Споделено родителство

• 9 270
  • 101
  •   1
Отговори
# 90
Ми те и двамата, ако искаха да са с детето - нямаше да се разведат. В крайна сметка винаги можеш да направиш компромис за да може детето да си има и майка и баща. Само че когато причината за развода е трети човек, което е сигурно 90 % от случаите, нека стартиралият връзка да има повече свобода. Дори и в моя случай, на бившата съпруга си ѝ е много добре да взема детето само за забавление, а аз да се грижа за него през останалото време.

# 91
Ми те и двамата, ако искаха да са с детето - нямаше да се разведат. В крайна сметка винаги можеш да направиш компромис за да може детето да си има и майка и баща. Само че когато причината за развода е трети човек, което е сигурно 90 % от случаите, нека стартиралият връзка да има повече свобода. Дори и в моя случай, на бившата съпруга си ѝ е много добре да взема детето само за забавление, а аз да се грижа за него през останалото време.

Ако искали да са с детето - нямало да се разведат??? По-голяма глупост не бях чела...
Желанието за свобода... важи за твоята съпруга, но не всички родители са като нея.

# 92
  • София
Ми те и двамата, ако искаха да са с детето - нямаше да се разведат. В крайна сметка винаги можеш да направиш компромис за да може детето да си има и майка и баща. Само че когато причината за развода е трети човек, което е сигурно 90 % от случаите, нека стартиралият връзка да има повече свобода.
Говориш като 85-годишната ми майка. И на нея й е голямата гордост, че не се е развела, "да не ви разкарваме насам-натам". Все едно ще се ходи до друга държава, а не в рамките на София.
Ако двама души не се търпят, нужно ли е да нагнетяват атмосферата вкъщи, само и само да не се разведат и да са с детето?
Разбира се, когато е голямо детето и не му е проблем ако баща му е толкова загрижен и грижовен към детето и то само има огромно желание да бъде в такъв режим.
.....Мое лично мнение е да е при единия родител, обикновено майката, и без това бащите нямат огромното желание да гледат, просто се напъват, за да създават излишни притеснения в живота на бившите си.
Голяма омраза, явно сте на мнение, че всички мъже са свине по подразбиране. И напълно излишно злобеене как ходели по дискотеки. Има си термин за това - мизандрия.
Ами ходете и вие по дискотеки, когато детето не е при вас. Или вече не се възприемате като отделен индивид, като жена, а само придатък на детето?

# 93
Кажете ми дете, което е 1 седмица при майка си, 1 при баща си - къде живее всъщност?

При двамата си родители

# 94
Кажете ми дете, което е 1 седмица при майка си, 1 при баща си - къде живее всъщност?
До колкото разбрах това се решава при споразумението. Кой ще е постоянния адрес на детето, също и как ще се процедира с дрехи, учебници, при празници и т.н. Може да звучи сложно и трудно, но ако и двамата родители са отговорни и добре организирани и най-важното - ако искат, могат да подредят всичко и да е комфортно за детето.

# 95
Голяма омраза, явно сте на мнение, че всички мъже са свине по подразбиране. И напълно излишно злобеене как ходели по дискотеки. Има си термин за това - мизандрия.
Ами ходете и вие по дискотеки, когато детето не е при вас. Или вече не се възприемате като отделен индивид, като жена, а само придатък на детето?

Здравейте!
Интересен "хейт" от ваша страна, без да знаете нищо за отсрещния. Blush
Хейтърството е "ползотворно" единствено ако се изкарват пари от него, но и тогава не го разбирам, понеже е далеч от природата ми и го считам за неморално.

Да поясня, понеже е конкретно към мен, че дори и с определителния термин - мизандрия, в грешка сте.
Първо мислих, че сте мъж и затова сте запозната с този термин, но видях, че сте дама и това е още по-странното в случая. Бъдете спокойна, нямам омраза и ненавист към мъжете. Има много добри, обичливи и отговорни мъже-бащи, за радост. И за съжаление има и от другите.
 Описани са на кратко ситуации дори, но вие четете някъде между редовете според вашите разбирания. Не е проблем, това сте вие. Уважавам вашето мнение, то си е само ваше. Blush

И да, в едно сте права, проявявам мизандрия към един индивид и съм в правото си, но няма да влизам в подробности, защото е излишно.
А на вас не ви прави чест като жена, ако сте жена, да изпитвате негативни емоции към жени, без да ги познавате.

Хубав ден ви желая! Blush

# 96
не е хейт, просто обобщенията какви били бащите, как само се напъвали са дразнещи, защото не сте сложили никъде поне едно "някои бащи". Защото има и някои майки, които се отнасят към децата си по-лошо от някои бащи.

# 97
не е хейт, просто обобщенията какви били бащите, как само се напъвали са дразнещи, защото не сте сложили никъде поне едно "някои бащи". Защото има и някои майки, които се отнасят към децата си по-лошо от някои бащи.

Неслучайно съм написала "истории всякакви, хора всякакви", едни за радост, други за съжаление.
Дамата можеше да напише просто, че за щастие има и грижовни бащи каквито и аз знам, че има, щом е сметнала, че съм в грешка. Нямам нито желание да споря, нито намерение.

Не знам защо индиректно някой се е почувствал обиден, щом не е такъв. Simple Smile )))

# 98
  • София
Няма как да се почувствам обидена, след като не съм мъж/баща.
От вас разбирам, че щом съм жена, е грешно да изпитвам негативни емоции към своя пол.  Това е още по-голяма глупост от предишната.
Точно защото познавам собствения си пол и неговите номера, се старая да съм обективна, което на болшинството жени им е невъзможно, както се вижда.
И да - както съществува мизогиния, така и мизандрия. Защо да не го знам? И-нет не прави разлика по пол.
При такива агресивни констатации от типа "ако баща му е ТОЛКОВА загрижен", не смятам, че мога да променя нечие мнение с примери. Пази Боже, особено ако детето е момче

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 13:32 от Cuckoo

# 99
Няма как да се почувствам обидена, след като не съм мъж/баща.
От вас разбирам, че щом съм жена, е грешно да изпитвам негативни емоции към своя пол.  Това е още по-голяма глупост от предишната.
Точно защото познавам собствения си пол и неговите номера, се старая да съм обективна, което на болшинството жени им е невъзможно, както се вижда.
И да - както съществува мизогиния, така и мизандрия. Защо да не го знам? И-нет не прави разлика по пол.
При такива агресивни констатации от типа "ако баща му е ТОЛКОВА загрижен", не смятам, че мога да променя нечие мнение с примери. Пази Боже, особено ако детето е момче

Бъдете жива и здрава! Няма какво друго да напиша. Имате свое мнение и време да пишете в сайта.
Пази Боже и от хора като вас! Simple Smile

# 100
  • Варна

... А на вас не ви прави чест като жена, ако сте жена, да изпитвате негативни емоции към жени, без да ги познавате.

Абе, хора, сериозно ли обективността се дели по полове. 
По темата - може би споделеното родителство е добро при по-голямо дете. Разбира се, относително е, зависи от детето колко "зряло" е за годините си.

# 101
Съвсем друг бе смисъла на моя коментар, но вече няма значение.
Разбирам защо не съм посещавала преди тази платформа и съжалявам, че писах дори.
Живи и здрави всички!

Общи условия

Активация на акаунт