Калориите броим и здравето ценим - тема 13

• 50 923
  • 797
  •   1
Отговори
# 330
о, боже, какво правиш в теми за отслабване Hushed
Не съм в темата по принцип. Иначе преди да изглеждам така, си бях точно за темата. Писах по-назад, че се амбицирах и свалих 8 кг преди година и половина. Просто ми излезе питане на Ofortuna как да отслабне, тъй като не мърдал кантара, та затова се включих. После прочетох, че готви сарми... и стигнах до извода, че скоро няма и да мръдне наистина.
Ellie007 също е написала нещо много вярно, че организма свиква при едни и същи калории и се прецаква метаболизма. Затова е хубаво да се редуват - ако 5 дни си на 1200 калории, мини ден на 1800 примерно, за да не се научи стомаха ти, че това му е дажбата и в един момент да спреш да сваляш.

# 331
Моят си качва от 1800 калории, не ще да се научи значи Simple Smile Аз съм развила страх да не преям и много внимавам.

# 332
После прочетох, че готви сарми... и стигнах до извода, че скоро няма и да мръдне наистина.

Ее не така. Нали идеята е да ядеш всичко, но просто в по малки количества. Аз така го разбрах. И тази вечер вместо да мушна три сарми с кисело мляко, ще бъде една Simple Smile сега аз съм сваляла 7кг за две седмици с пълен детокс и не ги върнах тези килограми 11години, ама започнах едни лекарства и веднага скочиха 5кг. Но просто не ми се гладува отново, защото тогава ме заболя жлъчката. Иначе на мен ми е ясно, че свалянето е с глад и лишение. Но ще опитам просто с малки количества.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 16:24 от Ofortuna

# 333
После прочетох, че готви сарми... и стигнах до извода, че скоро няма и да мръдне наистина.
Laughing Laughing Laughing

как ги свали?

# 334
И аз съм от съгласните с sharpy. Аз съм 160см висока и на 58кг съм си свинка. Понеже пък съм и по-възрастна, съм избрала да държа 55кг. На 50кг и 48 години направо изглеждам потресаващо в лице, иначе 50кг ми харесват за в тяло. И моя корем е рязан след едно секцио и като съм 58кг стърчи, като стана малко кг пък виси. Абе няма угодия.

# 335
Аз съм непретенциозна и ми стига да не съм видимо дебела. Тоест да мога да сложа тесни дънки и сако, без да стърчат паласки ми е предостатъчно. По природа съм с голям бюст, който няма как да се скрие, но и той намаля откак свалих кг. Изобщо всичко е по-леко, когато ти е леко Simple Smile

# 336
  • в пералнята
Аз съм 168 и съм 63 кг в момента, ами много са ми. Подута се чувствам.
Оптимално са ми 57, но последно толкова съм била преди година. Та това ще ми е и целта.

# 337
А По природа съм с голям бюст, който няма как да се скрие, но и той намаля откак свалих кг. Изобщо всичко е по-леко, когато ти е леко Simple Smile
Е, поне си надарена, за разлика от мен. Аз цици нямам и никога не съм имала. Дори и да кача килограми - те се трупат на задника и бедрата. Циците ако може и на гърба ще ми излязат Grin Вероятно там имаш едни килограми, които аз нямам.
Аз съм 168 и съм 63 кг в момента, ами много са ми. Подута се чувствам.
Оптимално са ми 57, но последно толкова съм била преди година. Та това ще ми е и целта.
Ето, поредното доказателство, че се чувстваш ок на моя принцип /ръст -110/
И аз съм от съгласните с sharpy. Аз съм 160см висока и на 58кг съм си свинка. Понеже пък съм и по-възрастна, съм избрала да държа 55кг. На 50кг и 48 години направо изглеждам потресаващо в лице, иначе 50кг ми харесват за в тяло.
Да, има го това с лицето. Неслучайно има приказка, че след 40 избираш лице или гъз. И моето лице се изпи, а и по принцип не ми е било от най-сочните, но на тези килограми се чувствам най-добре. А и да не забравяме, че просто остаряваме и смъкването на контур и бръчки не можем да го променим.
Laughing Laughing Laughing
как ги свали?
Ако това е до мен, не разбрах въпроса.
Ее не така. Нали идеята е да ядеш всичко, но просто в по малки количества. Но просто не ми се гладува отново, защото тогава ме заболя жлъчката. Иначе на мен ми е ясно, че свалянето е с глад и лишение. Но ще опитам просто с малки количества.
Болднатото не е вярно. Да не говорим, че по-горе сама написа, че изпитваш голям глад.
Идеята е да ядеш здравословни неща и да си сита, а не гладна. С този ориз - забрави за сваляне. Нито е полезен, нито ще свалиш с него. Със закуска 5 бадема и мандарина също нищо не правиш, най-малкото, че това са несъвместими храни в едно хранене. Нищо не правиш общо взето, затова и не се учудвам, че и кантара не мърда.

# 338
Ок, аз от два дни съм с това приложение, ще си дам два месеца, колкото ми го е дало за сваляне. И вече ако не стане ще го мисля. Иначе предишния път свалих с ядене само на плодове, зеленчуци и сурови ядки - по Гайдурков.

# 339
Шарпи, супер си, девойко Hands Plus1
Не качвай, но и не сваляй.
Аз на 160 като бях стигнала 49-50 имах измъчен вид, дори аз не се харесвах.
Качих до 52, поддържам ги от три години, доволна съм. Но искам пак 50-51, да имам марж да кача безнаказано 1-2 Grinning

# 340
Пак привет Simple Smile

Днес: 30г хляб + 50г извара + 2 кис. краставички.
300мл мляко за 3 кафета Simple Smile
400г печени моркови с 2чл зехтин, сол и чубрица.
100г сладолед 😬

За вечеря салата от спанак, домати и каставици, с 1 варено яйце, малко зехтин и сол.

По повод килограмите, и аз обичам да съм 1-2кг под идеалното тегло, за да не мисля всяка калория Simple Smile

# 341
Шарпи, супер си, девойко Hands Plus1
Не качвай, но и не сваляй.
Аз на 160 като бях стигнала 49-50 имах измъчен вид, дори аз не се харесвах.
Качих до 52, поддържам ги от три години, доволна съм. Но искам пак 50-51, да имам марж да кача безнаказано 1-2 Grinning
Благодаря, Пепи! За думата "девойко" си заслужи едно уиски Smiley
Да, поддържам тези 50 килограма вече година и половина, така се чувствам най-добре.
Когато посегна към забранени неща и кача килце, после веднага 3 дни ударно съм на пилешко месо+много зеленчуци, и си влизам в релси. Аз обаче не броя калории, просто ям основно месо и зеленчуци. Теста и сладки неща спрях преди година и половина.

# 342
sharpy, ти си наистина супер и само поддържане ти трябва!

Аз за себе си установих, че ям следните храни:

За всеки ден редувам: зеленолистни зеленчуци и др. нискокалорични като чушка, домат, лук, репички и т.н. Плодове, Гъби, Месо, Риба, Кисело мляко, Сирене, Маслини, Филе / Шунка, може и луканка понякога

Веднъж или 2 пъти месечно: Картофи, Крутони в салатата, Шоколад, Прясно мляко, Мюсли с плод

4 пъти месечно - Вино (никакъв друг алкохол)

Много рядко, само на празници: Бисквити, тиквеник, щрудел, чийз кейк или друго подобно изделие около 100 -200  грама.

Изобщо не ям пакетирани храни, ядки, ориз, боб, яйца, сладкиши тип торта или разни пълнени с крем

Този режим + броене на калории работи при мен. Не ми тежи, не страдам и не дебелея. Занапред все така ще съм, понеже вече съм на 45+ год. и няма как да се отпусна да хапна "колкото ми душа иска" вече.

# 343
Това -110 от височината не важи за всички 😅 Аз съм 148см и ако стана 38кг ще взема да се разболея 😂. Най-малко съм била 47кг и изглеждах добре. Може би и 45 ще са ми добре. Дай боже отново да ги стигна, че след две поредни бременности в момента съм 61кг 😢

# 344
Тези дни слушах една док специялист по свякакви процедури за отслабване.
Тя каза че всички тези формули и индекси са лесен начин за някакъв ориентир, но в никакъв случай не са точни. За много ниски и много високи хора като цяло не важат, за хора с много натрупване на мазнини на корема, не важат, за хора, които когато отслабват губят мускулна маса, не важат..  ако имате някаква причина, интерес или пари за харчене, може да ви направят точно изследване на всяка част на тялото и като цяло.
Интересно каза също, че в никакъв случай не може да се смята универсални диети и средства за отслвбване. Че много хора здрави и прави правят известни и признати диети,  които са им абсолютно противопоказни.

Попитаха я за индекса за телесната маса, каза че дори те почват от него, но това е много общ и повърхностен начин да се "мери" тегло. Спомена за "фалшиво слабите" и за "фалшиво дебелите"..

Всичко беше много интересно.

Общи условия

Активация на акаунт