Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 34

• 25 214
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Бащата на Део е Геодар.
И една Мариа. Тук се чудя дали е опит за оригиналност или явна неграмотност.

# 376
A, де.
Аз познавам една Иоана.

# 377
  • София
Милиарда Георгиева Euro

# 378
Иоан, Иоана, Иосиф, Ионатан, Иона, Иов - все още точно по този начин изписват посочените имена в Библията, издание на Светия Синод. Всяка година отпечатват нови бройки. Не знам защо за толкова години не осъвремениха правописа на имената, започващи с "Й". Иначе, в православните календарчета, издадени от Светия Синод, ги изписват нормално. С "И" ги изписват и в Руската православна църква, впрочем.

Та родителите на въпросната Иоана може да са някакви ултраортодоксални хора, следвали са библейския правопис.

# 379
Цветята хризантеми са прекрасни - трайни и с есенно колоритни  цветове, но самото наименование хризантема идва някак претенциозно, изискано, изискващо ниво, аристократизъм - това са ми асоциациите..., та ,...как така някоя майка си е кръстила сина Хризантем!!!!

# 380
Преди години в едно тв състезание пък участваше мъж на име Виолет Велев. Мой познат има брат Детелин. Има варненски гинеколог мъж с малко име Жасмин. Видях в сайта на една болница.

# 381
  • Sofia
Найа
Дарияна

# 382
Аз и Маргарит познавам.

# 383
Грациян - млад мъж

Паолета

# 384
Грациан е име на християнски светец. "Грация" на латински означава "благодат".

# 385
Аз познавам Цветомил. Мама ми разказа, че ще се жени, та се сетих и за името 😄

# 386
Аз познавам Цветомил. Мама ми разказа, че ще се жени, та се сетих и за името 😄
И аз познавам един, цял живот обяснява, че е Цветомил с Л, не с Р накрая Simple Smile

# 387
Преди години в едно тв състезание пък участваше мъж на име Виолет Велев. Мой познат има брат Детелин. Има варненски гинеколог мъж с малко име Жасмин. Видях в сайта на една болница.
Това ме подсети, че познавах момче и момиче, гаджета, и двамата се казваха Жасмин. Simple Smile

В някакви списъци видях Жерар Филипов, Филипов беше бащиното име, фамилното беше друго. Вероятно майката е била почитателка на Жерар Филип. Поне не е "Филипов Филипов", че да няма съвсем никакъв избор как да се представя.

# 388
Фейка
Йотко

# 389
Цветомил се казва и синът на Георги Милчев-Годжи. Бившата му съпруга се казвала Цветомила.

Също Годжи кръсти малката си дъщеричка Цвета. Майка му се казвала Цвета...

Общи условия

Активация на акаунт