Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 34

• 25 220
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Елвина Пърпулова - млада жена от телевизионен репортаж по бТВ новините днес.

# 361
Магдена, изобщо не е фейк. Помня, че преди години бяха извадили някакви компромати - официални документи и рожденото й име си е точно Лухче. Турско е и за БГ звучи много смешно. Към момента се е прекръстила и официалното й име е Луна. Simple Smile
За Кристалина Георгиева не знам. Всичко е възможно принципно. Познавам една баба Сталинка, която след 89 год. се прекръсти на Стефка на стари години.

# 362
  • Пловдив
Я, познавам родителите и. ПАрпулова, не че има значение.

За Луна нямам доказателства и достоверно инфо, просто ми прилича на фейк. Не мога да споря обаче. Кристалина Георгиева показваше пред медиите копие от акт за раждане (не удостоверение, акт), където няма поправки и бележки. Ако самият той не е фейк, би трябвало името и да не е било променяно.

# 363
Рикарда
Робертина
Фения
- всичките родени през 90-те

# 364
Мама имаше позната, която кръсти дъщеря си Матилда по едноименния роман, пак някъде ранните 90. Забравих кой беше авторът. Книгата беше адаптирана по радиото и я слушах и аз, харесало и много.
Чакам го това име да стане модно и на днешно време.

# 365
  • Пловдив
Сетих се покрай Матилда за някакви познати на майка ми навремето, две сестри, кръстени на героини от книги - едната съм забравила как беше, но другата беше Мелания - на Мелани от "Отнесени от вихъра", като изглежда, че в старите бг преводи героинята е била точно Мелания. Самото име в тази форма се е срещало и у нас някога, сега май го има само като монашеско име на монахини.

# 366
Аз го свързвам все с Тръмповица, но ми харесва много. Сигурно и в други славянски езици се среща.

# 367
Матилда съм срещала - към 50 годишна.
Др Елеан Зънзов
Божислава - все още ми е странна комбинацията, макар да не е от онези без смисъл.

# 368
  • Пловдив
Елеан Зънзов е бивш съпруг на моя далечна роднина. Инцидентно съм чувала името му, споменато от майка ми, но мислех, че е Илиян (като във вица "не съм пили, аз съм лъв") и също бях много учудена, когато го видях написано.

# 369
За Елвина - фамилията й беше изписана Пърпулова в репортажа. Може журналистите да са сбъркали. Няма значение. Самото име Елвина ми се стори странно. Не го бях чувала досега.

Матилда се казва малката дъщеричка на Ицхак Финци. Актьорът каза, че е кръстена на майка му, която е носела същото име.

А Мелания е име на християнска светица - затова го носят и монахини. Чества се на 31 декември в православния календар. Означава "смугла, тъмна". Името се среща в целия християнски свят.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 17:35 от Radilena

# 370
Божислава - все още ми е странна комбинацията, макар да не е от онези без смисъл.
Една съфорумка беше попитала вече роденото си дете как да се казва бебето в корема й и момиченцето беше предложило да е "Слава Богу" Joy Та за това се сетих с тази Божислава. Simple Smile Аз познавам Божия.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 17:11 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 371
Аз съм чувала Богослава. Познавам Богослав - над 30-годишен.

Анатолиа, с "а" накрая, млада жена, от статия във вестника днес.

# 372
Мерлинда Петрова

# 373
# 374
Хризантем - мъж на 60

Общи условия

Активация на акаунт