вдигане на карантината след пристигане тук.

Точно така. Ако няма наличен сертификат за ваксинация, преболедуване или пср (направен преди влизане в страната), карантината не може да бъде отменена.

# 513
Малеее! Дано това се промени ... как ще се видят децата с приятели, с роднини ... ужасссс!
Ама, каквото, такова! При тази висока ваксинация в Нидерландия, ПАК в червена зона ... малко ... Ай, няма да коментирам.

# 514
Звъняхме до РЗИ. Само ПСР тест, направен в Нидерландия до 72 часа преди пътуване спасява неваксинираните и непреболедувалите от карантина.

# 515
Здравейте,

На синът ми предстой стаж от 01.02.2022г.Тъй като ще бъде платен,  искам да попитам каква застраховка е необходима. Към настоящия момент, синът ми има студенска застраховка 40 евро на месец към LoonZorg.

На всички пожелавам весели празници.

# 516
Здравейте, ученик съм в 12. клас в немска гимназия в София. Преди няколко дена получих писмо за условен прием във Fontys University of Applied Sciences за специалността Information & Communication Technology, за което разбира се много се радвам аз и моите близки.
   Бих бил много благодарен, ако някой студент или родител на такъв сподели впечатления, критика и практическа информация относно града, университета, академичната обстановка, специалността, студентският живот, квартири и т.н.. Въпреки че вярвам, че съм се запознал подробно с това, което ме очаква, бих оценил всякакъв вид информационна подкрепа, особено касаеща личния опит на студентите.
   Освен това през последните дни в Интернет се запознах с нови гледни точки, в частност легитимността на приложните университети. Запознах се с мнения, че те дори не били ВУЗ-ове; че техните дипломи не били зачитани от ред компании (въпреки че са еднакви с тези от изследователските университети ?). Наясно съм с разликата в двете учебни институции и фактът, че приложният университет се намира идея по-ниско от изследователският такъв и как на холандски не му викат уни. Въпросът ми е дали тази разлика в действителност е толкова мащабна, за каквато някои хора е представят. Ще се радвам да чуя мнението на завършил в UAS студент дали по някакъв начин се е сблъсквал с препрятствия при кандидатстването за работа, особено ако се е върнал после в България, тъй като това са моите планове Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 12:14 от Иван Йовев 708943

# 517
Хубава работа, Иван! Ние стигнахме до физическа разправа по темата приложни университети, а Вие дори не сте прочел. Simple Smile Прегледайте последните няколко страници на тази тема и ще получите представа за мненията.

Най-важното е да си изясните защо ще учите и какви са кариерните Ви цели. Така сам ще си отговорите на въпроса дали приложните университети са подходящи за Вас, защото може да бъдат разглеждани като колежи от някои работодатели. Което не е лошо, просто трябва да знаете дали това би оказало влияние на плановете и кариерното Ви развитие.

# 518
И конкретно за Фонтис- потърси мнения ня студенти от последните 2 години, заради промяната в програмата. Ако попаднеш на някой върнал се(има много) питай какво не му е допаднало. Мисля че имаш време да се огледаш и за други учебни заведения и да направиш информиран избор накрая.
Студентския живот в последните 1-2 години се формира основно от наличието или липсата на рестрикции от ковид естество.
Зависи как ще се почувствш и на място-дали си подготвен за депресивното време или то няма да ти влияе. Зависи и дали родителите ти ще те финансират или ще трябва да работиш за да се издържаш.

# 519
Последните две години няма студентски живот. Липсата на пряк контакт със състуденти и преподаватели е пагубна. Лоши времена настъпиха, а още по-лошото е че не се вижда края. Дъщеря ми е трити курс и сериозно се замисля дали да записва магистратура в Нидерландия. Ограниченията, липсата на контакти, а и нивото на обучение вече не е същото.

# 520
  • дядовата ръкавичка
  Бих бил много благодарен, ако някой студент или родител на такъв сподели впечатления, критика и практическа информация относно града, университета, академичната обстановка, специалността, студентският живот, квартири и т.н.
Синът ми учи в Айндховен, но в ТУ. За града - доколкото знам е спокоен и приятен. Квартири - мноого трудно, специално за Айндховен има един сайт https://www.vestide.nl/, в който може да се регистрираш още сега. Квартири се предлагат според реда на регистрация. Има и фб групи Find a room/roommate in Eindhoven, Housing Eindhoven, агенции. За студентския живот, не знам как е било преди пандемията, синът е втора година. Определно настоящата година, с отпадане на част от ограниченията, възможностите за общуване както със състуденти, така и с преподаватели, са повече. С приятели се събират да учат основно в библиотеката, която не е спирала да работи.

# 521
Браво, момче! Каквото и да запишеш, ще си успешен! Изрядно изказване, точни провокиращи  въпроси, ясна визия! Продължавай все така и ще намериш точното място  Simple Smile Дръж ни в течение! Wink

# 522
Здравейте, моят син вчера се прибра за Коледните празници. Полет от Амстердам, смяна в Милано, кацна в Букурещ. Тъй като е ваксиниран, на всякъде е минавал със сертификата. На летището в Амстердам са му казали, че трябва да има и още някакъв документ, кацайки в Италия. Но той им казал, че е транзит и тогава няма проблем. В Италия не са му искали нищо, освен сертификата. Той даже успя да се разходи за 1.5 ч в центъра на Милано. Ако някой го интересува, на българо-румънската граница искат зелен сертификат или отрицателен тест. На връщане взехме един приятел на сина ни, който е студент в Букурещ. Той мина българската граница без сертификат, но показва студентска книжка, че е студент в Румъния. Това накратко от мен за пътуване от Нидерландия.
Аз съм една щастлива майка сега, която се е заела да сготви като за цял футболен отбор, за да си поглезя детето...😉🤣🙂

# 523
  • No Line On The Horizon
Дъщеря ми утре се прибира през Италия и се оказа, че в сила от днес, за да влезеш в Италия трабва пср или антигенен тест. Предполагам, че на летището в Айндховен има къде да направи антигенен тест. Тя пътува от Хага, не знам дали там да търся къде да прави или направо на летището.

# 524
В фейса в групата на уиз еър пишат, че само този вторник, който мина, уиз пуснал билети за 2евро.Гледам коментарите за доста различни страни са купували хората. Та въпроса ми е за Нидерландия някой срещал ли е подобна оферта?

Общи условия

Активация на акаунт