Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 34

• 25 206
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Цветомил и Цвета брат и сестра... "Супер". Simple Smile

# 391
Да, но децата са от различни връзки. Все пак и на мен ми е странно.

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 14:40 от Radilena

# 392
Разбирам, но пак. Цветомил можеше да мине като кръстен и на баба си и сега да измислят нещо друго. Ама да са живи и здрави, както са го решили, така. Simple Smile

# 393
Да, и аз мисля по същия начин, но така са решили.

# 394
Фрида Гюрова - страхотна комбинация на име и фамилия...

# 395
В Северозападна България всички имена с Ц са на голяма почит - Цоло, Цено, Цеко, Цецо, Цветана, Цвета, Цветелина, Цветомила и производните модерни.
Сещам се за една съфорумка и скорошна дискусия по тоя повод...

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 06:50 от Threemafan

# 396
От ФБ Цетана Алипиева
Да, в Северозапада Цветан и производни, подобни имена, все с Ц има/имало, поне навремето е било така, оттам досега, ако на бабите и дядовците са кръстени сегашните подрастващи, значи пак може да има много имена с Ц.
Аз не харесвам Ц, вече съм споделяла това.

# 397
Сега се сещам, че познавам една Цецка от Видин, та сигурно не е случайно. Grinning

# 398
В Северозападна България всички имена с Ц са на голяма почит - Цоло, Цено, Цецо,Цветана, Цвета, Цветелина, Цветомила и производните модерни.
Сещам се за една съфорумка и скорошна дискусия по тоя повод...
Този пост ме присети, че братът на една моя приятелка (от Северозапада) се казва ЦвЕтко, младо момче, около 30-годишно, кръстено дословно на дядо си. Много странно ми прозвуча първия път, като го чух, като някакъв сгрешен Цвятко. Бащата на Цветко пък се казва Герго Simple Smile Моите впечатления са, че в Северозападна България има доста странни имена именно с тези изменени гласни, които и се изговарят неправилно.
Сетих се и за една баба Кремелина, не познавам друга жена с това има. Интересно е, повече ми допада като звучене от Кремена.

# 399
Даниса
Ивомила

# 400
Мишел , момче
Шани, момиче
Паолина-Яна
Дидоя, бебе момиче (дядо Дидо дали е дал кола или апартамент....)

# 401
От Дидоя схванах "Ди, доя". Simple Smile Супер измислено име, съчувствам на детето.

# 402
Флоралин - младо момиче (редакция - казвала се Цветелина, но била известна с това име 😁)

# 403
Флоралин - младо момиче (редакция - казвала се Цветелина, но била известна с това име 😁)
Предната мацка беше също с интересно име и фамилия: Далия Врана

# 404
Флоралин е като сценичното име на травестит😅

Общи условия

Активация на акаунт