Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №3

• 77 965
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Аз искам да питам обикновена сушилня, която е без термопомпа и комбо без термопомпа на един и същ принцип ли кондензират влагата?
Ако не, какви са разликите?

Комбото ползва вода за да се кондензира парата, какво ползва стария тип сушилня?

# 421
Нормална сушилня без термопомпа не ползва вода .

# 422
На какъв принцип се получава кондензацията?

# 423
Ще отговоря на, тези, които са ме питали нещо, по-късно. И пронципа на работа ще сложа. Сега съм с тел. И не ми е удобно.

# 424
  • Варна
Повечето хора някак не разбират, че комбитата са със своята си специфика и са по-капризни уреди, ако мога така да се изразя. По-често дефектират в сравнение с "нормалните" отделни уреди. Една нискобюджетна пералня може да изкара повече от едно нискобюджетно комби. Ето за това аз не искам хората да се набутват излишно. Няма какво да се лъжем- повечето съвременни уреди са гола вода в сравнение със същите, ама от преди 15 години.

Същото четях и навремето преди 15г. когато избирах предното си комбо  Grinning. Е имаше си кусури пустата гад/Аристон/. 15 години прането ми след сушене понамисрисваше на гума Cry,два пъти сменя ММ лагери,но си переше страхотно. Сушеше също прилично като за такъв уред. Не ползвам нон стоп сушилна. Ползвам я за сушене на якета зимата и задължително за хавлиите защото мразя твърди хавлии,а с омекотителите съм скарана и така....
 Когато дойде време за нова  четох много тук. Форумът е полезен. Новата е вече на година и съм повече от доволна. Пере добре,суши прекрасно и нищо не смърди след сушене. Амин!

ELECTROLUX EW7W369S   няма термопомпа нито филтър за мъхове. Бих казала среден клас прислужница Grinning.

# 425
Скрит текст:
Хайде, препоръчай на хората добър комбиниран уред, който в момента се предлага на пазара, според твоите наблюдения. (за какво да даде жената 1000 лв. и те заминат за нула време?! Всяка марка може да има дефектни бройки. Такъв опит имам аз със Миле, например).
Като питат хората за нещо, не се срамувайте- давайте препоръки.
Ще се радвам да науча и аз за такъв уред. Със сигурност не знам всичко. Simple Smile
          Именно за това питам вас, какъв неприятен личен опит с нискобюджетен  комбиниран уред имате. Конкретно. Не ми хареса това и това, имаше еди какъв си проблем.
Скрит текст:
Повечето хора някак не разбират, че комбитата са със своята си специфика и са по-капризни уреди, ако мога така да се изразя. По-често дефектират в сравнение с "нормалните" отделни уреди. Една нискобюджетна пералня може да изкара повече от едно нискобюджетно комби. Ето за това аз не искам хората да се набутват излишно. Няма какво да се лъжем- повечето съвременни уреди са гола вода в сравнение със същите, ама от преди 15 години.

Съгласна съм, че комбитата са по-капризни уреди и мисля, че хората вече отдавна са го разбрали, както и са наясно, че избора на такъв комбиниран уред е в някаква степен компромисен вариант. Но когато няма възможност за поставяне на два отделни уреда каква е алтернативата, която препоръчвате? Нещо, което да е съобразено с бюджета им и всъщност да е най-добрият компромисен вариант.  Simple Smile
           А кой уред колко време ще изкара, с ремонти/без ремонти...това си е такава лотария...

Скрит текст:
petiaivanov , следя темата, защото искам да си избера нискобюджетен комбиниран уред. Ценя високо аргументираните Ви мнения по конкретни модели, технически характеристики, най-изгодна цена и тн. и ги смятам за много полезни. От Ваше мнение разбрах, че конкретен уред не мога да вместя под плота в кухнята си, заради височината му (а си мислех, че всичко е "стандартно" високо). 
         За това ще продължа да следя темата с очакването някой да сподели за такъв комбиниран уред, от който към момента е доволен, както и Вие да споделите ваши впечатления - като потребители все с нещо правим компромис и ни се налага да избираме по-малкото зло Simple Smile   
tetka_the_best, благодаря! Винаги с удоволствие чета постовете Ви, даже и с нещо да не съм съгласна Simple Smile
Личеният ми опит е свързан с уреди на близки хора. Аз не бих си купила, защото грешни пари не давам. Подарявам, но не давам за подобни неща. Това за уредите (перални и сушилни предимно) през последните около 15 години го написах не случайно. Масово се залага на пластмаса и отчасти на скапана електроника. Отделно, за да спестяват производителите, а не да е евтино на потребителите, масово са с лошо конструиране и на моменти невъзможни за ремонт (иска се скъп акъл да събереш компонентите вътре така че после да е лесно за разглобяване и ремонт), лоши уплътнения и пластмаси, тънки ръждясващи ламарини, слаби амортисьори, лоши лагери...от всичко е спестено.
Едно евтино комби е със спесяване от всичко. Най-големият враг на комбито е мъхът от дрехите. Полепва се и се трупа буквално навсякъде в машината. Случва се заради него да се образуват и проводящи пътечки. Проличава си горе-долу след като минат двете години и естествено от честотата на употреба. Та тази  машини са кошмарът на всеки техник. Повечето нито за пари, нито за нищо не искат да се занимават с тях. По принцип тези машини си перат добре, когато се използват като перални, но когато мъхът ги скапе, оставате и без пералня., а ако имат и евтини лагери за капак, а казанът е капсулован, то един ремонт излиза на цената на нов уред.
Гледай(особено към края какво вади от нея), за да се изчисти това недоразумение на техниката, какво разглобяване пада и си представи ако беше комби какво щеше да е (а можеше да е просто):
https://www.youtube.com/watch?v=MB-F2bb4Yjo&t=102s

В смисъла на написаното до тук, аз не мога да препоръчам никое бюджетно комби. На мен ми е съвестно да подлъгвам хората. Това, че ги има на пазара е отделна тема. Ако бяха "китка за мирисане", нямаше да има отделни уреди. Според мен, този тип уреди не са за семейства с голямо натоварване. По-скоро за ваканционни имоти, студенти, хора, живеещи сами- нещо като за временно ползване. Виско рискови са, а 1000 лв. в България не са малко пари, та да ходят в джобовете на ******* и в дългосрочен план гълтат много пари за поддръжка.
На какъв принцип се получава кондензацията?
Виж това клипче. Добре е онагледено и можеш да видиш къде в работния цикъл кондензира топлият въздух:
https://www.youtube.com/watch?v=OQYhJ7qmnww
https://www.youtube.com/watch?v=MDGfuTWXSNE
При термопомпените сушилни, също като при кондензната с нагревател , се използва въздушен поток с разликата, че вместо нагревател, има компресор с "газ"(различните производители използват различни охлаждаши агенти)  и кондензатор, който се загрява от изпарения газ.
Скрит текст:

Същото четях и навремето преди 15г. когато избирах предното си комбо  Grinning. Е имаше си кусури пустата гад/Аристон/. 15 години прането ми след сушене понамисрисваше на гума Cry,два пъти сменя ММ лагери,но си переше страхотно. Сушеше също прилично като за такъв уред. Не ползвам нон стоп сушилна. Ползвам я за сушене на якета зимата и задължително за хавлиите защото мразя твърди хавлии,а с омекотителите съм скарана и така....
 Когато дойде време за нова  четох много тук. Форумът е полезен. Новата е вече на година и съм повече от доволна. Пере добре,суши прекрасно и нищо не смърди след сушене. Амин!

ELECTROLUX EW7W369S   няма термопомпа нито филтър за мъхове. Бих казала среден клас прислужница Grinning.
За 15-годишните уреди вече казах - правеха се с акъл и по-качествени компоненти/материали.
На сегашната няма да може да смени лагерите ако се наложи. Тя е не е  нисък клас на марката (за протокола).

Новата е вече на година- кратък период за заключения, а и не я изпозваш за всичко, както казваш. Ок, дано не си покаже скоро рогата.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 19:48 от petiaivanov

# 426

Когато дойде време за нова  четох много тук. Форумът е полезен. Новата е вече на година и съм повече от доволна. Пере добре,суши прекрасно и нищо не смърди след сушене. Амин!

ELECTROLUX EW7W369S   няма термопомпа нито филтър за мъхове. Бих казала среден клас прислужница Grinning.
Благодаря за отзива! Цената ѝ 1125 също е добре.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 01:35 от tetka_the_best

# 427
Здравейте!
Моля, ви помагайте спешно е!
Някой случайно да има следния продукт: Toshiba twd-bj90w4sk?

# 428
Здравейте, моля за малко помощ. Чакаме бебе и трябва да сменим пералнята. Живеем в много малко жилище и нямаме място за отделни уреди, затова мислех да вземем само пералня. Наш близък обаче ни предлага профилактирана AEG L99696HWD Lavamat за 750лв. Иначе ще вземем пак от него пералня Miele за около 450-500лв. Кое да избера?

# 429
Без сушилня е ад, особено студените месеци. Предвид това, че и двата уреда са втора ръка и не се знае и МИлето на колко по 15 години е, може би в този случай вземете комбито, но да знаете, че може пак след година-две-три, в зависимост употребата, да я вземат в сервиза за почистване, защото въздуховодът се затлачва с мъхове и започват да сушат бавно.
Другият вариант, който е по-добър, е с цената на много теснотия да си вземете отделна сушилня. На нея поне канал не ѝ трябва, но без начин за сушене не оставайте.

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 10:27 от petiaivanov

# 430
Наистина няма къде, нямаме и 40кв чиста площ. Но сме с парно, това пропуснах да спомена. Сякаш клоня към пералня на този етап. А и е за шкаф с вратичка (но не за вграждане). Иначе това АЕГ ми се струва читав модел, но все си мисля, че с Милето ще имам по-малко ядове

# 431
Наистина няма къде, нямаме и 40кв чиста площ. Но сме с парно, това пропуснах да спомена. Сякаш клоня към пералня на този етап. А и е за шкаф с вратичка (но не за вграждане). Иначе това АЕГ ми се струва читав модел, но все си мисля, че с Милето ще имам по-малко ядове
Здравейте! И ние чакаме бебе и най-накрая покрай този хубав повод си купих и сушилня, защото аз отдавна исках, но близките ми смятаха, че ставам прекалено капризна и се чудя за какво да харча пари. Grinning Както и да е, това беше леко отклонение от темата. Ние също живеем в много малко жилище като Вашето, под 40кв.м. е. Колебаех се дали само сушилня да взема или комбо, но реших да е отделен уреда. Всеки казва, че е по-добре. Хубавото е, че не е нужно сушилнята да е свързана с ВиК и аз поради недостиг на място я сложих в хола Grinning Не смятам, че стои грозно. По-скоро ако някоя дреха има цип, доста силно се чува, макар че ги обръщам уж наобратно. Иначе не бих казала, че е кой знае колко шумна. А и предпочитам 1 час да я изтърпя, отколкото 2 дена да суша дрехи. Защото нямаме тераса и сушилникът беше постоянно в стаята под климатика, но въпреки това зимата бавно изсъхват дрехите, а казват с бебе, че ще е още по-зле. А и ако имате домашен любимец, сушилнята за мен е голям плюс, защото преди винаги оставаше по дрехите мъх и косми(особено по черните дрехи), и съответно вече нямам този проблем. Сушилнята наистина обира всичко. Малко като реклама май изглежда всичко написано, но наистина за сега съм доволна от уреда. Имам го от Черния петък Simple Smile

# 432
Не знам какъв е този шкаф, но комбито е високо 87 см. и дълбоко 60.5 см. демек ще ви трябва височина 90 см.
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s%C3%A0s-Sushilni/Peralnya … 99691HWD/p/687475

# 433
Появи се проблем с пералня с термопомпа - по време на сушене светва знака за почистване на филтъра за мъхове и цикълът спира. Иначе го почиствам след всяка сушилня.

# 434
И двата ли чистиш или само големия? Сигурно малкият е задръстен.

Общи условия

Активация на акаунт